Sterke marges in de 2e levenscyclus

STERKE MARGES IN DE TWEEDE LEVENSCYCLUS
Gebruikte BMW in plaats van een nieuwe Fiat
14 maart 2018 | CRN
De markt voor gebruikte IT kent sinds enkele jaren maar één richting: opwaarts. Samen met goede marges en het vooruitzicht op nieuwe zakelijke kansen, overtuigt dit steeds meer resellers om de tweedehands IT-business te betreden.

Als u een auto wilt kopen, is het meestal normaal om rond te kijken naar gebruikte voertuigen. Door de waardevermindering krijgen klanten meer aangeboden voor aanzienlijk minder geld. Dit geldt met name voor relatief jonge gebruikte auto's, die qua uitrusting en techniek volledig up-to-date zijn en veelal goed onderhouden en verzorgd worden. Zelfs autofabrikanten en dealers profiteren van dit effect door bijvoorbeeld kortingen aan te bieden via dagelijkse registraties of door hun klanten jaarauto's en andere zeer goed bewaarde voertuigen aan te bieden met vergelijkbare garantiepakketten als voor nieuwe voertuigen. Als de fiscale regels voor bedrijfswagens anders waren ingericht, zouden bedrijven deze markt zeker vaker gebruiken.

Wat voor het liefste kind van de Duitsers volkomen natuurlijk is, is tot dusver echter de uitzondering gebleven op ITC-gebied. De vraag groeit voortdurend, maar slechts een klein deel van de nieuw verkochte apparaten en software krijgt na pensionering een tweede levenscyclus, die in het bedrijfsleven zeer vaste cycli volgt. De voordelen hier zijn zeer vergelijkbaar met die van de auto. In tegenstelling tot gebruikte voertuigen zijn de tekenen van slijtage bij hardware minimaal en zelfs - afgezien van misschien het verlopen van ondersteuning - helemaal niet. Veel bedrijven staan ​​echter nog sceptisch tegenover het kopen van gebruikte IT. Tegelijkertijd hebben ze vaak geen idee welke waarde hun overtollige activa nog hebben.

Hoewel geen enkel bedrijf eraan zou denken om gewoon een drie jaar oude bedrijfswagen te slopen, maakt dit deel uit van het dagelijks leven met IT-infrastructuur. Precies daar ligt een grote kans voor gespecialiseerde retailers om het enorme, nog onbenutte potentieel in deze snelgroeiende markt aan te boren. Professionele partners die gespecialiseerd zijn in gebruikte IT, maken het voor hen gemakkelijk om deze bedrijfstak te betreden. “In de afgelopen jaren speelt bewerkte technologie een steeds belangrijkere rol in de hoofden van consumenten. Deze toegenomen vraag bereikt ons ook via de dealers ”, zegt Christoph Runge, managing director van api-dochter COS Computer, over het toegenomen bewustzijn van duurzame aanbiedingen in de IT-sector.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
artikel-116553.htmlDownloaden
sterke-marges.pdfDownloaden
Scroll naar boven