Nieuwe WAR WORKFLEX-banen

bbnet_Fertigung_massstaebe
Al meer dan twee decennia test, reinigt en reviseert bb-net media GmbH apparaten uit de productlijnen notebooks, pc-systemen, TFT-schermen, smartphones en tablets in professionele processen. Onder het motto Quality Creates Value heeft het bedrijf zich gevestigd als een van de grootste verwerkers van gebruikte hardware op de Duitse markt. Het duurzame bedrijf floreert: elk jaar worden op de locatie in Schweinfurt tot 100.000 apparaten getest en verwerkt. Om het brede scala aan taken onder één dak samen te brengen en zo het proces van professionele IT-verwerking verder te optimaliseren, zitten nu alle afdelingen in een gebouw met meer dan 3.000 m2 Werkoppervlak verenigd. Om ervoor te zorgen dat de 65 medewerkers optimaal uitgerust zijn, is samen met de specialisten van Krieg Workflex een werkpleksysteem gecreëerd dat naast ergonomische aspecten bovenal maximale flexibiliteit en economisch rendement garandeert.

De acceptatie van herverwerkte hardware is de laatste jaren enorm toegenomen. Omdat voor de voorbereiding van een computer beduidend minder middelen nodig zijn en er minder afvalstoffen worden geproduceerd dan bij het vervaardigen van een nieuw systeem. Het aanbod is daarmee een actieve bijdrage aan de bescherming van het milieu. Lease-retouren of devices van rollback-projecten van grote bedrijven die regelmatig hun hele IT updaten, krijgen een tweede levenscyclus. Bb-net media GmbH heeft zich gespecialiseerd in dit zogenaamde refurbishment-proces, dat eindigt met een product. Van Apple-producten tot notebooks, van pc-systemen tot TFT-schermen tot dockingstations: het unieke concept van de premium processor en speciale distributeur wordt goed ontvangen door retailers, maar ook door commerciële consumenten en particulieren.

Professionele en multifunctionele oplossing gewenst

In de productiefaciliteit in Schweinfurt worden maandelijks meer dan 5.000 apparaten verwerkt. Om dit te laten slagen, zijn industriële processen nodig die lijken op die van een hardwarefabrikant. En optimaal gebruik van de ruimte - alleen zo kunnen grote hoeveelheden op korte termijn worden verwerkt. De productie omvat simultane verwerkingsstations - dit omvat installatiebanken, circulatie-paternostersystemen, werkstations voor technische en optische verwerking, semi-automatische verpakkingslijnen, een beveiligingsruimte voor projectverwerking en gegevensverwijdering, evenals verschillende parkeerplaatsen. 100.000 eenheden, waaronder 65.000 apparaten met een Microsoft-licentie, worden jaarlijks verwerkt bij bb-net media GmbH, plus extra distributieartikelen, nieuwe componenten en gebruikte IT.

In eerste instantie had het bedrijf zijn productie, magazijn en administratie verspreid over verschillende hallen op de site. De apparatuur bestond uit goedkope individuele oplossingen en gebruikte systemen, die niet erg functioneel bleken te zijn. Sommige werkplekken waren in eigen huis ontworpen en gebouwd en waren slechts geschikt voor een enkele werkstap. “Het was onze wens om met de bouw van een nieuwe grote hal eindelijk een oplossing te installeren die veel professioneler en multifunctioneler is”, legt algemeen directeur Michael Bleicher uit. Voor nu 3.000 m2 De beschikbare productie- en opslagruimte had één hoofddoel: een doordacht en uniform werkpleksysteem dat het gehele productieproces optimaal weergeeft.

De tijd een stap voor zijn en de klant doorslaggevende voordelen bieden - dat is het doel van het bedrijf. Om het hightech proces op de werkplekken precies volgens deze bedrijfsfilosofie recht te doen, zocht bb-net media GmbH naar een systeem dat geschikt was voor alle toepassingsgebieden. Bij de zoektocht naar een mogelijke aanbieder werd Krieg Workflex snel geïdentificeerd - door middel van gesprekken met bevriende bedrijven en onderzoek op internet. Bleicher: “De website sprak aan, de catalogus was ook interessant en de voorbeelden spraken ons direct aan.” Dat bb-net media GmbH uiteindelijk voor Krieg Workflex koos, was ook te danken aan de specialisatie, de verscheidenheid aan kleuren en de vlotte communicatiekanalen. "Alles ging snel, gemakkelijk en pragmatisch, zodat ook wij snel een beslissing konden nemen en alle details konden maken."

Van inkomende post tot eindcontrole

Het waardecreatieproces bij bb-net media begint na de aanschaf van hardware met de klassieke inkomende post en een individuele beoordeling. Dit wordt gevolgd door visuele en technische opnames: als de hardware te oud of te zwaar beschadigd is, wordt deze weggegooid. Voor oude of sterk versleten systemen, waarbij verwerking niet rendabel is, neemt het gecertificeerde afvalverwerkingsbedrijf de vakkundige sloop over. Voor alle andere IT-producten begint de professionele voorbereiding. Elke dag worden meer dan 250 apparaten gereviseerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen - van grondige reiniging en visuele voorbereiding tot technische reparaties en upgrades met nieuwe componenten. Na de algehele revisie vindt de volledige pre-installatie en configuratie plaats. Tussendoor zijn er talloze verwerkingsstappen, de conversie en upgrading van de apparaten, verschillende tussen- en eindtests. De kwaliteit en verwerkingsaanpak in het bedrijf is uniek - vooral met betrekking tot gegevensbeveiliging: de overgedragen apparaten zijn volledig geanonimiseerd. In een extra beveiligingsgebied worden gegevensdragers meerdere keren overschreven en wordt herstel onmogelijk gemaakt. In het geval van bijzonder gevoelige databases biedt het gecertificeerde gegevensvernietigingsbedrijf machinale vernietiging aan.

"We hadden een heel specifiek idee van wat we wilden op het gebied van werkplekontwerp", herinnert Bleicher zich. Het bedrijf heeft alle objecten zelf samengesteld via de website van Krieg Workflex en beoordeeld aan de hand van 3D-tekeningen. Zijn de lijsten compleet? Zijn de montagelengtes correct? Welke accessoires heb je nodig? Het Krieg-team controleerde de bestelling en trad op als adviseurs. “Na 48 uur hadden we het eerste bod op tafel, dat was indrukwekkend.” De inrichting van de werkplekken moest passen bij de huisstijl van het bedrijf. 'Alleen oorlog bood die mogelijkheid. Het was voor ons erg belangrijk om het kleurenschema exact volgens onze ideeën uit te voeren. ”De gehele architectuur is uitgevoerd in donker antraciet in combinatie met een zilvertoon en lichtgrijs. Of het nu gaat om een ​​productiehal, hoge rekken of inbouwcomponenten: dit uniforme ontwerp zie je terug in het hele gebouw. Het bestaande meubilair werd dan ook volledig uit dienst genomen waardoor er geen verschillen meer zijn in de formaten en alles in het plaatje past. In totaal werden ongeveer 100 m werkpleksystemen opgesteld, evenals werktafels voor mobiele montage ter plaatse en trolleys om de goederen in huis te verdelen.

De goederen zijn geleverd tijdens de bouwfase van de nieuwe hal. "Alles op schema en compleet, dat is tegenwoordig niet vanzelfsprekend", prijst Bleicher. Zowel de basisstructuur als de uitbreidingen zijn binnen vijf dagen gerealiseerd. De tafels zijn gecombineerd met hun eigen houdersystemen, die doorgaans niet bestaan, maar nu specifiek op basis van eisen zijn toegevoegd. "Het bestaande systeem is zo flexibel en gevarieerd dat we niets hoefden te boren."

Gestructureerde werkplekken voor de 5S-methode

Bij de poetswerkplekken hebben de medewerkers het nieuwste apparaat voor zich aan tafel en staan ​​alle hulpmiddelen, doeken en materialen op een console. Dit zorgt altijd voor een schone, opgeruimde en opgeruimde werkplek. Bleicher: “We werken volgens de 5S-methode, dus een systematische aanpak is uitermate relevant. De werkplekken zijn nu zo gestructureerd en georganiseerd dat iedereen zich kan concentreren op zijn of haar waardetoevoegende activiteit. De werkomgeving is perfect vormgegeven, alles is precies gelabeld en heeft zijn plek. ”Ook als ze van baan wisselen als onderdeel van de roterende taken kunnen de medewerkers hun weg vinden - want overal is een uniform systeem. Na reiniging gaan de producten verder met installatie, productie, besturing, verwerking en software-installatie. De tafels zijn bevestigd aan rollenbanen en het juiste gereedschap en materiaal is aanwezig. Aan het einde van het proces wacht de verpakkingsmachine - innovatieve marketing en betrouwbare logistiek zijn ook belangrijke componenten van het proces.

Door het modulaire systeem van Krieg zijn de verschillende componenten in elkaar gezet en is voor elke werkplek het optimale bereikt. “We hebben een aantal dingen verduisterd en daardoor precies aangepast aan onze behoeften. Dat is een absoluut voordeel. ”Zoveel mogelijk standaard, zoveel mogelijk speciale oplossingen. Volgens dit principe werd het juiste concept voor bb-net media GmbH gevonden en geïmplementeerd. "Omdat Krieg een fabrikant is en niet alleen een leverancier, werd volledig aan onze behoeften voldaan - en dat tegen een eerlijke prijs."

Snelle conversies zijn op elk moment mogelijk

bb-net media biedt haar medewerkers diverse werkterreinen en een werkomgeving met wisselende taken. Om ervoor te zorgen dat het betrokken team met grote zorg zijn werk kan doen en topprestaties kan leveren, werd er grote waarde gehecht aan directe toegevoegde waarde en doorslaggevend voordeel bij het ontwerp van de werkplek. Is een werkhoogte niet optimaal ingesteld? Zijn de geperforeerde wanden te laag of te hoog? Heeft de medewerker verdere aanpassingen nodig? In actie kunt u zien waar welke werkplek nog moet worden gewijzigd; dit kan binnen een paar uur en met slechts een paar eenvoudige stappen. Omdat de IT-wereld zo snel verandert, heeft het team tijdens het voorbereidingsproces vaak te maken met veranderende apparaatsystemen. Bij sommige accessoireproducten wordt een complete lijn omgezet naar nieuwe producten. "Onze werkplekken zijn nu zo flexibel dat we kunnen voldoen aan de eisen van vandaag, morgen en overmorgen", zegt Bleicher. Als er een werkplek moet worden veranderd, kan de ombouw snel en eenvoudig worden uitgevoerd.

“Onze mensen gaan vol energie aan de slag. Alles is gesorteerd en beschikbaar wat nodig is voor de werkstap. Bovendien zijn de werkplekken op individuele behoeften ingericht. ”Niet alleen onnodige tussenliggende routes zijn geschrapt. Met hulp van Krieg hebben we een compleet nieuwe werkomgeving kunnen creëren. ”Waar voorheen een rekkensysteem ervoor zorgde dat men keer op keer moest bukken en op het tweede niveau geen optimaal licht meer beschikbaar was, wordt nu rekening gehouden met ergonomie en dezelfde lichtinval. . Het behoeftegericht werken op consoles en op twee of zelfs drie niveaus verhoogt het comfort en dus ook de efficiëntie. “Ons outputvolume en onze tevredenheid zijn toegenomen - vijf keer zo groot als op de oude locatie. Dus we hebben de juiste beslissing genomen. "

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
War_BBnet_Media_Object_report_final.pdfDownloaden
BJW_7396_Website.pngDownloaden
Scroll naar boven