Terugblik op het boekjaar 2017

bbnet_review2019
Na aanhoudende groei kon de IT-processor bb-net in 2017 een groei met dubbele cijfers noteren

23 maart 2018 | Schweinfurt

Na een aanhoudende groei van 20% over de voorgaande jaren, kon de IT-processor bb-net in 2017 een groei met dubbele cijfers noteren en zijn succesvolle koers voortzetten. Als je kijkt naar de ontwikkeling van de absolute productiecijfers, dan is deze hernieuwde stijging een flinke stap voor het middelgrote bedrijf uit Schweinfurt in Neder-Franken. De groei van het bedrijf overtrof opnieuw die van de markt voor gebruikte IT.

In tegenstelling tot de algemene trend van dalende pc-verkoopcijfers, kon bb-net de verkoop in de productdivisie van aan het bureau gebonden apparaten aanzienlijk verhogen in vergelijking met het voorgaande jaar en kan het tot op de dag van vandaag een aanhoudend hoge vraag noteren.

Het merk ook tecXL - technologie als nieuw heeft zich succesvol kunnen ontwikkelen. Het speciaal voor de vakhandel gecreëerde partnerprogramma werd in 2017 aanzienlijk uitgebreid en kon tegen het einde van het jaar meer dan 500 deelnemende dealers registreren. Met de uitreiking van de “IT Business Award” in goud werd de positieve reactie op de kwaliteitsgerichte voorbereiding nogmaals bevestigd.

Naarmate het bedrijf groeide, werden in de loop van het jaar nieuwe functies gecreëerd en ingevuld in verschillende delen van het bedrijf. Met name de inkoop- en projectactiviteiten zijn aanzienlijk versterkt en werken nu naadloos samen met de andere afdelingen. Ter ondersteuning van de directie hebben salesmanagers Marco Kuhn en Sonja Bleicher een volmacht gekregen.

Na de succesvolle afronding van vorig jaar is bb-net het jaar 2018 net zo veelbelovend begonnen. Met de verbetering van de kwaliteitscontrole en de verdere automatisering van individuele productieruimtes wordt de koers al gezet voor verdere groei van het bedrijf. Zowel projectklanten die oude IT aankopen als retailklanten die tecXL-goederen kopen, kunnen in de toekomst vertrouwen op de gebruikelijke service en productkwaliteit van de verwerker. “Bovendien zal in 2018 de volgende mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf worden bereikt. De bouw en ingebruikname van een nieuwe totaallocatie in de Main Valley van Schweinfurt ”, zegt algemeen directeur en oprichter Michael Bleicher.

Via bb-net media en tecXL

bb-net is al meer dan 20 jaar partner voor de aankoop van gebruikte IT, de kwaliteitsgerichte verwerking en remarketing ervan. Refurbished apparaten die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, worden weer op de markt gebracht onder het merk “tecXL – Technik wie neu”. De eindklant krijgt een volledig getest, refurbished product - voor een prijs die soms tot 70 procent onder de nieuwprijs ligt. Het apparaat is klaar voor gebruik en kan zonder installatie of voorbereiding direct worden gebruikt. Op elk tecXL systeem zit 12 maanden garantie. www.ankauf.bb-net.de en www.tecxl.de

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
bb-net_PM_Retrospect.pdfDownloaden
bb-net_PM_Review.docxDownloaden
BJW_7472.jpgDownloaden
Scroll naar boven