Rotary Club gebruikt Refresh voor een goed doel

Laptopdonatie voor vluchtelingen

De Rotary Club Düsseldorf-Schlossturm stelt de Schweinfurt IT-processor bb-net in gebruik met de hardware-update van 60 notebooks. De apparaten worden genereus geschonken aan Diakonie Düsseldorf.

Persbericht van Diakonie Düsseldorf

Veel kinderen moeten nu thuis studeren in plaats van op school. Dit is echter praktisch onmogelijk zonder uw eigen pc, omdat veel van de diensten van de scholen nu digitaal zijn. Volgens een onderzoek van het Institut der Deutschen Wirtschaft hebben echter maar een paar kinderen een computer die ze kunnen gebruiken. Dit geldt vooral voor kinderen uit financieel zwakke gezinnen - ze hebben intensieve ondersteuning nodig in tijden van crisis om niet achter te blijven. Om deze kinderen snel en onbureaucratisch te helpen, heeft de Rotary Club Düsseldorf-Schlossturm 60 laptops geschonken aan Diakonie Düsseldorf.

Dit werd mogelijk gemaakt door de hoffelijkheid van het Solingen-bedrijf Teqport, dat de laptops tegen speciale voorwaarden levert. Sebastian Neubeck, algemeen directeur Teqport: "Na het verzoek kwamen we spontaan overeen om de laptops te verkopen voor minder dan de aankoopprijs vanwege het non-profit karakter." Het bedrijf bb-net media GmbH heeft de laptops voorbereid. De laptops worden door de sociale pedagogen van de Diakonie uitgedeeld aan bijzonder getroffen schoolkinderen.

"Jeugdzorg en -promotie is een van de liefdadigheidsonderwerpen van onze club", legt Dr. Wolfgang Schepers, lid van de Community Service Board van de RC Düsseldorf-Schlossturm. “Met deze schenking willen we een bijdrage leveren aan onderwijsrechtspraak.” Rotary Club Düsseldorf-Schlossturm en Diakonie werken al geruime tijd samen. Aan het begin van de crisis steunde de club - evenals andere Rotary-clubs in Düsseldorf - de Diakonie met een genereuze donatie om mensen van alle leeftijden en in alle lagen van de bevolking te helpen wier situatie drastisch was verslechterd door Corona, bijvoorbeeld met winkelbonnen voor voedsel.

 Over de club: De hoeksteen van Rotary is het verstrekken van humanitaire hulp om ontberingen te verlichten. Jongeren promoten is een van de basisprincipes. Wereldwijd levert Rotary een duurzame bijdrage aan de samenleving om met kleine stapjes een betere, minder conflictueuze en gezondere wereld te creëren.

Details over het vernieuwen

De 60 toestellen hebben bij bb-net het hele verversingsproces doorlopen. Te beginnen met onverpakte verzameling, optische reiniging, gegevensverwijdering, technische upgrades en installatie tot licentieverlening van Windows 10 Home. Alle toestellen kregen 12 maanden garantie en werden op tijd bij Rotary afgeleverd.

Scroll naar boven