Gratis upgrade verloopt

Windows 10-upgrade

Het is bijna een jaar geleden dat Microsoft de nieuwste versie van 's werelds populairste besturingssysteem heeft uitgebracht. Windows 10 werd aangekondigd als een grote revolutie, met veel innovaties en verbeteringen voor zowel standaard werkapparaten als mobiele apparaten.

En Windows 10 verspreidt zich eigenlijk sneller dan welke andere software dan ook op de internationale markt. Na de release eind juli 2015 maakten in november al meer dan 100 miljoen gebruikers gebruik van de nieuwe versie. In maart 2016 werd de grens van 250 miljoen gebruikers doorbroken.

Doorslaggevend voor het succes is de gratis upgrade die Microsoft sinds de release beschikbaar heeft gesteld voor alle gebruikers met Windows 7 of Windows 8.1.

Nu loopt de periode van 12 maanden voor de upgrade langzaam ten einde. Op 29.7 juli zou moeten eindigen met gratis, heeft Microsoft bevestigd dat er geen verlenging van de periode zal zijn. Vanaf dat moment moeten gebruikers betalen als ze willen overschakelen van een oudere versie naar de nieuwste software. Volgens de vakpers kosten de licenties momenteel tussen € 135 (Home) en € 279 (Pro). Aangenomen wordt dat het upgraden van een bestaande licentie goedkoper zal zijn. Hoeveel precies is nog niet bekend.

Gebruik de resterende 4 weken om uw apparaten up-to-date te brengen! Alle tecXL notebooks en pc-systemen met een Windows MAR-licentie komen in aanmerking voor een upgrade tot de periode afloopt!

Scroll naar boven