Blancco-studie Ontoereikende duurzaamheidsstrategieën

Blancco Ontoereikende duurzaamheidsstudie

Een compleet beveiligings- en softwareconcept maakt deel uit van een verstandige gegevensverwijdering. Omdat het verwijderen van gegevens niet hetzelfde is als het verwijderen van gegevens. bb-net ontwikkelde hiervoor een drietraps verwijderingsbeveiligingsconcept: herkenning van gegevens, wissen van gegevens en vernietiging van gegevensdragers. In de tweede fase van het verwijderingsconcept wordt de software voor het verwijderen van gegevens van Blancco gebruikt. Met Blancco Drive Eraser worden gevoelige gegevens van HDD's en SSD's veilig, onherroepelijk en in de kortst mogelijke tijd verwijderd. Het belang van het verwijderen van gegevens en het op de juiste manier vernietigen van gegevensdragers wordt nog steeds sterk onderschat. Door het onderzoek te publiceren "Ontoereikende duurzaamheidsstrategieën: bedrijven besteden onvoldoende aandacht aan de omgang met elektronisch afval ”, Vestigt Blancco de aandacht op het probleem van de fysieke vernietiging van harde schijven.

De onderzoeksstudie van 1.850 vooraanstaande besluitvormers van 's werelds grootste bedrijven onderzoekt het aantal organisaties dat fysieke vernietiging gebruikt om hun IT-middelen te verwijderen, evenals:

  • De schadelijke effecten van e-waste op ons milieu
  • Hoe gebruikte IT-middelen veilig kunnen worden hergebruikt, doorverkocht of gedoneerd door gegevensverwijdering - en de levensduur van uw IT-investering verlengen
  • Hoe het wissen van gegevens uw plan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen kan helpen
Scroll naar boven