Recyclen in plaats van opslaan

Recycleer in plaats van op te slaan
Het reconditioneren van gebruikte hardware is niet alleen goed voor het milieu en de portemonnee van de klant, het lost ook afvalproblemen op voor bedrijven en systeemhuizen. De verbouwers ontwikkelen ook nieuwe bedrijfsconcepten met verhuur en dienstverlening.

In veel bedrijven worden afgedankte apparaten van notebooks tot complete apparaten opgestapeld in de kelders server of Opbergen-Systeem. Omdat de IT-managers of medewerkers vaak minder weten Systeemhuizen niet wat ze met de hardware moeten doen of ze hebben geen concepten om de gegevens op de apparaten veilig te wissen. En toch worden nog functionele datadragers of apparaten mechanisch vernietigd om de vernietiging van de opgeslagen data te documenteren met het vernietigingscertificaat. Dat levert niet alleen veel elektronisch schroot op, de bedrijven geven ook hard geld weg.

Het is ook gebruikelijk om verouderde computers aan bedrijfsleden over te dragen zonder de opgeslagen gegevens vooraf professioneel te verwijderen. Land deze pc's of Notitieboekjes vervolgens op veilingplatforms is dit twijfelachtig in termen van wetgeving inzake gegevensbescherming.

Refurbisher als verwijderingspartner voor systeemwoningen
De grote IT-systeemhuizen en IT-leasemaatschappijen hebben daarentegen al lang ingezien dat werken met IT-refurbishers een veilige en ook goedkopere manier is om met afgedankte bedrijfscomputers om te gaan, zegt Ralf Schweitzer, Managing Director van de IT-refurbishers GSD. . De meeste pc's, notebooks en monitorsdie GSD en andere Refurbishers kopen, veilig verwijderen en opnieuw verwerken, afkomstig zijn van deze bronnen. "Dit is daarentegen vaak niet het geval bij kleinere systeemhuizen", zegt Michael Bleicher, directeur van de in Schweinfurt gevestigde opknapper bb-net. "Ze moeten nog beseffen dat wij hier hun partners zijn", vervolgde Bleicher. IT-refurbished Webinstore, onderdeel van de Also Group, hanteert sinds eind mei een nieuwe methode om aan interessante gebruikte computers te komen. Hij gebruikt de online shop van de distributeur So voor de aankoop van IT en heeft zo minder problemen om kleinere systeemhuizen te bereiken als bron om de bevoorrading te verzekeren. Het kan via een recessie zowel Bleicher als Schweitzer vrezen dat ze zullen stagneren in de nasleep van de wereldwijde Covid 19-crisis. Omdat bedrijven de aanschaf van nieuwe apparaten zouden kunnen uitstellen en oudere computers zouden kunnen blijven gebruiken in plaats van deze aan opknapbeurten te verkopen. De pc-als-een-ServiceDe refurbishers zien daarom de concepten die sommige fabrikanten nastreven als een kans. "Wij kunnen het opvragen, verwijderen van gegevens en marketing voor de fabrikanten overnemen", legt Schweitzer uit. Daarnaast komen er door de regelmatige uitwisseling van computers in de bedrijven voldoende relatief jonge gebruikte toestellen op de markt.

Het klantenbestand voor herverwerkte clientcomputers of anders smartphones zijn voornamelijk particuliere gebruikers die werken via IT-dealers, kleinhandelaar en e-tailers. Er zijn ook kleinere bedrijven en bij Ramen-Computers op kleine schaal ook in het onderwijs. Bb-net wil het B2B-segment uitbreiden met alternatieve bedrijfsmodellen. De refurbisher biedt nu alle toestellen op voorraad aan zijn partners, niet alleen te koop, maar ook te huur. De individuele huurprijs is afhankelijk van de huurperiode en het partnerniveau. Voor de toekomst kan Bleicher refurbishing ook als service zien.

Refurbishing voor datacenterhardware met diverse verkoopmodellen
Voor refurbishers die zich richten op servers, opslagsystemen en netwerkapparatuur, zijn huurmodellen al lang de norm. Dit geldt voor beide kleinere bedrijven, zoals de voornamelijk opslagsystemen van NetApp gespecialiseerde Miller-systemen, evenals de zwaargewichten van de industrie, zoals HPE, die ook de gebruikte systemen gebruiken Kanaal aanbieden. Servers en opslagsystemen zijn niet alleen voor langere tijd te huur, maar ook voor enkele dagen of weken. Gebruiksscenario's omvatten hier het opzetten van een testsysteem voor het gebruik van nieuwe Software, de aanleg van een tijdelijke parallelle infrastructuur voor een datamigratie of voor de verhuizing naar een ander datacenter. Zelfs als capaciteitspieken niet kunnen worden opgevangen door naar de cloud te verhuizen of als dit niet gewenst is, helpt korte termijn verhuur.

In de regel verkopen de server- en storage-refurbishers niet alleen complete systemen, maar ook herverwerkte massaopslagapparaten en reserveonderdelen. Dit geeft de partners de mogelijkheid om gebruik te maken van hun Klanten ook om apparaten in bedrijf te houden die niet langer verkrijgbaar zijn bij de fabrikant en waarvoor nieuwe componenten ofwel niet meer verkrijgbaar zijn of alleen tegen zeer hoge prijzen verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn klanten ook op zoek naar verouderde, oudere systemen die bepaalde softwareversies gebruiken die niet meer probleemloos op nieuwe systemen kunnen draaien.

Voorbereiding ook door de fabrikant
De fabrikanten Cisco en HPE voeren een speciale vorm van refurbishing uit. U koopt uw ​​eigen hardware en ook hardware van externe leveranciers. De eigen producten van het bedrijf worden over het algemeen gereviseerd en terug op de markt gebracht als gereviseerde apparaten met fabrieksgarantie in de originele verpakking, meestal via distributie en naar behoren gecertificeerde partners. Het portfolio varieert van servers en, in het geval van HPE, opslagsystemen tot netwerkproducten voor LAN en WAN tot WLANUitrusting.

Bij HPE worden de hiervoor geschikte apparaten tot op componentniveau gedemonteerd en worden de losse componenten deels gebruikt als basis voor voorgeconfigureerde gebruikte apparaten die op klantwens worden gebouwd. Deze krijgen dan ook een nieuw serienummer. De fabrikant heeft twee grote renovatiefabrieken in de VS en Groot-Brittannië. Apparaten van andere fabrikanten die daar worden herverwerkt, inclusief clientcomputers, worden via partners of makelaars op de markt gebracht als 'normale' herverwerkte apparaten. Sommigen gebruiken refurbishers als ze zelf niet genoeg geschikte computers kopen. De cirkel is rond.

PERSBERICHTEN


DateiActie
ITB_08.06.2020_Hergebruik-in-plaats-van-winkel (PDF)Downloaden
ITB_08.06.2020_Hergebruik in plaats van opslag (LINK)Downloaden
Scroll naar boven