Getest managementsysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk

bb-net AMS-certificering 2020

Het invoeren en certificeren van een arbomanagementsysteem is niet verplicht, maar wel zinvol om te voldoen aan de eisen van de Arbeidsveiligheidswet. Het vermijden van wangedrag in bedrijven, wat kan leiden tot arbeidsongevallen, en het verminderen van ongevalsgerelateerde stilstandtijden zijn de focus van de gezondheid en veiligheid op het werk. Maar ook de algehele kwaliteit van het werk en de productiviteit en prestaties worden door een dergelijk systeem versterkt.

Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met de VBG (administratieve beroepsvereniging). De Beoordeling van Dr. Anja Scholten en mevrouw Gutzeit-Hummel zijn gecertificeerd op 28.07.2020-XNUMX-XNUMX. Dit bevestigt dat de eisen voor systematische en effectieve arbeidsveiligheid op basis van de "AMS arbeidsveiligheid met een systeem“En het NLF / ILO-OSH 2001 is gehaald. ILO-OSH 2001 is een wereldwijd erkende richtlijn voor managementsystemen voor arbeidsveiligheid. ILO staat voor International Labour Organization en is de gezondheids- en veiligheidsorganisatie van de Verenigde Naties. De implementatie vond plaats in Duitsland in de nationale richtlijnen voor arbomanagementsystemen en is inhoudelijk vergelijkbaar met de OHSAS 18001- en ISO 45001-normen.

“Het systeem helpt ons bedrijf om de gezondheid van onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Daarnaast hechten onze zakenpartners veel belang aan het feit dat we werken volgens de laatste veiligheidsnormen. Met het AMS-certificaat van VGB kunnen we aantonen dat we goed gepositioneerd zijn op het gebied van arbeidsveiligheid. ", zegt Viktor Rath, IMS Manager bij bb-net.

Systematische arbeidsveiligheid betekent op lange termijn geen extra werk meer voor het bedrijf, maar is een nog alledaags onderdeel geworden van alle beslissingen en wordt actief geïntegreerd in alle processen. De officiële Overhandiging van het certificaat met de heer Rausch van de VBG Würzburg vond plaats in de kamers van bb-net op 08.10.2020 Op dit punt willen wij u bedanken voor de zeer goede samenwerking met de werkgeversaansprakelijkheidsverzekering, zowel bij de voorlopige beoordelingen, advisering en verbetering als bij de eindcontrole.

Scroll naar boven