Wat moet je doen met de oude IT?

Interne notebooks
Soms doet het pijn in het hart. U koopt dure IT-apparatuur voor het bedrijf. Sommige dingen zijn na een paar jaar verouderd en nauwelijks meer waard. Vaak worden dergelijke apparaten gesorteerd en in één keer afgevoerd. Het hoeft echter niet zo te zijn. Omdat er de mogelijkheid is om er daadwerkelijk geld mee te verdienen. We laten zien hoe dit werkt en waar u zeker op moet letten.

Inkomen genereren met oude IT - zo werkt het

Wij in Duitsland hebben het geluk dat de samenleving en de economie over het algemeen goed bedeeld zijn met financiële middelen. Dit kan niet gezegd worden van veel andere regio's in de wereld. Ze proberen waar mogelijk te sparen. Om deze reden is er een gigantische secundaire markt voor oude IT-apparatuur. Hierop zijn voornamelijk bedrijven in Oost-Europa of Afrika, Azië etc. actief. Als hier bijvoorbeeld een printer kapot gaat, wordt deze meestal vervangen. De reparatiekosten zouden te hoog zijn. Maar niet in landen met lagere lonen. Zo'n apparaat is daar nog steeds erg waardevol omdat het tegen lage kosten opnieuw kan worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor apparaten die niet langer state-of-the-art zijn. In andere landen konden ze nog steeds worden gebruikt.

En zo gebeurt het dat providers vertrouwen op de IT-remarketing hebben gespecialiseerd. Ze kopen op grote schaal oude technologie in bij bedrijven, overheden en organisaties. Deze worden in hun geheel of als reserveonderdelen op de secundaire markt doorverkocht. Beide partijen profiteren hiervan.

Soms zorgen ze gewoon voor de juiste verwijdering en recycling. Dit is belangrijk omdat het soms ingewikkelder is dan u misschien denkt. Hier is een voorbeeld in de video:

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

Gegevensbescherming en oude IT - waar moet u op letten?

Oude harde schijven of andere gegevensdragers bevatten meestal nog informatie, waarvan een deel met handelsgeheimen te maken heeft. Ondanks het formatteren van een harde schijf kunnen ze toch worden geactiveerd. Het kan in handen vallen van de concurrentie of mensen die de kost verdienen door dergelijke informatie te verkopen. Dus industriële spionnen bijvoorbeeld. Sommige mensen kopen dit type technologie specifiek om er doorheen te zoeken naar gevoelige gegevens. Maar dat is niet alles. Zijn de gegevens van derden, dan zijn bedrijven vanwege de AVG aansprakelijk voor hun veiligheid. Overtredingen worden duur.

Dit probleem moet ook worden overwogen. Om deze reden bieden goede IT-remarketingbedrijven de service aan om op grote schaal oude gegevens te vernietigen met behulp van geautomatiseerde methoden.

Conclusie

IT-remarketing is een onderwerp waar bedrijven zich mee bezig moeten houden. Enerzijds omdat op deze manier extra geld in de schatkist van het bedrijf kan worden gespoeld. Aan de andere kant, omdat het je ontlast van het werk dat onvermijdelijk ontstaat bij het verwijderen en vernietigen van oude gegevens.

PERSBERICHTEN


DateiActie
Gloegl_22.10.2020_Waar te gaan met oude IT (pdf)Downloaden
Gloegl_22.10.2020_Waar te gaan met oude IT (LINK)Downloaden
Scroll naar boven