Dit is hoe IT-remarketing werkt

Dit is hoe IT-remarketing werkt - karren met gebruikte computers

De term "IT-remarketing" komt keer op keer op internet voor. Maar wat is hardware kopen eigenlijk? RedenäComputerremarketing wordt doorgaans gezien als een langdurig proces waarin gebruikte IT-hardware wordt aangeschaft en verwerkt. Dit kan de moeite waard zijn - we laten u zien hoe dit hele proces werkt en welke afzonderlijke stappen in acht moeten worden genomen.

Het doorverkopen van gebruikte hardware bestaat immers uit veel verschillende deelstappen, die kan worden overgenomen door een serviceprovider. De bestaande IT-hardware wordt technisch gereviseerd. In technische termen wordt dit proces "renovatie" genoemd. Dit is als het ware een soort recycling van hardware, die ook het milieu ontziet. Dus moet je füBij IT-remarketing handelt u automatisch op een duurzame en hulpbronnenbesparende manier. Het is immers in veel opzichten positief als de hardware na het verwijderen van de gegevens zo lang mogelijk in gebruik blijft en door andere bedrijven kan worden gebruikt.

De aanschaf van hardware wordt door veel bedrijven nog kritisch bekeken. Er is angst voor bedrijfsgegevens of een verhoogde werkdruk op personeelsgebied. Veel ondernemers weten niet eens dat de tijdrovende processen bij computerremarketing allemaal worden overgenomen door de dienstverlener. Het is ook geen probleem om veilig te löting. Er zijn dus veel redenen om betrokken te zijn bij de verkoop van pc-hardware.

Advies en planning - Allereerst moet u met experts overleggen of uw hardware überhaupt geschikt is voor IT-remarketing. Vervolgens wordt een individueel plan voor de aanschaf van hardware en IT-remarketing gemaakt.

Demontage en transport - In geen geval mag de hardware tijdens transport worden beschadigd. Daarom neemt de serviceprovider deze stap om schade te voorkomen. Ook in speciale transporters is uw hardware beveiligd tegen datadiefstal.

Inventarisatie - De derde stap is om een ​​idee te krijgen van de levering. Alle geleverde apparaten worden geregistreerd en hun status gecontroleerd voordat het werk kan beginnen.

Gegevenslengteöschung - Om absolute bescherming te garanderen, worden de bestaande gegevens in verschillende processen volledig verwijderd. Na deze speciale gegevensverwijdering is het niet meer mogelijk om bedrijfsgegevens te herstellen.

renovatie - In deze stap wordt de gebruikte hardware gerepareerd en in perfecte staat gebracht. Ook de verwijdering van onbruikbare IT is verzekerd: Defecte apparaten worden professioneel van de wereld verwijderd.

Remarketing - De aanbieder verzorgt ook zelf de IT-remarketing van de hardware De koper heeft een bepaalde garantie en kan niet achterhalen wie de oorspronkelijke eigenaar van het toestel was.

 erliöbepaling en betaling - In de laatste stap ontvangt u de equivalente waarde van de serviceprovider. Het bedrag varieert afhankelijk van de staat, de leeftijd en de uitrusting van de geleverde IT-hardware.

Verwerk grafische aankoop

Hier kan je lees het hele proces in detail en kijk.

Scroll naar boven