Oud maar goud - elektronisch afval? Nee bedankt!

MK en MB in het trappenhuis van bb-net
Elk jaar komen er een aantal nieuwe elektronische apparaten op de markt om de zogenaamd oude te vervangen. Maar wat gebeurt er met al het e-waste? De e-waste verdwijnt niet in de lucht, maar vervuilt vervolgens het milieu in hoge mate. Dus hoe zit het eigenlijk met het handhaven van de levenscyclus van elektronica? Er kan zoveel worden hergebruikt zonder dat de kwaliteit eronder lijdt. Hergebruik & Recycle is het devies. Als je aan tweedehands trends denkt, denk je misschien eerst aan mode. Hier wordt oude kleding opgewaardeerd tot nieuwe, chique, unieke items. Dit werkt ook met elektronische apparaten! "bb-net - The IT Lifecycle Company“ legt uit hoe en waarom het upgraden van oude elektronische apparaten zo duurzaam is.  

LifeVERDE: Micheal Bleicher, stel ons voor aan bb-net - The IT Lifecycle Company.

Michaël Bleicherbb-net is gevestigd in Schweinfurt in Neder-Franken en werd ongeveer een kwart eeuw geleden opgericht gesticht. Tegenwoordig is bb-net een van de grootste en beste IT-verwerkers in Duitsland en Europa. Wij zijn een kleurrijke groep met veel liefde voor detail, maar ook altijd professioneel en toekomstgericht. We hebben er onze taak van gemaakt om IT-hardware een tweede levenscyclus te geven en deze te beschermen tegen elektronisch afval, want gebruikte bedrijfshardware omvat meer dan u denkt.

"KWALITEIT CREËERT WAARDE." - Een van de leidende principes van ons bedrijf. Beginnend met een eenmalige aanpak in rollback, het ophalen van de apparaten, productie en gecertificeerde dataverwijdering en -vernietiging, tot marketing onder ons oranje kwaliteitszegel tecXL. tecXL staat voor technologie als nieuw en is het eigen merk van bb-net.

Jaarlijks worden in het Technologiecentrum in Schweinfurt ongeveer 100.000 eenheden verwerkt, gereviseerd en vervaardigd. Het hele team is elke dag gepassioneerd over hun werk - voor het succes van onze diensten en producten. Hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid - op elk gebied.

Welke specifieke voordelen heeft u als klant van bb-net producten?

In de wereld van vandaag en door de toenemende druk op digitalisering, is IT-hardware een onmisbaar onderdeel geworden van het dagelijkse privé- en zakelijke leven. Maar integendeel. Met name bedrijven staan ​​onder constante druk om niet stil te staan. Hiervoor hebben ze hardware nodig waarop ze kunnen vertrouwen. Maar betrouwbare hardware betekent niet noodzakelijk nieuwe hardware. Prepared IT is een goedkoop alternatief voor nieuwe apparaten. De systemen van tecXL komen uit de hoogwaardige business lines, die net zo hoogwaardig worden verwerkt. Door apparaten uit de secundaire markt te gebruiken, besparen bedrijven niet alleen geld zonder in te boeten aan kwaliteit, ze leveren ook een niet te onderschatten bijdrage aan de ontlasting van ons milieu. Daarnaast krijgen de toestellen van ons standaard 24 maanden garantie met verdere uitbreidingsmogelijkheden. Alle systemen zijn ook geïnstalleerd met wettelijk compatibel Windows 10 en ontvangen gratis een ESET-virusbeschermingslicentie voor één jaar en maximaal 3 apparaten. Gratis LibreOffice-software is ook inbegrepen. Dit betekent dat de klant zeker aan de veilige kant staat en direct met het apparaat aan de slag kan.

Welke rol speelt duurzaamheid voor jou? Op welke gebieden zou u uw bedrijf als duurzaam beschouwen?

Onze hele bedrijfsfilosofie is gebaseerd op een fundamenteel principe van duurzaamheid. Bij bb-net geldt het principe “Nee, tegen de wegwerpmaatschappij” in elk bedrijfsgebied.

Onze kernactiviteit is om hardware die al is geproduceerd een tweede levenscyclus te geven door middel van kwalitatieve en hulpbronnenbesparende processen, zodat de berg elektronisch afval niet groter wordt. Apparaten die niet meer opnieuw kunnen worden verwerkt, worden opgesplitst in hun afzonderlijke onderdelen, zodat de componenten kunnen worden hergebruikt in andere apparaten. Slechts ongeveer 1% van de verwijderde componenten is niet meer bruikbaar. Zelfs dit beheersbare bedrag komt niet zomaar bij bb-net terecht. De afgedankte IT-hardwarematerialen zijn creatief en bekwaam vakmanschap gebruikt om echte unieke items te produceren die onder de naam "tecXL Upcycling Edition" en voor een kleine prijs kunnen worden gekocht. Een deel van de inkomsten van de Upcycling Edition gaat naar een milieu-initiatief zonder winstoogmerk. We herzien onszelf voortdurend op alle gebieden en stellen onszelf duidelijke doelen om zelfs bij de kleinste veranderingen nog duurzamer, milieubewuster en groener te worden. Bijvoorbeeld door reclamemateriaal te verminderen, over te schakelen op natuurlijk papier en het aantal bedrukte pagina's te verminderen, of door 100% afbreekbare verpakkingstape te gebruiken om onze goederen in kartonnen dozen te verzegelen. Begin 2020 zijn we door Focus Zukunft gecertificeerd als het eerste Duitse klimaatneutrale bedrijf op het gebied van IT-herverwerking. Hiervoor hebben wij op onze website een eigen milieupagina ingericht.

Door welke producteigenschappen onderscheidt uw aanbod zich van conventionele leveranciers?

De beslissing voor een refurbished toestel is ook een beslissing voor ons milieu. Door hergebruik hoeft er geen nieuwe computer te worden geproduceerd, worden grote hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen bespaard en komen er minder vervuilende stoffen vrij. De klant krijgt een kwalitatief hoogstaand toestel tegen eerlijke prijzen en helpt mee het milieu te ontlasten.

In welk prijssegment bevinden uw producten zich en welke rol speelt prijs voor u?

Naast milieuproblemen is ook de prijs een belangrijke factor. Retailers profiteren van hoge marges door de inkoopprijzen in combinatie met ons partnerprogramma voor tecXL, wat eerder een uitzondering is in de IT-hardwarehandel. De eindgebruikers zijn tevreden over apparaten van hoge kwaliteit die op geen enkele manier onderdoen voor nieuwe apparaten en meestal 70% besparen in vergelijking met de nieuwe prijs.

Meer informatie over het veilig verkopen van gebruikte IT op bb-net.

Welke huidige trends en ontwikkelingen vind je op dit moment bijzonder spannend in de IT-sector?

Natuurlijk gaat de huidige coronasituatie ook niet aan ons voorbij. Het is spannend om te zien hoe de druk op onderwerpen als digitalisering is toegenomen. Veel bedrijven, autoriteiten of openbare instellingen werden min of meer van de ene op de andere dag gedwongen om hun dagelijkse zaken digitaler te maken. Door het ontbreken van nieuwe goederen op de markt is verwerkte IT nu ook voor velen een echt alternatief geworden. De situatie heeft veel bedrijven een "voorproefje" gegeven van de voordelen van verwerkte IT en dat er een enorm verschil is tussen gebruikte IT en verwerkte IT. We hopen natuurlijk dat deze heroverweging doorgaat en dat steeds meer bedrijven het potentieel van verwerkte IT van het merk tecXL zullen herkennen.

Welke voorwaarden zou jij in deze branche willen veranderen zodat alles nog duurzamer verloopt?

Uniforme kwaliteitsnormen zijn helaas "schaars" in de industrie. We zouden bijvoorbeeld heel graag een gestandaardiseerd ruilcontainersysteem willen om zo veel mogelijk zonder kartonnen dozen en verpakkingsmateriaal te kunnen. Dit zou een grote, duurzame stap voorwaarts zijn in de hele branche.

Naar welke nieuwe producten kunnen uw klanten in de nabije toekomst uitkijken?

Naast productverbeteringen breiden we ons serviceportfolio voortdurend uit.
Daarnaast hebben we dit jaar ook een 'vuurwerk' van diensten gelanceerd. Dit omvat een ongecompliceerde en nauwkeurig berekenbare verhuur van IT-apparatuur. Het eenvoudige proces van verhuur-IT maakt het mogelijk om de gewenste apparaten binnen 48 uur klaar voor gebruik bij de klant af te leveren.

Maar ook de IT-verfrissing werd dit jaar herboren. Onder het motto: "Hij doet het nog steeds" Hardware die nog steeds aan de eisen van het bedrijf voldoet, kan met een refresh volledig vernieuwd worden. Dit omvat de logistiek, volledige opschoning, het verwijderen van gegevens en het upgraden van de apparaten, evenals licenties met Windows 10. Een echt hoogtepunt is de garantie-optie, dat wil zeggen dat we voor slechts 4 euro per maand uitgebreide beveiliging bieden voor degenen in ons huis. verwerkte systemen van de klant. Wat een bedrijf ook van plan is met zijn hardware te doen, het vernieuwen is de juiste service. Dankzij onze service kon een verzekeringsmaatschappij ongeveer 300.000 euro besparen ten opzichte van de aanschaf van een nieuwe en gebruikt de vernieuwde hardware opnieuw in zijn eigen bedrijf. Een alternatief voor eigen hergebruik is een schenking voor een goed doel. De Rotary Club Düsseldorf-Schlossturm laat zien hoe u onze refresh voor een goed doel kunt inzetten. Rotary gebruikte de verversingsservice voor 60 notebooks en schonk de apparaten na een succesvolle verversing aan de Diakonie Düsseldorf. Na de opdracht hoefde de donateur zich nergens zorgen over te maken, van logistiek tot levering aan de Diakonie, alles werd verzorgd door bb-net.

PERSBERICHTEN


DateiActie
Lifeverde_02.09.2020_Oud maar Gold - Elektronisch afval? Nee, dank u wel!Downloaden
Scroll naar boven