Blancco-studie Ontoereikende duurzaamheidsstrategieën

Blancco Ontoereikende duurzaamheidsstudie

Verstandige gegevensverwijdering omvat een compleet beveiligings- en softwareconcept. Omdat gegevensverwijdering niet hetzelfde is als gegevensverwijdering. bb-net ontwikkelde hiervoor een drietraps verwijderingsbeveiligingsconcept: herkenning van gegevens, verwijdering van gegevens en vernietiging van gegevensdragers. Blancco's software voor het wissen van gegevens wordt gebruikt in de tweede fase van het wisconcept. Blancco Drive Eraser wist gevoelige gegevens veilig, onherroepelijk en in de kortst mogelijke tijd van HDD's en SSD's. Het belang van het wissen van data en het correct vernietigen van datadragers wordt nog steeds sterk onderschat. Door het publiceren van het onderzoek “Onvoldoende duurzaamheidsstrategieën: bedrijven besteden onvoldoende aandacht aan de omgang met e-waste”, Vestigt Blancco de aandacht op het probleem van de fysieke vernietiging van harde schijven.

De onderzoeksstudie van 1.850 vooraanstaande besluitvormers van 's werelds grootste bedrijven onderzoekt het aantal organisaties dat fysieke vernietiging gebruikt om hun IT-middelen te verwijderen, evenals:

  • De schadelijke effecten van e-waste op ons milieu
  • Hoe gebruikte IT-middelen veilig kunnen worden hergebruikt, doorverkocht of gedoneerd door gegevensverwijdering - en de levensduur van uw IT-investering verlengen
  • Hoe het wissen van gegevens uw plan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen kan helpen