Toiletpapier vs. gebruikte IT-hardware

bb-net toiletpapier Vs It Hardware
De coronacrisis stelt ons wereldwijd voor grote uitdagingen. Een daarvan is het fenomeen van hamsteraankopen. Over de hele wereld, maar vooral in Duitsland, hamsteren mensen ineens toiletpapier - maar waarom? Op internet zijn hiervoor verschillende theorieën te vinden. Mensen moeten over het algemeen iets doen om zichzelf te beschermen - dit geldt ook voor bedrijven.

In het bedrijfsleven kwam de opslag van materialen, met name IT-apparatuur, niet alleen in de mode met de Corona-crisis. Een op de vier Duitse bedrijven investeert jaarlijks tot € 4, - in de opslag en vernietiging van datadragers en IT-hardware. Door de pandemie zullen er in 100.000 herhaalde bottlenecks zijn in de beschikbaarheid van nieuwe IT-producten. Tegelijkertijd nam het aantal gebruikte, afgedankte laptops, computers en beeldschermen in de opslagruimtes van het bedrijf toe. De verantwoordelijken willen op zeker spelen, zodat ze indien nodig snel op hen kunnen terugvallen. De realiteit laat echter zien dat reservemagazijnen echte IT-begraafplaatsen worden en het risico op mogelijke datalekken toeneemt. Opgeslagen hardware veroudert samen met al zijn gegevens, met lopende kosten en verhoogde risico's.

Als je de opslag of afvoer van IT-apparatuur bekijkt vanuit het perspectief van duurzaamheid, kun je alleen maar zeggen: “Ga zitten, zes!”. Zelfs vandaag de dag worden nieuwe apparaten nog steeds vervaardigd onder kritieke omstandigheden met een hoog verbruik van natuurlijke hulpbronnen. Apparaten en hun datarisico's op slot doen of ze zelfs op kosten van het bedrijf laten weggooien en recyclen is allesbehalve economisch en ecologisch verantwoord.

Met name in tijden van schaarste aan middelen en leveringsknelpunten moeten bedrijven economisch maar ook sociaal handelen. Bedrijven, overheden en openbare instellingen dienen hun tijdelijke IT-opslagfaciliteiten op te ruimen en na verwerking weer op de markt te brengen. Het mag in geen geval uit gemak worden overgedragen aan een afvalverwerkingsbedrijf! De apparaten zijn dringend nodig in het onderwijs, het MKB en de privésector.

De zogenaamde "IT-remarketing" biedt bedrijven veel mogelijkheden om gebruikte hardware een tweede leven te geven en in plaats van kosten aantrekkelijke extra inkomsten te realiseren. Bovendien zijn apparaten, harde schijven en SSD's gecertificeerd voor het verwijderen of vernietigen van gegevens. Bewijs zorgeloos duurzaam engagement - dat is slim. Succesvolle IT-remarketing begint met de juiste keuze van een IT-remarketing (IT-refurbisher) serviceprovider. In onze whitepaper van 40 pagina's leest u hoe u dit kunt vinden, leert u spannende achtergrondkennis en doet u aan het einde een check-up. De auteur legt het hele hardware-remarketingproces uit en geeft ondersteuning bij het nemen van beslissingen. Het schept duidelijkheid in termen en vakgebieden en houdt rekening met juridische aspecten. U kunt de whitepaper gratis downloaden op https://www.itremarketing.info/ Request.

Als u economisch en duurzaam wilt omgaan met buiten gebruik gestelde IT en ook problemen met gegevensbescherming of verwijdering wilt voorkomen, dan is deze whitepaper precies wat u zoekt." zegt Michael Bleicher, auteur, CEO, visionair en specialist in IT-remarketing.

Waar het op neerkomt, of het nu gaat om hygiëneproducten of gebruikte IT: degenen die onnodig grote hoeveelheden opslaan, ontzeggen anderen de mogelijkheid om toegang te krijgen tot wat ze nodig hebben. Het wordt tijd om opnieuw na te denken en middelen door te geven die u niet per se zelf nodig heeft.

PERSBERICHTEN


DateiActie
bb-net_Fachartikel_Toilettenpapier_vs_IT-Hardware (PDF)Downloaden
bb-net_Fachartikel_Toilettenpapier_vs_IT-Hardware (Word)Downloaden
bb-net_Fachartikel_Toilettenpapier_vs_IT-Hardware (JPEG)Downloaden
Scroll naar boven