Gerenoveerde hardware met merklogo

mb_productionsbank_bbnet
100.000ste installatie van de licentievrije LibreOffice-kantoorsuite

23 juli 2014 | Schweinfurt

Het IT-bedrijf bb-net uit Schweinfurt voerde onlangs de 100.000ste installatie van de licentievrije kantoorsuite LibreOffice uit op zijn volledig gerenoveerde hardware. "Voor zover wij weten, zijn wij de enige professionele IT-verwerker die deze uitermate geschikte combinatie in ons assortiment heeft", vertelt directeur Michael Bleicher van bb-net.

Zijn bedrijf koopt grote hoeveelheden gebruikte zakelijke IT-apparatuur van bedrijven, autoriteiten en leasemaatschappijen - uitsluitend van merkfabrikanten zoals Dell, Fujitsu, HP en Lenovo. In een kwaliteitsgarant proces worden ze voorbereid voor wederverkoop op het hoofdkantoor van het bedrijf in Schweinfurt. Op deze manier brengt bb-net meer dan 4.000 pc's, notebooks, tablets en beeldschermen terug in de productcyclus in een gestandaardiseerde hoge kwaliteit. De bijbehorende merknaam weerspiegelt de claim van bb-net: tecXL - technologie als nieuw. Het bedrijfsconcept, dat al bijna 20 jaar wordt beproefd en getest, loont voor klanten tegen een aankoopprijs die tot 70 procent lager is dan die van nieuwe goederen. Bovendien worden - in het belang van milieubescherming - waardevolle hulpbronnen behouden.

Bleicher werkt al bijna drie jaar samen met “The Document Foundation”. De organisatie, opgericht in 2010, ontwikkelt en onderhoudt de gratis open source office suite LibreOffice. Het biedt zes toepassingen voor het maken en verwerken van documenten - van tekstverwerking tot spreadsheets en tekenprogramma's tot de databasemodule. Het gratis softwarepakket is in alle opzichten gratis: gratis te downloaden, gratis te gebruiken en gratis te verspreiden. LibreOffice is volledig compatibel met de programma's van de belangrijkste commerciële kantooraanbieders.

"Bij levering van onze volledig gereviseerde hardware - naast gelicentieerde versies van Windows en Microsoft Essentials en alle gebruikelijke stuurprogramma's - is LibreOffice ook geïnstalleerd", legt Michael Bleicher uit. “Een programmapakket dat niet alleen eindgebruikers maar ook zakelijke klanten waarderen.” Als voorbeeld noemt hij zijn eigen bedrijf: bb-net, met meer dan 40 medewerkers, gebruikt LibreOffice op de helft van zijn computerwerkplekken.

"Of het nu gaat om particulieren of zakenmensen - veel van de gebruikers die een prijsvoordeel willen behalen door gereviseerde gebruikte computers te kopen, willen ook graag kosten besparen op softwarelicenties", zegt Michael Bleicher, die de motivatie beschrijft die de "goedkope dubbele" een model voor succes maakt.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
BJW_7472.jpgDownloaden
Persbericht_bbnet_23072014.pdfDownloaden
Persbericht_bbnet_23072014.docxDownloaden