PC-werkstations voor migranten

mb_ParitaetischerWohlfahrtsverband
Donatie voor het Milo-project (migrantengidsen)

11 september 2013 | Schweinfurt

Het IT-opknapbedrijf bb-net media uit Schweinfurt schonk vijf 19-inch computerschermen aan het Milo-project (migrantengidsen). De vrijwilligersdienst die de Schweinfurt-afdeling van de Paritätischer Wohlfahrtsverband samen met de stad Schweinfurt organiseert, ondersteunt in de eerste plaats nieuw aangekomen migranten, maar ook migranten die al geruime tijd in Duitsland wonen.

Zo zouden jonge immigranten uit sociaal achtergestelde gezinnen dit jaar elk op donatiebasis een pc-werkplek moeten krijgen. Hiervoor schonk een huisarts uit de regio vijf nieuwe pc's en een IT-dienstverlener uit Schweinfurt de bijpassende toetsenborden. Om de sets compleet te maken, ontbraken de schermen echter nog.

Een paar weken geleden schonk Michael Bleicher, directeur van bb-net media GmbH in Schweinfurt, vijf 19-inch TFT-schermen aan de behoefte na een oproep in de krant. Bij het kiezen van de juiste apparaten kon hij putten uit een schat aan middelen: zijn bedrijf koopt grote hoeveelheden gebruikte IT-apparaten van bedrijven en autoriteiten en bereidt ze voor op doorverkoop in een proces met kwaliteitsgarantie (refurbishing). Bb-net media brengt elke maand ongeveer 4 pc's, notebooks en beeldschermen terug in de productcyclus.

Inmiddels heeft het Paritätische Wohlfahrtsverband vier van de pc-werkplekken overgedragen aan jongeren die er hun schooltaken mee kunnen uitvoeren. De vijfde combinatie van computerschermen bevindt zich op het kantoor van migratieadvies van de welzijnsvereniging in de Lange Zehnstrasse in Schweinfurt, waar het bijvoorbeeld wordt gebruikt voor op software gebaseerde taaltrainingen.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
Persbericht_bbnet_11092013.pdfDownloaden
Persbericht_bbnet_11092013.docxDownloaden

PERSBERICHTEN


DateiActie
Case Study, ESET, IT-Freshmaker upgradet computers met beveiliging (LINK)Downloaden
Case Study, ESET, IT-Freshmaker upgradet computers veilig (pdf)Downloaden
Casestudy's, ESET (LINK)Downloaden