MICROSOFT REFURBISHER-PROGRAMMA

GEAUTORISEERDE MICROSOFT REFURBISHER

Het wereldwijde Microsoft Refurbisher-programma voor computerherstellers om gereviseerde, gerenoveerde laptops en computers aan te bieden waarop het originele Microsoft Windows vooraf is geïnstalleerd.

Wat is een door Microsoft geautoriseerde refurbisher?

Het Microsoft Certified Refurbisher-programma van de softwaregigant is beschikbaar in twee verschillende spellingen, afhankelijk van de regio. Zowel Microsoft Authorized Refurbisher als Microsoft Authorized Refurbisher. De officiële afkorting van het programma is MAR.  Het is alleen beschikbaar voor grote en professionele renovatiebedrijven. Deze moeten een aanzienlijk aantal van enkele tienduizenden systemen opnieuw verwerken en met nieuw gelicentieerde en vooraf geïnstalleerde Microsoft Genuine Windows 10 leveren aan particuliere, gemeentelijke en commerciële klanten en aan non-profitorganisaties. De criteria voor toelating als MAR zijn erg hoog. Vandaar de Het lidmaatschap van dit programma is een speciale onderscheiding van Microsoft. Erkende revisors werken volgens strikte eisen om hun klanten en gebruikers wettelijk te beschermen.

Door Microsoft geautoriseerde refurbisher

bb-net - door Microsoft geautoriseerde refurbisher Duitsland
Een van de slechts 59 bedrijven wereldwijd

bb-net is een van de drie door Microsoft geautoriseerde refurbishers in Duitsland onder de 59 wereldwijd. We maken sinds 2012 deel uit van dit Windows-partnerprogramma actief en onderhouden van de samenwerking met Microsoft. Dit stelt ons in staat om wettelijk compatibele besturingssystemen en oplossingen op verwerkte hardware te installeren en te leveren. Als u IT op de secundaire markt koopt, vertrouw dan slechts één MAR-partner: Microsoft Certified Refurbished.

MS-Sales-2016_logo

Wij zijn de TOP performer bij Microsoft en hebben hiervoor al twee awards ontvangen. Als het om gebruikte apparatuur gaat, vertrouw dan op het beste.

MS-Sales-2018_logo

100% legaal en zonder datadrager

Het Amerikaanse softwarebedrijf levert al sinds 2013 geen media over de softwarelicenties uit. Bij de Aankoop van een gebruikte notebook, Pc-systemen of werkstations worden niet geleverd met een cd of dvd. Op de voorbereide systemen van bb-net onder de TecXL-kwaliteitszegel  is daarom een ​​hulpprogramma voor het maken van een Herstelschijf vooraf geïnstalleerd.

Bovendien dient elke geaccrediteerde Microsoft-partner in om de oude licenties niet te blijven gebruiken. Deze worden aan Micrsofort gemeld en geannuleerd.

Bbnet-certificeringen
beablp_key_k

Microsoft Registered Refurbisher-programma

Het Microsoft Registered Refurbisher Program was bedoeld voor kleine en middelgrote refurbishers over de hele wereld die gereviseerde pc's leverden die vooraf waren geïnstalleerd met legitieme Microsoft-software aan gekwalificeerde liefdadigheidsinstellingen, academische gebruikers en speciaal goedgekeurde ontvangers. Het programma maakte zowel Windows als Office beschikbaar voor refurbished devices voor een lage prijs. Deze Het programma werd eind september 2020 stopgezet zonder vervanging voor de meer dan 3.000 geregistreerde Microsoft-partners.

Meer informatie over softwarelicenties en gebruikte software

Absoluut voorzichtig met pure productsleutels

Wees voorzichtig bij het kopen van productsleutels, omdat Microsoft Productcodes vertegenwoordigen geen licenties. Ze dienen alleen om een ​​legitieme licentiehouder in staat te stellen de software te activeren en dus in feite permanent gebruik van de software mogelijk te maken. Ze bevatten echter geen rechten om een ​​computerprogramma te gebruiken.

 • Ontvangt u alleen een productsleutel en een downloadlink, dan mag u de software alleen gebruiken als u daadwerkelijk een bestaand gebruiksrecht heeft gekregen samen met de productsleutel.
 • Het feit dat een productsleutel "werkt" wanneer deze wordt geactiveerd, bewijst niet dat ook een gebruiksrecht is overgedragen. De respectieve gebruiker van een "gebruikt" computerprogramma moet ervoor zorgen dat volledig aan de bovenstaande vereisten wordt voldaan.
 • Productcodes die behoren tot licenties met klanten buiten Europa zijn problematisch. Omdat in deze gevallen de programmakopie behorende bij de licentie niet regelmatig in omloop werd gebracht in de EER of de EU. Productcodes die al vaak en in verschillende landen zijn gebruikt voor activering zonder dat uw verkoper of u weet welke vorige koper de activering heeft gedaan, zijn ook problematisch. Het is dan meestal niet mogelijk om duidelijk te maken of alle vorige kopers hebben hun kopieën onbruikbaar gemaakt.
 • Individuele productsleutels voor OEM-versies van Windows 10 kunnen ook problematisch zijn. Als een dergelijke productsleutel bijvoorbeeld nog niet is gebruikt voor activering, dwz als deze "nieuw" lijkt te zijn, kan het een productsleutel zijn die is gestolen van een OEM-partner, wat helaas in het verleden is gebeurd.

Het verkopen van individuele Microsoft Certificates of Authenticity (COA's) is illegaal

Zul je alleen enkele Microsoft Certificates of Authenticity (zogenaamde Certificates of Authenticity, kortweg COA's) aangeboden en geleverd, dit is volgens het merkenrecht niet toegestaanongeacht of de COA's echt of nep zijn. Omdat Microsoft COA's zogenaamde ‘identificatiemiddelen’ zijn. Ze mogen in principe niet afzonderlijk worden verkocht zonder toestemming van Microsoft.

Het verkopen van Microsoft COA's met niet-aangesloten systemen is illegaal

Microsoft COA's mogen alleen worden gebruikt met toestemming van Microsoft gebruikt om producten te markeren, vooral pc's of dvd's. Hieronder volgen voorbeelden van legale etikettering van producten, zoals pc's, met COA's:

 • Microsoft OEM-partners (zoals Lenovo, Hewlett-Packard of DELL) mogen OEM COA's koppelen aan de pc's die ze produceren.
 • Kleinere pc-fabrikanten (“systeembouwers”) kunnen zogenaamde systeembouwerversies aanschaffen en de bijbehorende systeembouwer-COA's aan hun pc's koppelen.
 • Bedrijven die contractueel zijn aangesloten bij Microsoft en gebruikte pc's opknappen (Microsoft Authorized Refurbisher, afgekort MAR) mogen MAR-COA's koppelen aan de pc's die ze hebben gereviseerd. De verschillende soorten COA's mogen echter niet worden misbruikt of gebruikt om andere producten te labelen.

De verkoop van "gebruikte" software is onder bepaalde voorwaarden toegestaan

Het is wettelijk toegestaan ​​om "gebruikte" Microsoft-software te verkopen en te gebruiken, als aan de volgende voorwaarden is voldaanwaarvoor u en uw verkoper de volledige bewijslast dragen in geval van een geschil. Op voorwaarde dat aan bovenstaande voorwaarden is voldaan, heeft de volgende koper het recht om het computerprogramma te gebruiken binnen de reikwijdte van het "beoogde gebruik" in de zin van artikel 69d (1) UrhG. Wat de "Beoogd gebruik" van het doorverkochte computerprogramma is het resultaat van de oorspronkelijke licentieovereenkomst tussen de rechthebbende en de eerste verkrijger. Volgens de jurisprudentie van het Federale Hof van Justitie (arrest van 11.12.2014 december 8, Az.I ZR 13/XNUMX), heeft de wederverkoper van een 'gebruikt' computerprogramma een zorgplicht om de volgende koper op gepaste wijze te informeren over de rechten van 'beoogd gebruik' en hem / haar bijv. om de originele licentieovereenkomst te overhandigen.

 • Het computerprogramma moet oorspronkelijk met toestemming van Microsoft in omloop zijn gebracht in de EU of een andere ondertekenende staat van de Europese Economische Ruimte (EER).
 • De eerste koper moet het recht hebben gekregen om het computerprogramma voor onbepaalde tijd te gebruiken. Het moet dus een eeuwigdurende licentie zijn.
 • Het recht om het computerprogramma te gebruiken moet zijn verleend tegen betaling van een vergoeding die bedoeld is om de rechthebbende, namelijk Microsoft, in staat te stellen een vergoeding te verkrijgen die overeenkomt met de economische waarde van de kopie van het computerprogramma.
 • Alle exemplaren van de vorige koper moeten, voor zover ze niet aan de volgende koper worden overhandigd, uiterlijk op het moment van wederverkoop onbruikbaar zijn gemaakt (om te kunnen bepalen of aan deze voorwaarde is voldaan, moet men de hele vorige koper kennen).