Software op gebruikte apparaten

Windows-software

tecXL biedt klanten en dealers juridische zekerheid voor licenties

Het onderwerp gebruikte software is momenteel weer aanwezig in veel gespecialiseerde media en op online platforms. Sinds een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in juli 2012 is het verhandelen van gebruikte licenties over het algemeen toegestaan. Hieronder valt ook de verkoop van losse softwaresleutels zonder bijbehorende documenten of gegevensdragers.

Voor dealers en klanten is het lastig om onderscheid te maken tussen legaal verkregen en illegale licenties, zeker als deze alleen in de vorm van een cijfertoets worden doorgegeven. Criminele providers maken misbruik van dit probleem en bieden illegale sleutels te koop aan onder het mom van gebruikte software.

Als u probeert het te activeren, wordt de duizeligheid onthuld - tot frustratie van de klant en tot het lijden van de gespecialiseerde dealer die hem de computer heeft verkocht. De reputatieschade van de dealer is vaak nog maar het begin. Afhankelijk van de fabrikant kan dit leiden tot langdurige juridische gevolgen en hoge kosten voor het opnieuw licentiëren van de producten.

Microsoft Authorized Refurbisher - Originele licenties voor gereviseerde apparaten

Om ervoor te zorgen dat u aan de veilige kant staat bij het verkopen van gereviseerde notebooks en pc-systemen van tecXL, wordt bij alle systemen een nieuwe Windows-licentie meegeleverd. Het Microsoft Authorized Refurbisher Program is speciaal ontwikkeld voor IT-refurbishers die gebruikte apparatuur weer op de markt brengen voor een tweede levenscyclus.

bb-net maakt deel uit van een kleine groep van circa 80 bedrijven wereldwijd die voldoen aan de strenge eisen van de softwarefabrikant en de MAR-status hebben gekregen. Voor dealers en klanten betekent dit wettelijk beveiligde Windows 10-licenties op alle apparaten die door ons worden verwerkt en verkocht onder het merk tecXL.

Het hangt allemaal af van de downloadbron

Een functie die kan helpen legitieme software te identificeren, is de downloadbron. Als u maar één licentiesleutel van uw leverancier krijgt, moet u de software meestal downloaden en installeren vanaf een online portal voordat u deze kunt gebruiken. De vakpers raadt aan om bijzondere aandacht te besteden aan het pad van de downloadbron. Als het aanbod betrouwbaar is, verwijzen de providers meestal naar de website van de fabrikant, in het geval van Windows een Microsoft-website. Als de software echter wordt aangeboden via een externe provider, een privéwebsite of een andere server, is bijzondere voorzichtigheid geboden. In dit geval is het niet alleen de vraag of de bijbehorende licentie juridisch correct is, er bestaat ook het risico dat naast het gewenste programma ook andere data en kwaadaardige programma's ongemerkt naar de harde schijf kunnen worden overgebracht.

Scroll naar boven