"Bedrijfskennis in competitie"

Economische kennis in competitie

Evenals vorig jaar werd ook in 2016 de quiz “Business Knowledge in Competition” gehouden door de Business Juniors. Net als voorheen was ons regionale district Schweinfurt verantwoordelijk voor de scholen in de stad en het district Schweinfurt voor de quiz over heel Duitsland. Om de districtswinnaar te bepalen nodigde het bestuur afgelopen maandag de 5 best geplaatsten uit voor de districtsfinale.

Voor bb-net speelt het ondersteunen en stimuleren van jonge talenten in onderwijs en kennis een grote rol. Dankzij onze connectie met de regionale kring van de business junioren hebben we dit jaar weer de hoofdprijs voor de districtswinnaar van de studentenquiz kunnen bijdragen. Een hoogwaardig tecXL-notebook wachtte op de eerste plaats.

Uiteindelijk won Fabian Bender (14) uit Schallfeld van de Ludwig-Derleth-Realschule Gerolzhofen de race.

Economic Knowledge in Competition is een landelijke kenniswedstrijd die door WJ-Duitsland wordt georganiseerd over zaken die betrekking hebben op het bedrijfsleven, bedrijven, opleidingen en algemeen onderwijs. Elk jaar nemen ongeveer 40.000 jonge mensen in heel Duitsland deel aan de regionale kwalificaties.

Scroll naar boven