OB Remelé bezoekt bb-net

bb-net_Bleicher_OB1

bb-net - Een succesverhaal gegroeid in het kansencentrum van Maintal

Belangrijk bezoek van het stadhuis in Schweinfurt aan de aantrekkelijke IT-werkgever bb-net media GmbH. De stad Schweinfurt bewijst heel goed wat een stadsbestuur kan doen voor zijn economische ontwikkeling. Het Chance Center in de Main Valley van Schweinfurt biedt uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden voor start-ups en jonge bedrijven. Door een optimale ligging, gunstige huurvoorwaarden en individueel bruikbare oppervlakten is het pand vooral geschikt voor jonge bedrijven.

Bb-net media GmbH is een van de bedrijven die deze mogelijkheden inzag en vele jaren geleden van Schwebheim naar Schweinfurt verhuisde. Het succesvolle bedrijf maakt gebruik van de verdere groeimogelijkheden in de Main Valley.

Hoe succesvol bb-net is, 1 jaar na het verlaten van het Opportunities Center, waren burgemeester Sebastian Remelé en manager economische ontwikkeling Pia Jost persoonlijk overtuigd en bezochten ze het nieuwe hoofdkantoor van het familiebedrijf.

Directeur Michael Bleicher leidde OB Remelé en Jost door de geschiedenis van het bijna 25-jarige bedrijf en legde uit wat de verwerking van gebruikte IT-producten eigenlijk inhoudt en welke processen, eisen en mogelijkheden erachter schuil gaan. Naast zijn interesse in de dagelijkse gang van zaken, was Remelé ook geïnteresseerd in de talrijke voordelen voor het personeel, de sociale betrokkenheid en het hoge niveau van milieubewustzijn en duurzaamheid van het bedrijf. Een rondleiding door het technologiecentrum, het hart van het hoofdkantoor in Schweinfurt, gaf het stadsbezoek een diepgaand inzicht in het renovatieproces van de tweede levenscyclus van IT-apparatuur.

De onderlinge uitwisseling tussen burgemeester Remelé, Jost en Bleicher werd ook gebruikt voor opbouwende kritiek. Remelé was erg geïnteresseerd in feedback op stedelijke processen, zoals voor en tijdens de bouwfase van het bedrijfsgebouw bb-net.

Uiteindelijk heeft het bezoek ook geholpen om te bevestigen dat Schweinfurt, en in het bijzonder de Main Valley, de juiste locatie is voor het succesvolle bedrijf. In verband hiermee heeft Bleicher de stad duidelijk gesignaleerd dat zij een ander optiegebied zou verwerven om voorbereid te zijn op toekomstige groeistrategieën.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
bb-net_Een succesverhaal van het Schweinfurt Chances Center.pdfDownloaden
bb-net_Een succesverhaal van het kansencentrum van Schweinfurt.docxDownloaden
bb-net_Bleicher_OB1.JPEGDownloaden
bb-net_Bleicher_OB_Berta2.JPEGDownloaden

PERSBERICHTEN


DateiActie
Downloaden
SW1_15012020_Publication_BesuchRemele.pdfDownloaden
Scroll naar boven