E-SCHROOT. INTELLIGENT. NIEUW.

TECXL UPCYCLING EDITIE

Recycling op het hoogste niveau. De tecXL Upcycling Edition bestaat uit afgedankte IT-hardwarematerialen die echt uniek zijn door creatieve en technische vaardigheden.

Wereldwijd wordt ongeveer 45 miljoen ton elektronisch afval geproduceerd.
En dat elk jaar!

Dit komt ongeveer overeen met het gewicht van ongeveer 1.731 Berlijnse televisietorens. Door gebruikte IT-hardware te verwerken, helpen we de hoeveelheid elektronisch afval te verminderen. Het is ons doel om ons bedrijf continu te optimaliseren, ook op het gebied van duurzaamheid. Zonder mitsen en afval.

Roboto met vuilniszakken

LEES… KLAAR VOOR WIJZIGEN!

Iets goeds doen voor het milieu begint vaak met hele kleine stapjes. Wij geven het goede voorbeeld en willen andere bedrijven stimuleren en laten zien hoe gemakkelijk het kan zijn om een ​​positief effect te hebben op milieu en klimaat.

Heroverweeg uw keuzes | Heroverweeg uw kansen

Het hoeft niet altijd iets nieuws te zijn. Elke aankoop in zowel de zakelijke als de privésector moet zorgvuldig worden overwogen. Als er nieuwe IT wordt aangeschaft, waarom dan geen gebruikte van hoge kwaliteit in plaats van middelen te verspillen met nieuwe productie?

Eenmalig gebruik weigeren | Nee tegen producten met één cyclus!

Een van de vele voorbeelden: in Duitsland worden tot 140.000 coffee-to-go-bekers per uur gebruikt. We produceren nog steeds te veel overtollige disposables die terechtkomen waar ze niet thuishoren: in onze zeeën en landschappen. Met de aanschaf van gebruikte IT-hardware spaart u niet alleen uw eigen portemonnee, maar helpt u ook om de geproduceerde apparaten meer dan eens te gebruiken.

Verminder | Minder is meer! 

Hand op je hart. Hebben we alle dingen die we hebben gekocht echt nodig? Vaak worden voor het gemak aankopen gedaan die niet nodig zijn.
Kom uit de comfortzone → verminder het verbruik.

Trap | Hergebruik!

Gooi bruikbare items die niet nodig zijn gewoon weg? Echt niet! Geef het aan andere mensen of instellingen.

We hebben een tip voor iedereen die na aanschaf van een tecXL notebook geen idee heeft wat ze met hun oude apparaat moeten doen: Doneer het aan Labdoo.

Labdoo zamelt buiten gebruik gestelde laptops en tablets in. De organisatie geeft kinderen over de hele wereld toegang tot IT en onderwijs. Alle informatie: https://www.labdoo.org/de/LabdooD

Opknappen | Verwerking van herbruikbare producten

Onze specialiteit. Voorbereiding van gebruikte IT in de hoogste mate. Met een ruim zescijferig aantal gereviseerde apparaten per jaar, kunnen we echt zeggen dat we ijverige opknappers zijn. TecXL staat overigens voor de hoogste kwaliteit refurbished business devices van Lenovo, HP, Dell en Fujitsu.

Reparatie | Rommel of niet?

De auto is daar een goed voorbeeld van. Bij schade denk je niet direct aan het kopen van een nieuwe. De reden hiervoor zijn de hoge investeringskosten. Dus waarom zou u niet investeren in wat u al heeft in plaats van een nieuwe te kopen?

Met een refurbished notebook van tecXL krijgen de producten een tweede levenscyclus en krijgen bedrijven een business-class device voor de prijs van een instapmodel. Reparaties kunnen dus de moeite waard zijn, zoals veel reparatiecafés in heel Duitsland laten zien.

Meer over reparatiecafés: https://repaircafe.org/de/besuchen/

Hergebruik | Recycling

tecXL Upcycling-editie. Door ons project laten we zien hoe gemakkelijk het is om echte unieke items tevoorschijn te toveren, zelfs uit vermeende rotzooi. Daarbij dragen we creatief bij aan de bescherming van het milieu.

Recyclen | Als niets werkt: recycling!

Waarom het zo belangrijk is om afval te scheiden en vooral om elektronisch afval op de juiste manier af te voeren, is te zien in ontwikkelingslanden.

Maar niet alleen door vakkundig af te voeren, maar ook door een herverwerkt tecXL-apparaat aan te schaffen, levert u een belangrijke bijdrage aan het behoud van het ecosysteem.

RE-logo

MILIEUBEWUSTZIJN. CREATIVITEIT. TAGLER HART.

Gedreven door deze drie eigenschappen, produceert het Schweinfurt Technology Center niet alleen gerenoveerde IT-hardware, maar ook echte blikvangers en unieke items van niet-herbruikbare oude materialen.

We willen een stap verder gaan en laten zien dat we niet alleen functioneel materiaal in de tweede levenscyclus brengen, maar zelfs met creativiteit e-waste nieuw leven inblazen.

Mijnheer Upcycling Verrast Geïsoleerd Hart

TECXL UPCYCLEN EDITION

sleutelhanger met upcycling-editie

Artikel nummer. 108610

UPCYCLE SLEUTELHANGER

De kleine helper van de voormalige WLAN-module.

Klein maar fijn. De eyecatcher aan de sleutelhanger.
De tecXL upcycling sleutelhangers geven elke sleutelbos een extra dimensie. We vervaardigen deze unieke items van oude WLAN-kaarten van notebooks, gecombineerd met sleutelhangers van schroot. De bijzondere sleutelhangerdecoratie wordt afgerond met onze 100% milieuvriendelijke tecXL stickers.

saucer_set_unterside_freigetzt_schriftzug

Artikel nummer. 108992 (set van 2)

UPCYCLE COASTERS

Edele onderzetters gemaakt van magnetische schijven met harde schijf.

Een rond ding. Extravagante tafelaccessoires.
De tecXL upcycling onderzetters geven elke tafel een nobel tintje en bieden elk vaartuig een stabiel en helder oppervlak. We vervaardigen deze unieke items van oude magnetische schijven die we van defecte harde schijven halen. Ze verlaten ons technologiecentrum niet eens om af te drukken - dat doen wij ook zelf.

Mr Upcycling verrast Superman ontgrendeld

WEES EEN RE-HELD

Daden zeg meer dan duizend woorden.
Een worden RE Hero.

Met de aankoop van onze tecXL Upcycling Edition artikelen draagt ​​u actief bij aan het creëren van meerwaarde uit afgedankte materialen.

We doneren een deel van de opbrengst van onze tecXL Upcycling Edition aan een non-profit milieu-initiatief.
Scroll naar boven