Slimme Windows 7-migratie

rip-windows-seven-featured
Windows 7-migratie

30 augustus 2013 | Schweinfurt

Het probleem brandt bij veel bedrijven en instellingen op de nagels: een aanzienlijk aantal van hun zakelijke pc's draait nog steeds met het besturingssysteem Windows XP. Maar nu is het einde nabij: computers met XP Service Pack 3 worden alleen ondersteund tot 8 april 2014 als onderdeel van de "Uitgebreide ondersteuning". Vanaf dit punt zijn er geen updates meer voor het besturingssysteem, zelfs geen softwarecorrecties, zogenaamde patches, die beveiligingslekken dichten.

Aan de orde van de dag is "Windows7-migratie". Veel XP-gebruikers schrikken er echter voor terug om over te schakelen naar het modernere besturingssysteem. Hoe omslachtig en tijdrovend is het hele proces, hoe kan ik er zeker van zijn dat al mijn programma's daarna nog draaien en zal ik er veel nieuwe, dure hardware voor moeten kopen - dit zijn de vragen die velen ontroeren.

Het IT lifecycle bedrijf bb-net media speelt hierop in met zijn "IT refreshment" aanbod. "Ons doel is dat klanten hun apparaten gewoon blijven gebruiken waar mogelijk - alleen met Windows7 in plaats van Windows XP", zegt Michael Bleicher, algemeen directeur van het Neder-Frankische bedrijf. Daartoe bieden hij en zijn 40 medewerkers een volledige service aan. Op verzoek kunnen de XP-computers door een logistieke partner bij de klant worden opgehaald of door de klant naar het hoofdkantoor van bb-net media in Schweinfurt worden vervoerd. Daar reinigen de refurbishing-professionals de apparaten van binnen en van buiten, testen ze hun technische componenten op compatibiliteit met Windows 7 en vervangen ze vervolgens Windows XP door Windows 7. "Wij en dus onze klanten staan ​​aan de veilige kant op het gebied van licentiewetgeving, aangezien bb-net media een officiële Microsoft-partner is", benadrukt Michael Bleicher.

Het basispakket bestaande uit opschonen, testen, Windows7 Professional licentie en de installatie van het nieuwe besturingssysteem kost net geen 40 euro per computer. Er is geen minimumtarief: de aanbieding voor IT-verfrissing geldt voor zakelijke klanten vanaf een pc of notebook.

"In overleg met de klant en tegen een bijbehorende meerprijs kunnen we de verversing ook uitbreiden met het upgraden van de computers met krachtigere hardware, zoals grotere harde schijven en geheugen", voegt Michael Bleicher toe. Bijkomende diensten kunnen worden geboekt, zoals een analyse van de IT-infrastructuur, een pre-configuratie van de hardware aangepast aan het netwerk van de klant en kortetermijnverhuurapparaten voor de tijd dat de apparaten van de klant ter revisie bij bb-net media zijn.

Natuurlijk is niet elke oude pc verstandig om te zetten naar Windows7. Het IT-lifecycle-bedrijf uit Schweinfurt biedt gemengde oplossingen voor deze gevallen: toepasselijke apparaten krijgen een verfrissing, de andere worden vervangen door nieuwe goederen of volledig gereviseerde gebruikte apparaten uit andere bronnen.

Waar het voor de klant op neerkomt, is dat het XP-probleem flexibel wordt opgelost, er veel geld wordt bespaard in vergelijking met de aanschaf van een nieuw apparaat, de levensduur van het product wordt verlengd en onnodig, milieubelastend verder verbruik van middelen wordt vermeden.

Naast commerciële eindgebruikers biedt bb-net media ook systeemhuizen en gespecialiseerde retailpartners dit prestatie- en servicemodel aan, dat uniek is op de markt.

Details over het IT-verfrissingsaanbod van bb-net-media zijn beschikbaar op www.windows7-migration.de

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
Persbericht_bbnet_30082013.pdfDownloaden
Persbericht_bbnet_30082013.docxDownloaden
BJW_7472.jpgDownloaden

PERSBERICHTEN


DateiActie
Case Study, ESET, IT-Freshmaker upgradet computers met beveiliging (LINK)Downloaden
Case Study, ESET, IT-Freshmaker upgradet computers veilig (pdf)Downloaden
Casestudy's, ESET (LINK)Downloaden
Scroll naar boven