Reverse logistics en bb-net zijn belangrijk voor IT-distributies

Howard Davies, Context CEO, fotorechten: IDG
Foto toont Howard Davies, CEO van Context, tijdens de ceremonie van de Channel Partner Awards. Beeldrechten: IDG.
Het belang van refurbishment bij IT-distributeurs blijkt uit de toekenning van de ChannelPartner, die met Context wordt bekroond: "Met bb-net media GmbH kon een bewezen specialist zichzelf bovenaan de categorie "Special Distribution" plaatsen."

Howard Davies, CEO van het kanaalmarktonderzoeksbureau Context, observeert al vele jaren de IT-industrie en in het bijzonder de indirecte verkoopkanalen in Europa. Voor hem speelt distributie nog steeds een cruciale rol.

Om zich voor de toekomst te positioneren, mogen groothandels niet op hun lauweren rusten. Om aan de behoeften van met name middelgrote resellers te voldoen, moeten de distributeurs hun aanbod op het gebied van cloud- en hybride diensten, edge computing en duurzaamheid uitbreiden.

Reverse logistiek zit in de lift. Howard Davies, CEO van Context, ziet een grotere rol voor distributie in de toekomst, vooral op het gebied van renovatie, terugnamesystemen en levenscyclusbeheer. De zenderspecialist noemt dit 'reverse logistics'. Ook kleinere groothandels dienen hun structuren tijdig uit te breiden.

De Channel Excellence Awards van dit jaar, die door ChannelPartner in samenwerking met Context worden uitgereikt, laten zien hoe belangrijk renovatie al distributeurs heeft: met BB-Net wist een bewezen specialist zichzelf bovenaan de categorie "Special Distribution" te plaatsen.

Wilt u als IT-distributeur, systeemhuis of e-tailer uw eigen diensten aanbieden, dan bent u bij Niklas Maier en zijn collega's aan het juiste adres. Marco Kuhn en zijn team zijn het juiste aanspreekpunt voor de marketing van refurbished notebooks, pc's, displays, smartphones en tablets.

De hele reportage is ook te lezen op de channel partner van hoofdreporter Armin Weiler:
Contextbaas Howard Davies: "Distributie geleverd" - channelpartner.de

Scroll naar boven