We verkopen niet, we verdelen

itscope_graphic_stock_maerz2020

Overstroming van bestellingen van opknappers.
Interview met Marco Kuhn.

Kerst, Pasen en alle andere feestdagen vallen momenteel samen op bb-net en GSD. Als er geen coronacrisis en aanstaande gevolgen waren, zou je de verbouwers luid horen juichen zonder een schuldig geweten.

De coronacrisis heeft geleid tot een enorme vraag naar hardware voor thuiskantoren. Bedrijven bestellen vooral zakelijke notebooks, monitoren en headsets zodat hun medewerkers thuis kunnen blijven werken. Een trend die begin februari begon. De voorraden van distributeurs, met name notebooks, nemen af; in de afgelopen twee weken zijn ze aanzienlijk afgenomen voor de top 100 apparaten. Volgens de marktbarometer van IT-Scope zijn de top 100 notebooks bijna uitverkocht. Er zijn alternatieven nodig. En inderdaad, ze bestaan.

Zelfs vóór de viruspandemie waren refurbishers zoals bb-net en GSD goed ingeburgerd in het kanaal. Ze groeien en breiden hun productiecapaciteit uit. Nu is hun bedrijf met gereviseerde notebooks in volle gang. En: beide bedrijven kunnen nog steeds leveren, leggen ze uit aan CRN.

»Elke dag komen er meer dan 300 apparaten van de productielijn. In ieder geval is de aanvoer gegarandeerd voor de komende drie maanden, «zegt Marco Kuhn, salesmanager van bb-net. Op korte termijn was het mogelijk om de productie met ongeveer een derde te verhogen, maar "het is bij lange na niet genoeg om aan de vraag te voldoen". Het is alsof Kerstmis en Pasen en alle andere feestdagen tijdens het jaar op één dag vallen. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. We verkopen niet, we distribueren ”, zegt hij.

Een salesmanager die niet hoeft te rijden of niets hoeft te adverteren, maar alleen datgene moet toewijzen wat fel gewenst is, dat was het laatste in het echte socialisme. Kuhn was zes jaar oud toen de muur in november 1989 viel.

PERSBERICHTEN


DateiActie
CRN, 26.03.2020 maart XNUMX, we verkopen niet, we distribueren (LINK)Downloaden
CRN, 26.03.2020, Wij verkopen niet, wij distribueren (PDF)Downloaden
Scroll naar boven