Surface-as-a-Service en uw oude IT

aluxo-bb-net_cooperation
Sustainability as a Service: Aluxo en bb-net starten duurzaamheidsinitiatief. Terwijl politici een alomvattende oplossing willen om de klimaatverandering aan te pakken, en idealiter op mondiaal niveau, kunnen "kleinere" initiatieven van bedrijven en activisten op middellange termijn sneller succesvol zijn. Aluxo, de makers van Surface-As-A-Service, het aantrekkelijke leasemodel voor Microsoft Surface-toestellen, en bb-net, een van de toonaangevende IT-processors in Duitsland, hebben een samenwerking opgezet die afgedankte toestellen een tweede leven geeft.
Het beste afval is niets
Of het nu gaat om een ​​PR-stunt of om de effectiviteit van de genomen maatregelen, initiatieven als die van Facebook, Microsoft of DHL zullen naar verwachting een concrete reductie van broeikasgassen opleveren in tegenstelling tot de luchtige klimaatbeschermingsdoelstellingen van de regeringen. Een belangrijke bijdrage aan klimaatbescherming, die de uitstoot van klimaatrelevante gassen op verschillende manieren kan verminderen, is een heroverweging van afval. Zogenaamd "e-waste" zou een bijzonder hoge prioriteit moeten hebben. In een wereldwijde vergelijking staat Duitsland op de vijfde plaats met 1,9 miljoen ton elektronisch afval.E-scrap is bijzonder problematisch als afval, enerzijds vanwege de relatief korte gebruiksduur en anderzijds vanwege de moeilijkheid om de grondstoffen erin te recyclen. Het is niet ongebruikelijk dat apparaten in de prullenbak terechtkomen die na de juiste verwerking meerdere jaren hadden kunnen zijn gebruikt. Als de implementatie van de EU-richtlijn uit 5 in de “Wet op het op de markt brengen, terugbrengen en milieuvriendelijke verwijdering van elektrische en elektronische apparatuur” fabrikanten verantwoordelijker heeft gemaakt, belanden er nog te veel apparaten bij het afval. Een van de dingen die kunnen helpen, is de handel in gebruikte apparatuur.Reconditionering is beter dan recyclenHet recyclen van elektronisch afval in plaats van het op open stortplaatsen te dumpen, ver weg van uw eigen voordeur, is een begin. Helaas geven de talrijke voorbeelden van giftige, torenhoge afvalbergen over de hele wereld aan dat er hier nog veel moet gebeuren. Recycling vindt vaak plaats in landen die niet over de nodige infrastructuur beschikken om het afval veilig en goed te verwerken. In Ghana worden bijvoorbeeld koperen kabels in een open vuur ontdaan van hun plastic omhulsel. Kinderen brengen zichzelf alleen in gevaar door onderdelen uit de vuilnisbak te halen die een paar cent waard zijn. Gifstoffen komen ongehinderd in het milieu en maken de lokale bevolking ziek. Maar zelfs professionele recycling verbruikt veel water en geeft extra CO2 vrij.

"Refurbished" apparaten, d.w.z. apparaten die hun eerste levenscyclus al achter de rug hebben, zijn een kosteneffectieve en duurzame oplossing om onnodig elektronisch afval te vermijden. Renovatie betekent het apparaat in een perfecte optische en technische staat brengen en het terugbrengen naar zijn oorspronkelijke doel. Dit kan vooral met toestellen uit het zakelijke segment, aangezien deze doorgaans robuuster, duurzamer en krachtiger zijn dan hardware bedoeld voor eindgebruikers. Dat laatste is meestal niet de moeite waard vanwege de grote verscheidenheid aan modellen en de beduidend sterkere gebruikssporen. De hogere kwaliteit zie je echter ook terug in de prijs; businessmodellen zijn vaak vele malen duurder dan vergelijkbare consumentenapparatuur. Bedrijven vertrouwen in toenemende mate op leasemodellen zoals Aluxo's Surface-as-a-Service voor hun IT-apparatuur. Voor bedrijven bieden deze het voordeel dat ze altijd zijn uitgerust met de nieuwste hardware en een minimale inspanning voor onderhoud en ondersteuning. Net als bij een leaseauto, wordt het apparaat na het bereiken van een bepaalde kilometerstand teruggegeven aan Aluxo. Als het leasecontract voortduurt, krijgt de klant zelfs gratis een nieuw toestel en een vervanging voor de overgangsperiode. Alle gegevens en instellingen kunnen op verzoek worden overgedragen naar het vervangende apparaat en het werk kan naadloos worden voortgezet.

Na 2-3 jaar moeten de apparaten worden vervangen en rijst de vraag wat te doen met de "oude" apparaten.

Aus alt mach neu

De nieuwe samenwerking tussen Aluxo en bb-net zorgt ervoor dat de zogenaamd verouderde toestellen een tweede levenscyclus doormaken. bb-net is een gepassioneerd specialist in de “refurbished” business. Aan het begin van het proces is er een visuele inspectie van het apparaat; lichte krasjes zorgen al voor een lagere classificatie van het apparaat. Dit wordt gevolgd door een grondige reiniging. Stof en andere deeltjes die zich tijdens het gebruik ophopen, worden volledig afgezogen. Alle apparaten zijn geanonimiseerd en stickers aan de buitenkant worden voorzichtig verwijderd. Ten slotte worden de behuizingen met speciale reinigingsmiddelen "hoogglans" gepolijst. Ook hier hecht bb-net veel belang aan milieuvriendelijkheid. Alle gebruikte reinigingsmiddelen zijn milieuvriendelijk.

Maar de service van bb-net gaat veel verder dan alleen schoonmaken. De medewerkers vervangen verloren plastic voetjes, panelen of hele toetsenborden, waarbij bb-net zelfs enkele reserveonderdelen speciaal laat maken. Dat laatste bevat ook SSD's en RAM-geheugens, die bb-net draait onder het eigen merk tecXL. Deze schijnbaar speciale aanpak garandeert maximale compatibiliteit en betrouwbaarheid van de geïnstalleerde componenten. Als de optische defecten niet kunnen worden verholpen, gaan de apparaten als “2. Wahl ”op de markt, inclusief twee jaar garantie. De omvang van de garantie omvat ook de reparatie van defecte apparaten binnen 72 uur.

70 procent van de toestellen wordt geüpgraded met bijvoorbeeld meer RAM, een nieuwe batterij, een grotere harde schijf of SSD's. Een server neemt ze vervolgens op met Windows 10 Pro of Home, inclusief herstelpartitie, stuurprogramma's, Libre Office en een beveiligingspakket. Nadat alle “restauratiewerkzaamheden” zijn afgerond, worden uitgebreide tests uitgevoerd.

Gegevensbescherming en licentiebescherming

Na ontvangst van het toestel reinigt bb-net deze vakkundig van oude data zodat onder geen beding vertrouwelijke informatie, zoals klantgegevens, op het toestel blijft staan. Bb-net is de enige IT-refurbisher in Duitsland die volledig digitale dataherkenning heeft geïntroduceerd die het voorbereidingsproces bewaakt en medewerkers stap voor stap door het proces begeleidt. Op deze manier kan worden aangetoond dat het apparaat volledig is gewist van oude gegevens, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Federale Wet Bescherming Persoonsgegevens. Mobiele datadragers zoals geheugenkaarten, schijven of simkaarten worden verwijderd en onherroepelijk versnipperd. Wanneer Aluxo de toestellen terug ontvangt, kan de klant er zeker van zijn dat ze hun toestel gaan gebruiken op de greenfield.

De procedure is volledig gecoördineerd met het MAR-programma van Microsoft ("Microsoft Authorized Refurbisher"). bb-net is hier een officiële partner, een van de slechts 69 bedrijven wereldwijd die deze status hebben.

Second Life voor Surface

Het apparaat krijgt dan zijn tweede bestaan, hetzij als onderdeel van Surface-as-a-Service, hetzij door doorverkoop aan gespecialiseerde dealers, commerciële eindgebruikers of aan scholen en openbare instellingen. Voor deze doelgroepen is het kostenvoordeel ten opzichte van nieuwe toestellen een doorslaggevend voordeel.

Logisch zuinig

De samenwerking tussen Aluxo en bb-net draait om duurzaamheid. Beide bedrijven tonen hun hedendaags milieubewustzijn en voeren een groene marktstrategie uit. Zo'n model biedt nieuwe gebruikers alle voordelen van de nieuwste technologie, terwijl gebruikers profiteren van goedkope apparaten die praktisch nieuw zijn in de tweede levenscyclus. Alle gebruikers verklaren de oorlog aan een bijna onverzadigbare honger naar hulpbronnen en een escalerende ecologische voetafdruk.

https://bb-net.de/alt-gegen-surface/

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
bb-net_Samenwerking met aluxo.pdfopenen
bb-net_Samenwerking met aluxo.docxopenen
aluxo_bb-net_kooperation.jpgopenen
Wertstoffkreislauf.pngopenen
bb-net_newstartaudit.jpgopenen

PERSBERICHTEN


DateiActie
Kommunaldirekt, 01.05.2020 mei XNUMX, Sustainabilty-as-a-Service beschermt het milieu en huishoudens (LINK)openen
Kommunaldirekt, 01.05.2020 mei XNUMX, Sustainabilty-as-a-Service beschermt het milieu en huishoudens (pdf)openen
EU-Recycling, 15.04.2020/39/XNUMX, pagina XNUMX, Waar oude apparaten neerzetten, Aluxo en bb-net starten duurzaamheidsinitiatief - EU-Recycling (pdf)openen
EU-Recycling, 15.04.2020/39/XNUMX, pagina XNUMX, Waar kun je oude apparaten neerzetten, Aluxo en bb-net starten duurzaamheidsinitiatief - EU-Recycling (LINK)openen
EU recycling, 01.04.2020/XNUMX/XNUMX, Aluxo en bbnet starten duurzaamheidsinitiatief (pdf)openen
comTeam, 20.03.2020 maart XNUMX, Modern werken betekent duurzaam werken (pdf)openen
SW1News, 21.02.2020/XNUMX/XNUMX, Modern werken betekent duurzaam werken Samenwerking tussen aluxo en bbnet (pdf)openen
SW1News, 21.02.2020/XNUMX/XNUMX, Modern werken betekent duurzaam werken Samenwerking tussen aluxo en bbnet (LINK)openen
Mainpost, 22.02.2020/XNUMX/XNUMX, computers leasen Gebruikte machines worden gerenoveerd in Schweinfurt (pdf)openen
Mainpost, 22.02.2020/XNUMX/XNUMX, computers leasen Gebruikte machines worden opgeknapt in Schweinfurt (LINK)openen
PresseBox, 19.02.2020/XNUMX/XNUMX, Modern werken betekent duurzaam werken (pdf)openen
PresseBox, 19.02.2020/XNUMX/XNUMX, Modern werken betekent duurzaam werken (LINK)openen
Reyclingmagazin, 19.02.2020/XNUMX/XNUMX, Refurbished_PCs leasen in plaats van kopen (pdf)openen
Reyclingmagazin, 19.02.2020/XNUMX/XNUMX, Refurbished_PCs leasen in plaats van kopen (LINK)openen
Recyclingportaal, 21.02.2020/XNUMX/XNUMX, Waar te gaan met oude IT-apparaten_ Aluxo en bb-net starten duurzaamheidsinitiatief _ Recyclingportaal (pdf)openen
Recyclingportaal, 21.02.2020/XNUMX/XNUMX, Waar te gaan met oude IT-apparaten_ Aluxo en bb-net starten duurzaamheidsinitiatief _ Recyclingportaal (LINK)openen
Cebra.biz, 20.02.2020/XNUMX/XNUMX, "Sustainability as a Service": Aluxo en bb-net starten duurzaamheidsinitiatief (LINK)openen
Cebra.biz, 20.02.2020/XNUMX/XNUMX, "Sustainability as a Service": Aluxo en bb-net starten duurzaamheidsinitiatief (pdf)openen
Scroll naar boven