Michael Bleicher: Word een baas zonder te studeren

Sta achter wat je doet!

Een interview met directeur Michael Bleicher van bb-net in het magazine fit for Job! de IHK Würzburg-Schweinfurt.

WELKE TRAINING HEBT U GEDAAN?

Ik ben opgeleid als handelaar in groothandel en buitenlandse handel. Studeren was voor mij te ver verwijderd van de werkelijke omstandigheden in de wereld van werk. Daarom verliet ik het gymnasium na de 10e klas om daarna naar de technische school te gaan en daarna aan mijn opleiding te beginnen.

WAAROM PRECIES DIT PROFESSIONELE VELD?

Naar mijn mening is deze training een van de meest veeleisende, het brengt veel basiskennis over en maakt je fit voor de taken in de reële economie. Ik wilde al heel vroeg mijn eigen baas zijn. Ik heb de training kunnen gebruiken als een soort universele tool voor mezelf.

WELKE TIP GEEF JE JONGEREN AAN HET BEGIN VAN JE TRAINING?

Ze mogen de eerste stageplaats die bij hen hoort niet accepteren en mogen niet alleen de wensen van hun ouders volgen. Idealiter gebruiken ze de tijd voor de training om erachter te komen wat ze echt willen doen.

Het is altijd handig om meerdere stages te lopen bij verschillende bedrijven zodat je later voor jezelf de juiste beslissing kunt nemen. En als de initiële training niet werkt, staat niets je ervan weer te heroriënteren.

WAT ZOEK JE VANDAAG ALS JE EEN STAGIAIR HEBT?

Hij moet dat bepaalde iets meenemen. We willen blijven groeien en zijn daarom op zoek naar talenten die echt willen bijdragen. Die een bewuste keuze hebben gemaakt voor deze job en ook na hun opleiding het verschil willen maken. Ik vind het belangrijk dat jonge mensen volledig steunen wat ze doen.

WAT ZAL JE NOOIT VERGETEN VAN JE TRAINING?

Wat je nooit mag vergeten: je leert niet voor je ouders of docenten, maar altijd voor jezelf Mijn opleiding was een goede mix om mijn jonge horizon in theorie en praktijk te verbreden. Ik kan training dan ook alleen maar aan iedereen aanbevelen.

Je kunt natuurlijk advies krijgen over een baan of googlen op internet. De beste manier is echter om meerdere stages te lopen. Hier krijg je een heel persoonlijk inzicht in de job, kun je zelf vragen stellen en direct met verschillende mensen praten. Dit is de enige manier om later een goede beslissing te nemen voor het toekomstige levenspad.

Michael Bleicher, directeur van bb-net media GmbH

PERSBERICHTEN


DateiActie
Zonder-Studium-zum-Chef_bb-net.pdfDownloaden
pagina'sDownloaden