Klimaatneutraal aan het einde van de levenscyclus

Koptekst notitieblok voor werknemer
bb-net, het eerste klimaatneutrale bedrijf op het gebied van IT-verwerking, is dé partner voor de professionele afhandeling van hardware in de tweede levenscyclus. Het door Michael Bleicher opgerichte bedrijf is bijna 25 jaar geleden ontstaan ​​uit de online handel en is nu een van de grootste Duitse IT-verwerkers.

Winstgevend. Zeker. Klimaatneutraal.

Er is meer aan de gebruikte bedrijfshardware dan u misschien denkt. Naast het effect van het genereren van waardevolle extra inkomsten, kan elk bedrijf ook iets goeds doen voor het milieu. Want als je een gebruikt apparaat weggooit, komt het terecht in de groeiende berg elektronisch afval, die nu wordt geschat op 51 miljoen ton.

Het verwijderen van gegevens is niet altijd het verwijderen van gegevens

Velen hebben er al van gehoord, vaak nog meer in de media als het wissen van de gegevens niet lukte zoals de concurrent had beloofd. Omdat het verstandig verwijderen van gegevens veel meer inhoudt: een compleet beveiligings- en softwareconcept. Bij zeer gevoelige data speelt deze factor een centrale rol zodra je het bedrijf verlaat. Met gecertificeerde partners kan de IT-refurbisher in Schweinfurt vanaf de eerste minuut een veilige afhandeling garanderen. Bij aankomst in het interne, videobewaakte technologiecentrum wordt elk apparaat door getrainde medewerkers gecontroleerd op optische en technische defecten en geïnventariseerd.

Het verwijderingsproces begint dan met een benadering die bijna uniek is in de branche. De combinatie van een systeem met drie niveaus en de speciaal ontwikkelde softwareoplossing SAM biedt absolute zekerheid. SAM is de afkorting van de software die automatisch alle deelbewerkingen uitvoert en de medewerker begeleidt. Alle data en media worden volledig elektronisch en automatisch herkend en gelogd. Persoonlijke gegevens kunnen na het proces niet meer aan de apparaten worden gekoppeld.

Van verwijderen tot audit

Als alle gegevens professioneel zijn verwijderd door het proces, gaat de audit verder. Hier wordt elk apparaat zorgvuldig onderzocht en geregistreerd. De klant ontvangt vervolgens een gedetailleerd rapport. In dit rapport worden de status, apparatuur en ontbrekende onderdelen van elk afzonderlijk apparaat genoteerd. Op dit punt eindigt het terugdraaipad van de gebruikte IT voor de klant. Een mooie bijkomstigheid bij bb-net is dat ecologische actie wordt bereikt door middel van een CO2- Certificaat wordt beloond.

tecXL - dat is technologie als nieuw

Het nieuwe leven van gebruikte IT begint met het verwerkingsproces in het 2.600 vierkante meter grote technologiecentrum. Jaarlijks doorlopen ruim 100.000 apparaten het speciaal ontwikkelde proces bij de klimaatneutrale refurbisher. "Hieraan worden strenge eisen gesteld en niet elk apparaat maakt er een oranje doos van", vertelt Marco Kuhn, Head of Sales. Er zijn eerste en tweede keuzes in termen van apparaatselectie en kwaliteitsniveaus. De kwaliteitscriteria zijn zo streng dat zelfs de tweede keuze nog steeds als Premium Refurbished kwalificeert en de eerste keuze maakt het bijna onmogelijk om deze te onderscheiden van nieuwe goederen.

Verwerkt. Duurzame. Hoge marge.

Met bb-net slaagt de evenwichtsoefening er op een milieuvriendelijke en grondstofvriendelijke manier in om hoogwaardige zakelijke producten te produceren die dankzij lage investeringen en hoge marges tot 30% ook het handelen leuk maken. De afgewerkte tecXL-producten kunnen tot 70% onder de oorspronkelijke prijs worden aangeboden.

Door producten in de tweede levenscyclus te gebruiken, dragen we allemaal actief bij aan de bescherming van ons milieu en een duurzamer gebruik van hulpbronnen. Absoluut meer dan alleen een goede reden om voor een tecXL-product te kiezen. Of u nu iets doet voor het milieu door uw uitbestede IT te verkopen of dat u verwerkte IT van experts wilt kopen - bb-net is in elk opzicht de juiste keuze: bb-net.de/ankauf/

PERSBERICHTEN


DateiActie
ITB_08.06.2020_Klimaatneutraal aan het einde van de levenscyclus (pdf)Downloaden
Scroll naar boven