Rotary Club Schweinfurt: Talentfase

Bb Net Roterend

Op 15.10.2016 oktober XNUMX vond de informatiedag "Talent Stage" van de Schweinfurt Rotary Club "Friedrich Rückert" voor vluchtelingen en immigranten plaats, die ook werd ondersteund door bb-net. Matthias Ress en Sabrina Punke waren aanwezig om een ​​persoonlijke indruk van het evenement te krijgen.

In totaal waren 54 bedrijven vertegenwoordigd die geïnteresseerde immigranten inzicht konden geven in de respectievelijke werkterreinen. Zij kregen op hun beurt de kans om hun vakmanschap als metselaars, tegelzetters en elektrotechnici te tonen. Op deze manier moeten bedrijven en werkzoekenden worden samengebracht in overeenstemming met hun vaardigheden en vereisten. Aan het eind van de dag zijn er 44 stages geregeld, wat moet resulteren in zoveel mogelijk opleidingen bij de bedrijven.

Rotary is een organisatie van professionals uit alle beroepen die wereldwijd zijn samengekomen om humanitaire hulp te verlenen en vrede en begrip tussen naties te bepleiten. De naam “Rotary” is afgeleid van de vroege praktijk van het bijeenkomen in een rotatiesysteem in de verschillende kantoren van de leden. Wereldwijd zijn meer dan 1,2 miljoen mensen lid van de meer dan 32.500 clubs.

Scroll naar boven