Rotary Club Talent Stage

Bb Net Rotary

Am 15.10.2016 fand der Infotag „Talentbühne“ des Schweinfurter Rotary-Clubs “Friedrich Rückert“ für Flüchtlinge und Einwanderer statt, den auch bb-net unterstützte. Matthias Ress und Sabrina Punke waren vor Ort um sich einen persönlichen Eindruck der Veranstaltung zu verschaffen.

In totaal waren 54 bedrijven vertegenwoordigd die geïnteresseerde immigranten inzicht konden geven in de respectievelijke werkterreinen. Zij kregen op hun beurt de kans om hun vakmanschap als metselaars, tegelzetters en elektrotechnici te tonen. Op deze manier moeten bedrijven en werkzoekenden worden samengebracht in overeenstemming met hun vaardigheden en vereisten. Aan het eind van de dag zijn er 44 stages geregeld, wat moet resulteren in zoveel mogelijk opleidingen bij de bedrijven.

Rotary is een organisatie van professionals uit alle beroepen die wereldwijd zijn samengekomen om humanitaire hulp te verlenen en vrede en begrip tussen naties te bepleiten. De naam “Rotary” is afgeleid van de vroege praktijk van het bijeenkomen in een rotatiesysteem in de verschillende kantoren van de leden. Wereldwijd zijn meer dan 1,2 miljoen mensen lid van de meer dan 32.500 clubs.

Scroll naar boven