Volledige marges in de 2e levenscyclus

Used_IT_Used_Hardware_Refurbishment
Boom in gebruikte hardware en software

De sterke groei in de markten voor gebruikte hardware en software trekt steeds meer aanbieders aan, die niet allemaal serieus zijn. Met een verstandige selectie van hun leveranciers en goed advies kunnen resellers dit zelfs voor zichzelf gebruiken.

De allernieuwste bedrijfsmodellen voor een instapprijs

Bij gebruikte hardware spelen de prestaties echter voor de meeste klanten slechts een ondergeschikte rol. De tijden zijn immers allang voorbij dat voor een nieuw besturingssysteem of andere softwareoplossingen bijna automatisch nieuwe hardware nodig was. Tegenwoordig zijn de meeste werkstation-pc's en andere apparaten zo krachtig en goed uitgerust dat ze zelfs na een aantal jaren van leven de neiging hebben overgedimensioneerd te zijn voor normale kantoordoeleinden. Belangrijker hierbij is de vraag naar moderne vormfactoren of apparaatcategorieën die ook geschikt zijn voor bijvoorbeeld mobiel werken. Maar ook hier is het aanbod aan refurbishers divers.

Mede dankzij de snellere afschrijvingscycli vinden zelfs relatief nieuwe vormfactoren en modellen snel hun weg naar het gebruikte hardware-segment. De refurbishers hebben ook de allernieuwste mini-pc's, ultrabooks, zakelijke smartphones, tablets en hybride toestellen op voorraad en zijn gewild. »We hebben in 2018 al met veel succes mini-pc's op de markt gebracht en de hoeveelheden die we ontvangen worden steeds groter. Gebogen monitoren zijn nog niet vertegenwoordigd in het grote aantal retourzendingen, maar het zijn een typische apparaatwissel waarop we net als voorgaande jaren reageren en vooraf onze eigen verpakkingsoplossingen ontwikkelen ”, bevestigt Marco Kuhn, salesmanager en geautoriseerd vertegenwoordiger bij Refurbisher bb-net. , dat de vakhandel voorziet van het eigen dochtermerk tecXL. Door de grote vraag kon zijn bedrijf onlangs ook verhuizen naar een nieuw pand.

Bovendien kan de vakhandel zijn klanten niet alleen betrouwbare kwaliteit tegen een scherpe prijs bieden, maar ook andere toegevoegde waarde. Afhankelijk van de aanbieder omvat dit bijvoorbeeld ondersteuning bij uitrol en de individuele configuratie van apparaatconfiguraties, terugkoop en terugdraaien inclusief gegevensverwijdering en -verwijdering, tot kortetermijnverhuuroplossingen of goedkope hardware-as-a-service-oplossingen op basis van gebruikte apparaten. Last but not least beschermt de tweede levenscyclus het milieu aanzienlijk en verbetert zo op duurzame wijze de ecologische voetafdruk van de bedrijven die er gebruik van maken. Bij de optelsom van deze mogelijkheden wordt het concept van gebruikte hardware een echt concurrentievoordeel voor zowel klanten als wederverkopers.

PERSBERICHTEN


DateiActie
volledige-marges-in-de-tweede-levenscyclus.119006.htmlDownloaden
CRN_Used-IT.pdfDownloaden
Scroll naar boven