Schoolquiz "Economie"

Bbnet studentenquiz economie

Ook dit jaar voerden de Wirtschaftsjunioren Schweinfurt het districtsbesluit uit voor de Duitsland-brede schoolquiz "Economische kennis in competitie" met de scholen in de stad en het district. Om de districtswinnaars te bepalen, nodigde het bestuur van de WJ Schweinfurt de besten uit voor een finale. Dit jaar hadden studenten van de Walther-Rathenau Realschule en het Gymnasium, het Celtis Gymnasium en de Ludwig-Derleth Realschule zich gekwalificeerd.

Het ondersteunen en promoten van jonge talenten in onderwijs en kennis speelt een grote rol voor bb-net. Net als in de afgelopen twee jaar hebben we dankzij onze connectie met de regionale kring van business junioren de hoofdprijs voor de districtswinnaar van de studentenquiz kunnen bijdragen. De close race om de 1e plaats werd uiteindelijk gewonnen door Julius Grimm van 9a op het Celtis Gymnasium en ontving de hoofdprijs, een hoogwaardig tecXL-notebook.

Economic Knowledge in Competition is een landelijke kenniswedstrijd die door WJ-Duitsland wordt georganiseerd over zaken die betrekking hebben op het bedrijfsleven, bedrijven, opleidingen en algemeen onderwijs. De vragen variëren van pure kennisvragen tot vragen over waar je een gezond onderbuikgevoel kunt ontwikkelen. Elk jaar nemen ongeveer 40.000 jonge mensen in heel Duitsland deel aan de regionale kwalificaties.