Baanbrekend voor het nieuwe hoofdkantoor

BB-baanbrekend-1
bb-net heeft nu groen licht gegeven voor de bouw van een nieuw bedrijfspand in de Schweinfurt Main Valley.

18 mei 2018 | Schweinfurt

bb-net is een van de grootste processors voor gebruikte hardware op de Duitse markt. Door de continue groei van het bedrijf werd de productie uitgebreid en ontstonden er op alle werkterreinen een groot aantal nieuwe banen. Om in de toekomst recht te doen aan deze ontwikkeling heeft bb-net nu groen licht gegeven voor de bouw van een nieuw bedrijfspand in de Schweinfurt Main Valley.

De baanbrekende ceremonie vond plaats op 18 mei 2018 door de algemeen directeur Michael Bleicher, gevolmachtigd ondertekenaar Marco Kuhn en vastgoedcoördinator Jürgen Engelbrecht, evenals vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven RWP Architects en raadgevend ingenieurs GmbH, BWG-Technik GmbH en de algemene aannemer BWG-Gewerbebau GmbH uit Schweinfurt.

Bleicher legt uit: “De locatie in Schweinfurt is al 12 jaar de thuisbasis van het bedrijf en vormt een solide basis dankzij de goede transportverbindingen en de nabijheid van andere innovatieve bedrijven. De nieuwbouw biedt aantrekkelijke werkplekken voor alle huidige en toekomstige medewerkers en draagt ​​daarmee bij aan het borgen van onze succesvolle koers. "

Doordachte bouwplanning met het oog op de toekomst

De eerste bouwfase vindt plaats op een perceel van 6000 m². De twee verdiepingen tellende administratie en sociale vleugel evenals de goederenontvangst, productie en magazijn worden hierop gecombineerd met een totale gebruiksoppervlakte van 3000 m². In de verdere bouw zal het gebouw worden uitgerust met de nieuwste beveiligingstechnologieën om te voldoen aan de hoge eisen voor gegevensbeveiliging en toekomstige veiligheidscertificering. Een ander belangrijk aandachtspunt zijn de behoeften van medewerkers om een ​​aantrekkelijke en veilige werkomgeving te creëren volgens de laatste ergonomische normen.

“Door alle bedrijfsruimten in één gebouw samen te brengen, kunnen we een groot aantal processen weer optimaliseren en moderniseren. De indeling van de verschillende afdelingen in het gebouw zal in de toekomst gebaseerd zijn op de processtappen om het werk te vergemakkelijken en de interne communicatie verder te verbeteren ”, aldus Marco Kuhn, tekenbevoegde bij bb-net.

De verhuizing naar het nieuwe pand zal naar verwachting eind 2018 plaatsvinden. De totale investering bedraagt ​​circa 5 miljoen euro. Om voorbereid te zijn op de verdere ontwikkeling van de locatie heeft bb-net nog een oppervlakte van 6.000 m² als direct aangrenzend optiegebied verworven.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
Persbericht_bbnet_Spatenstich.pdfDownloaden
Persbericht_bbnet_Spatenstich.DOCXDownloaden
BB-Baanbrekend.jpgDownloaden
BB-Rendering.jpgDownloaden
Scroll naar boven