Reverse logistics en bb-net zijn belangrijk voor IT-distributies

Howard Davies, Context CEO, fotorechten: IDG
Foto toont Howard Davies, CEO van Context, tijdens de ceremonie van de Channel Partner Awards. Beeldrechten: IDG.
Het belang van renovatie bij IT-distributeurs wordt aangetoond door de ChannelPartner-prijs, die wordt uitgereikt met Context: "Met bb-net media GmbH kon een bewezen specialist de eerste plaats innemen in de categorie "Speciale distributie".

Howard Davies, CEO van het kanaalmarktonderzoeksbureau Context, observeert al vele jaren de IT-industrie en in het bijzonder de indirecte verkoopkanalen in Europa. Voor hem speelt distributie nog steeds een cruciale rol.

Om zich voor de toekomst te positioneren, mogen groothandels niet op hun lauweren rusten. Om aan de behoeften van met name middelgrote resellers te voldoen, moeten de distributeurs hun aanbod op het gebied van cloud- en hybride diensten, edge computing en duurzaamheid uitbreiden.

Reverse logistiek zit in de lift. Howard Davies, CEO van Context, ziet een grotere rol voor distributie in de toekomst, vooral op het gebied van renovatie, terugnamesystemen en levenscyclusbeheer. De kanaalspecialist noemt dit ‘reverse logistics’. Ook kleinere groothandels zouden hier tijdig hun structuur moeten uitbreiden.

De Channel Excellence Awards van dit jaar, uitgereikt door ChannelPartner in samenwerking met Context, laten zien hoe belangrijk renovatie is geworden voor distributeurs: met BB-Net kon een bewezen specialist de eerste plaats innemen in de categorie "Speciale distributie".

Wilt u als IT-distributeur, systeemhuis of e-tailer uw eigen diensten aanbieden, dan bent u bij Niklas Maier en zijn collega's aan het juiste adres. Marco Kuhn en zijn team zijn het juiste aanspreekpunt voor de marketing van refurbished notebooks, pc's, displays, smartphones en tablets.

De hele reportage is ook te lezen op de channel partner van hoofdreporter Armin Weiler:
Contextbaas Howard Davies: "Distributie geleverd" - channelpartner.de