CRN TV-interview met Michael Bleicher

Tribune Michael Bb Net Cebit2016
De verkoop van gebruikte hardware groeit

16 maart 2016 | CRN

Terwijl de pc-markt onder toenemende druk staat, groeit de verkoop van gebruikte hardware snel. In een interview met CRN-TV legt Michael Bleicher, algemeen directeur van bb-net, uit hoe gespecialiseerde retailers deze waardevolle business kunnen aanboren.

Bb-net is al ruim 20 jaar actief in de gebruikte hardware business, dit jaar is de gevestigde refurbisher ook voor het eerst aanwezig als exposant op CeBIT. In het CRN TV-interview gaven de oprichter en gedelegeerd bestuurder van het bedrijf een uitermate positief saldo van de aanwezigheid in de gespecialiseerde handelshal van de Planet Reseller na de eerste drie dagen. Naast bezoeken van talrijke bestaande klanten, meldde zijn team ook een groot aantal geïnteresseerde gespecialiseerde dealers die willen profiteren van de snelgroeiende business met gebruikte hardware. Er zijn immers aantrekkelijke producten met een behoorlijke marge waarmee retailers hun klanten een goedkoper alternatief kunnen bieden voor het kopen van een nieuwe. Bb-net speelt in op deze behoefte via haar gespecialiseerde handelsmerk tecXL, dat een eigen partnerprogramma biedt met marketing- en verkoopondersteuning.

Om aan de hoge kwaliteitseisen van B2B-klanten te kunnen voldoen, vertrouwt het bedrijf uitsluitend op zakelijke notebooks van bekende merken, die in een complex proces worden gecontroleerd en herzien. Deze belofte van kwaliteit wordt ondersteund door garanties en een omruilservice. In het interview noemt Bleicher andere verkoopargumenten, waaronder prijzen die tot 70 procent onder de nieuwwaarde liggen en softwarepakketten die speciaalzaken ook in staat stellen vervolgzaken te doen. Om de nieuwe klant en de transitie van systeemhuizen te vergemakkelijken, biedt tecXL ook een volledige afhandeling van het retourneren van oude voorraad, inclusief veilige verwijdering van gegevens. Als Microsoft Authorized Refurbisher (MAR) kan het bedrijf desgewenst ook apparaten met een Windows 10-licentie leveren. Voor Bleicher is het duidelijk dat "gebruikte hardware ongelooflijk sexy is geworden."

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
CRN-UsedHardware-StarkerMarkt-Interview.pdfDOWNLOAD
stuks-tot-70-procent-onder-nieuw-prijs.109678.htmlDOWNLOAD
Scroll naar boven