Geen kannibalisatie-effect

geen kannibalisatie-effect
Zoals Christoph Runge, algemeen directeur van api-dochter COS Computer, meldt, wordt gebruikte hardware ook steeds interessanter voor distributie en haar gespecialiseerde retailklanten.
15 maart 2018 | CRN

CRN: Meneer Runge, welke voordelen ziet u als distributeur bij het verkopen van gebruikte hardware?
Christoph Runge: In de afgelopen jaren heeft verwerkte technologie een steeds belangrijkere rol gespeeld in de hoofden van consumenten. Deze toegenomen vraag bereikt ons ook via de dealers. Het prijsvoordeel van een gerenoveerd systeem ten opzichte van nieuwe goederen kan niet worden ontkend.

CRN: Welke rol speelt de samenwerking met een professionele refurbisher voor jou?
Runge: Door samen te werken met een professionele refurbisher zoals bb-net, kunnen we zorgen voor een constante kwaliteitsnorm die voldoet aan onze eisen en die van onze klanten.

CRN: Gaan deze zaken niet ten koste van de verkoop van nieuwe apparatuur?
Runge: Nee, hier is geen kannibalisatie-effect. De gereviseerde toestellen spreken een andere klantenkring aan dan de eindconsument die prijsbewuster maar ook milieuvriendelijker koopt. Voor onze dealers is het een verstandige aanvulling op het assortiment in plaats van een alternatief.

CRN: Hoe zijn de houding van de vakhandel en de vraag vanuit het kanaal naar gebruikte hardware de afgelopen jaren veranderd en hoe beoordeelt u het verdere groeipotentieel?
Runge: Zoals eerder vermeld, is Refurbished nu veel meer aanwezig bij eindklanten en dealers dan een paar jaar geleden. Op sommige plaatsen is nog wat educatief werk nodig, maar over het algemeen is er een toenemende vraag vanuit alle kanalen. Last but not least was het mogelijk om een ​​paar testritten te starten met gespecialiseerde winkelketens en winkels, die allemaal zeer goed werden ontvangen. We verwachten daarom ook in de toekomst een aanzienlijke groei op dit gebied.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
artikel-116564.htmlDownloaden
Interview-COS.pdfDownloaden
Scroll naar boven