BB-NET ALS BEDRIJF

OORSPRONG EN
MIJLPALEN

bb-net is een van de grootste en beste IT-providers in Duitsland en Europa. We zijn een kleurrijke groep met veel liefde voor detail, een hoog kennisniveau en perfect digitale processen.

Halverwege de jaren negentig was een analoge datadrager nog standaard. Vandaag meer voor nostalgici en geliefden.

Precies op dat moment werd het bedrijf, aanvankelijk als garagebedrijf, opgericht door een jonge ondernemer die toen nog minderjarig was. Omdat de manier van luisteren naar muziek is veranderd, is bb-net altijd geëvolueerd. Begonnen als een klein allround IT-servicebedrijf met een reclamebureau voor het opkomende internet, groeide het uit tot een belangrijk nicheproduct in het grote IT-landschap, mede door enkele gelukkige omstandigheden en slimme beslissingen. Wij geloven zelf dat er in de toekomst van verwerkte IT nog veel muziek zit.

cassette geel

"KWALITEIT CREËERT WAARDE."

Als bedrijf realiseren we onze visie op het voorbereiden van IT. Beginnend met een eenmalige aanpak in rollback, het terughalen van de apparaten, tot en met productie en marketing onder ons oranje kwaliteitslabel tecXL. Het hele team is elke dag met hart en ziel aan het werk - voor het succes van onze diensten en producten. Hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid - altijd trouw aan ons motto.

1995
STICHTING
65
SPECIALISTEN
3200 m²
WERKRUIMTE
> 100.000
APPARATEN PER JAAR

PASSIE

We vinden het leuk om te doen wat we doen. Ons hart klopt voor verwerkte IT. Of het nu gaat om verkoop, productie, techniek of administratie, er is een hoog niveau van begrip voor onze producten en knowhow.

Dankzij jarenlange ervaring kunnen we alle relevante gebieden bestrijken. Begonnen met de rollback (aankoop, logistiek, datavernietiging, audit en verwijdering), productie in ons technologiecentrum en remarketing (marketing van verwerkte IT als tecXL of gebruikt IT-product).

Bb-net heeft de afgelopen jaren een continue groei kunnen neerzetten. We oriënteren onze groei hier graag met de mars van 20 mijl van Amundsen naar de Zuidpool. Het doel is een constante, gezonde, kwalitatieve en sterke groei.

Milieu en duurzaamheid vormen de kern van het DNA van het bedrijf in Schweinfurt.

Begin 2020 werd bb-net door Focus Zukunft gecertificeerd als het eerste Duitse klimaatneutrale bedrijf op het gebied van IT-herverwerking. Met behulp van gerichte maatregelen vermijden we de effecten van CO2 en blijven we de milieuvervuiling verminderen. Pas in de laatste stap compenseren we onvermijdelijke emissies met betrouwbare klimaatbeschermingscertificaten.

U vindt meer informatie over onze inzet voor het milieu op onze Milieu kant.

De industriële metropool en havenstad aan de Main is het regionale centrum, de administratieve zetel van het district Schweinfurt, belangrijke locatie voor autoriteiten, universiteits- en kunststad en zetel van een Fraunhofer Instituut. Het helder verlichte SKF-bedrijfslogo is een van de "landmarks" van de stad en tevens de grootste reclamegevel van Europa.

Koppeling
A70

scheepvaart
hubs

DHL
Zentrum

Groot
industrie

Google Maps

Door de kaart te downloaden, accepteer je het privacybeleid van Google.
Meer weten?

Laad kaart

bb-net is gevestigd in het industriegebied Maintal van de stad Schweinfurt en verhuisde eind 2018 naar haar nieuwe technologiecentrum. Lees meer over de bouwtijd en ontwikkeling van onze nieuwe locatie.

Ons bedrijf streeft naar de best mogelijke gezondheid en veiligheid op het werk.

Op basis van een geïntegreerd arbomanagementsysteem met certificering door de beroepsvereniging hebben we de beste basis om het beste te bereiken voor onze medewerkers.

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers zijn voor ons net zo belangrijk als de kwaliteit van ons werk en zakelijk succes. Geen ongevallen betekent geen storingen. Dit geldt ook voor medewerkers van externe bedrijven of mensen die slechts tijdelijk op ons terrein aanwezig zijn. De gezondheid van onze medewerkers is onze grootste troef en een verplichting voor iedereen.

QUALITÄT

Onze eigen normen en kwaliteit komen tot uiting in onze certificeringen, partnerschappen met verenigingen en allianties en vele onderscheidingen.

CERTIFICATEN

PARTNERSCHAPPEN

PRIJZEN

CEA 2023 gespecialiseerde distributeur

Channel Excellence Award speciale distributeurs 2023

IT Business Distri Award 2023

Channel Excellence Awards 2022

Channel Excellence Award speciale distributeurs 2022

ITB Distribution Award Refurbishing+Remarketing GOUD 2022

IT Business Distri Award 2022

Channel Excellence Awards 2021

Channel Excellence Award speciale distributeurs 2021

Meer weten?

Prijs IT-Business Distri 2021

IT Business Distri Award 2021

Meer weten?

IT-bedrijfskanaal VIP 2020

IT Business Channel VIP 2020 Top 100

Meer weten?

Prijs IT-Business Distri 2020

IT Business Distri Award 2020

Meer weten?

ICT-kanaalkampioen

ICT-kanaalkampioen 2020

Meer weten?

CRN 2020 beste fabrikant

CRN Fabrikantprijs 2020

Meer weten?

Prijs IT-Business Distri 2019

IT Business Distri Award 2019

Meer weten?

CRN 2019 beste fabrikant

CRN Fabrikantprijs 2019

Meer weten?

Prijs IT-Business Distri 2018

IT Business Distri Award 2018

Meer weten?

Microsoft Business Sales-kring

Microsoft Exec Circle
Marco Kuhn
Lid 2018

Microsoft Topverkopen 2018

Microsoft MAR Top Sales Duitsland 2018

Meer weten?

Microsoft Topverkopen 2016

Microsoft MAR Top Sales Duitsland 2016

Meer weten?

Gecertificeerd door Focus Zukunft

Klimaatneutraal bedrijf, gecertificeerd door Focus Zukunft

Meer weten?

Knop Eerste prijs Office & Environment Competitie 2020

1e prijs competitie kantoor & milieu 2020

(Artikel volgt binnenkort)

logo stad schweinfurt

Prijs voor energiebesparing van de stad Schweinfurt 2019

Open het certificaat

kraanwater vriendelijk

Kraanwater vriendelijk bedrijf

Meer weten?

Prijs middenklasse logo

Genomineerd voor de "Grand Prix voor het MKB 2020"

Meer weten?

Logo van de Industry Award 2015

tecXL award: “Best of 2015 Industry Award”

Meer weten?

Het beste van groene IT 2018

Initiatief voor middelgrote ondernemingen: innovatieprijs "Green-IT" 2013

Onze recente successen

Microsoft-achtergrond 1920x960 1
Door Microsoft geautoriseerde refurbisher

We zijn gecertificeerd door Microsoft als Authorized Refurbisher (MAR)

bb-net is een van de drie bedrijven in Duitsland onder de 59 wereldwijd. We zijn sinds 2012 consequent actief in dit programma en onderhouden actief de samenwerking met Microsoft. Dit stelt ons in staat om wettelijk compatibele besturingssystemen en oplossingen op verwerkte hardware te installeren en te leveren. Vertrouw slechts één MAR-partner bij het kopen van IT op de secundaire markt. Tweemaal werden we ook gebeld beste partner toegekend door Microsoft. We zijn ook een Microsoft GOLD OEM-partner.

bb-net is een blancco Silver ITAD-partner

bb-net en blancco onderhouden een intensieve samenwerking rond het verwijderen van gegevens.

De toonaangevende softwarefabrikant voor het veilig wissen van gegevens. Als Silver Partner kunnen we aanzienlijk meer middelen gebruiken en de nieuwste technologieën en informatie uit eerste hand ontvangen. Als onderdeel van ons terugdraaien en het bijbehorende gegevensverwijderingsproces vertrouwen we op applicaties en gegevensverbindingen van blancco op de achtergrond.

Blancco Tx Achtergrond Bbnet
Logo van Eset
eset_partnerlogo_gold

ESET is een van de belangrijkste fabrikanten van IT-beveiligingsoplossingen wereldwijd.

Samen met de softwarefabrikant hebben we een OEM-oplossing ontwikkeld om onze geleverde producten te beschermen. Elk tecXL-apparaat ontvangt gratis een volledige 12 maanden durende Internet Security Suite, die de mogelijkheid biedt om in totaal maximaal 3 apparaten te beveiligen. Dit betekent dat onze klanten optimaal worden beschermd - op drie manieren. Dankzij de nauwe samenwerking zijn we ook een GOLD-partner.

ONZE GESCHIEDENIS

kantoor alterschweinfurterweg

1995

BEDRIJFSVESTIGING

In het ouderlijk huis in Schwebheim, nabij Schweinfurt, de Bleker Computersystemen opgericht door de 15-jarige Michael Bleicher.

opening kantoor1996_1

1996

KANTOOR OPENING

Het eerste kantoor voor het reclamebureau en de pc-service werd destijds geopend in de Schweinfurter Strasse in Schwebheim, op slechts een paar meter van het ouderlijk huis.

Ook de burgemeester en de plaatselijke muziekvereniging bezochten de jonge computertalenten. Bleicher en Beck opereerden toen onder de naam B&B - Computersystemen van Beck en Bleicher.

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

1997

TV-INTERVIEW

Het eerste tv-optreden van algemeen directeur Michael Bleicher.

In een interview met de regionale televisieomroep TV1 vertelt de jonge ondernemer over het bedrijf, dat toen nog Bleicher Computer Systems heette. Vanuit het perspectief van vandaag zou hij niet alle uitspraken meer doen, maar zeker een leuke recensie om je aan het lachen te maken ;-)

eerste bezoek aan de beurs cebit

1998

CEBIT BEZOEK

De wereldbeurs voor de IT-industrie in Hannover was het startpunt voor de eerste onderhandelingen met fabrikanten en de aankoop van producten. Dit unieke beursformat bestaat helaas vandaag niet meer.

Opslag van eerste oude desktops 1

1999

GEBRUIKT

In het industriepark Schwebheim werd een klein gedeelte van een hal gehuurd van een lokaal bedrijf voor de opslag van de eerste palletlevering van oude 486 werkplekken. Dit was het lancering voor een van de grootste IT-verwerkers in Duitsland en Europa.

gulbranssonstrae

2000

GMBH & UMZUG

Precies op 5 januari, de verjaardag van de directeur, werd de nu genoemde eenmanszaak bb-net mediaproducties omgezet in GmbH. Het bedrijf heeft nog steeds dezelfde naam bb-net media GmbH bleef. Het bedrijf betrok zijn eerste eigen koelmagazijn in de Gulbranssonstrasse. Hier startte ook de eerste verzending in Schwebheim.

bb-net pc-verwerking

2002

KRUIDFABRIEK

Een lang leegstaand fabrieksgebouw voor het verwerken van kruiden werd met veel moeite weer bruikbaar gemaakt en in 2003 betrokken.

Op in totaal 4 verdiepingen kon het bedrijf verder groeien. Aanvankelijk sterk gefocust op het handelen van de eindklant onder het merk pc-gratis.de.

amsterdamstrae

2006

ONDERHOUD

Na vele jaren in Schwebheim verhuisde bb-net naar een nieuw bedrijfspand in de Hoofdvallei van Schweinfurt in de Amsterdamstrasse.

Er waren in totaal 10 medewerkers in dienst en de focus verschoof naar commerciële handel en trok zich langzaam terug uit het eindklantbedrijf.

geregistreerd model

2011

TECXL

Niemand had destijds kunnen vermoeden dat dit kwaliteitslabel en de visie erachter het model zou worden voor verwerkte IT in de Duitse IT-industrie.

De marktleider is geboren met de merkregistratie en de verhuizing naar een andere productiehal.

YouTube

Door de video te downloaden, accepteer je het privacybeleid van YouTube.
Meer weten?

Laad video

2018

NIEUW GEBOUW

Na een lange planning werd in 2018 de grootste mijlpaal in de geschiedenis van het bb-net-bedrijf tot nu toe bereikt in de Main Valley van Schweinfurt. Het nieuwe hoofdkantoor in de Lissabonstraat 4.

Meer dan 3.200qm Bruikbare oppervlakte met rondom 5 miljoen euro De investering brengt nu eindelijk alle onderdelen van het bedrijf onder op één locatie.

Logo huis voorkant

2020

GA VERDER

Na een jaar in een gebouw is het team goed gesetteld. Dankzij nieuwe processen en het creëren van een tweede managementniveau heeft het bedrijf een nog stabielere basis en staat niets de toekomst in de weg.

Word onderdeel van een gedeeld verhaal ...

Scroll naar boven