"Wegwerpmaatschappij - nee bedankt!"

Prepared IT geniet ook een toenemende populariteit in de B2B-omgeving. We spraken met Michael Bleicher, oprichter en algemeen directeur van de IT-refurbisher bb-net media in Schweinfurt, die met zijn merk tecXL een duurzaam alternatief biedt voor nieuwe aankopen.

Meneer Bleicher, welke betekenis heeft duurzaamheid bij de inkoop van IT-producten en welke rol speelt het vandaag en in de toekomst?
Duurzaamheid is een sectoroverschrijdend en persoonsonafhankelijk onderwerp. Het onderwerp is ook erg populair bij de federale overheid - zo erg zelfs dat er al aan een duurzaamheidsstrategie wordt gewerkt. Het is een meer diepgaande strategie-aanbeveling voor de aanschaf van hardware op het gebied van economische, ecologische en sociale duurzaamheid. Bedrijven en eindgebruikers denken ook aan het heroverwegen, zij het langzaam. Het hoeft niet altijd nieuw te zijn. Lange levensduur, herstelbaarheid door eenvoudige vervanging van componenten, kostenbesparing zonder kwaliteitsverlies - dit alles is mogelijk in de gebruikte IT-sector. De heroverweging die nu plaatsvindt, leidt echter nog steeds tot ondoelmatige maatregelen. Met name in kleine en middelgrote bedrijven, DAX-bedrijven en openbare ruimtes kan de overweging van actief gebruik van gebruikte of gereviseerde producten worden uitgebreid. Keer op keer zie je in aanbestedingen dat ze zo worden gesnoeid dat een bewerkt product niet kan worden gebruikt. De fabrikant wil natuurlijk graag nieuwe producten op de markt brengen en voor systeemhuizen is het vaak makkelijker om nieuwe goederen te benoemen, omdat er vaak geen kennis is van goede, gebruikte IT.
Efficiënt gebruik van hulpbronnen en duurzaamheid zullen in de toekomst echter een nog grotere rol gaan spelen in de samenleving. Daarom is het belangrijk om educatief werk te doen. Een notebook vervangen door een nieuwe, energiezuinigere notebook is immers niet beter voor het milieu. Maar integendeel. Hoe langer een notebook wordt gebruikt, hoe lager het aandeel van de productiefase in de milieu-impact en hoe lager de algehele milieu-impact van notebookgebruik. Een duurzaam productbeleid met focus op levensduur is essentieel. Het duidelijke doel van elk individu en elk bedrijf zou moeten zijn: wegwerpmaatschappij - nee, bedankt!

Welke bedenkingen hebben commerciële eindklanten bij gebruikte of verwerkte IT en hoe kunt u deze wegnemen?
In principe moet er onderscheid gemaakt worden tussen UsedIT en verwerkte IT, zoals van tecXL. In de hoofden van veel mensen wordt iets dat wordt gebruikt vaak geassocieerd met nadelen en offers. De vooroordelen van gebruikte IT kunnen eenvoudig worden beschreven met de auto-industrie. In de auto-industrie is er een autodealer met vlag en het gebruikte autoconcept van een fabrikant. U krijgt dezelfde auto - op een andere manier getest en voorbereid en volgens een andere kwaliteitsnorm. Hetzelfde geldt voor gebruikte IT en verwerkte IT met de tecXL kwaliteitsbelofte. Refurbished tecXL-apparaten hebben nu zo'n hoog technologieniveau dat iedereen, van typische kantoorgebruikers tot ervaren gebruikers, kan worden bediend. De zakelijke toestellen van bekende fabrikanten zijn ontworpen voor een lange levensduur. Dankzij de technische verwerking en een royale standaardgarantie van 24 maanden en verdere uitbreidingsmogelijkheden, evenals een 72-uurs omruilservice, doet een tecXL-product geenszins onder voor een nieuw product. Als een van de slechts 69 bedrijven wereldwijd is bb-net ook officieel een van de Microsoft Authorized Partners en gedraagt ​​zich dus als een fabrikant. Elk apparaat krijgt een actuele "Windows 10 Pro" of "Home" -licentie met alle beveiligingsupdates. Voor dit doel is elk apparaat vooraf geïnstalleerd met alle stuurprogramma's. En omdat beveiliging altijd voorop staat, zijn alle toestellen voorzien van een éénjarige virusbeschermingslicentie van Eset. Dit uitgebreide totaalpakket is vaak niet eens beschikbaar voor nieuwe goederen.

Welke meerwaarde bied je partners Jouw producten?
tecXL is het kwaliteitszegel voor de voorbereiding van A-merken zoals Lenovo, Dell, Fujitsu of HP, waarop men met een gerust geweten kan vertrouwen. Bovendien bieden we met onze tecXL-producten aantrekkelijke marges tot 30 procent in vergelijking met nieuwe goederen - waar anders haalt u dat vandaag? Er is ook een actief partnerprogramma met uitgebreide marketingondersteuning, maandelijkse aanbiedingen, kortingen, insidernieuws, een exclusieve partnergroep, data-interfaces naar winkels en vele andere hoogtepunten. Wat voor ons erg belangrijk is: we zetten ons in voor de re-en e-tailbusiness en bemoeien ons niet met de kanalen van onze partners. Een goed voorbeeld van onze partnerbetrokkenheid is daarentegen de partnerzoeker op de tecXL-website voor eindklanten. Via diverse social media- en marketingcampagnes verwijzen wij klanten direct door naar één van onze ruim 650 vakhandelaars, retailers of online shops.
www.ankauf.bb-net.de
www.tecxl.de

PERSBERICHTEN


DateiActie
Zakenpartner (algemene website) (LINK)Downloaden
BusinessPartner, 27.03.2020 maart XNUMX, wegwerpmaatschappij Nee bedankt (pdf)Downloaden
Scroll naar boven