Integratie bij bb-net

Bb Net Integration NIEUWS

Een succesvol, groeiend bedrijf draagt ​​verantwoordelijkheid. Naar klanten en partners, onze eigen medewerkers en de samenleving. Bb-net media GmbH ondersteunt vluchtelingen in de regio om hen actief te integreren door middel van stages en werkgelegenheid en om hen te integreren in de arbeidswereld.

Het bedrijf werkt sinds begin 2016 nauw samen met de bfz Schweinfurt en Kolping Mainfranken en stelt vluchtelingen in staat om het Duitse opleidings- en werkgelegenheidssysteem te leren kennen om zichzelf beter te integreren in het dagelijkse werk.

Sinds begin 2018 is de IT-verwerker uit Schweinfurt ook lid van het netwerk "Companies integrate refugees" van de Duitse Kamer van Koophandel en Industrie, kortweg DIHK. Dit wordt actief vertegenwoordigd door in totaal 1661 bedrijven en gefinancierd door het federale ministerie van Economische Zaken en Energie. Het netwerk ondersteunt bedrijven van elke omvang, sectoren en regio's die vluchtelingen in dienst hebben of vrijwilligerswerk willen doen.

"De samenwerkingspartners, vakschoolcentrum Alfons Goppel en het bfz Schweinfurt hebben een gemeenschappelijke, belangrijke taak [...] die onmogelijk zou zijn zonder de grote steun van moderne, ruimdenkende stagebedrijven zoals bb-net", legt maatschappelijk werkster Galina Hammer van het bfz Schweinfurt uit.

Tot op heden zijn 8 immigranten van verschillende instanties al enkele maanden in dienst bij bb-net. Ze werden gebruikt op het gebied van productie, logistiek en technologie. De aanvankelijke taalbarrières werden overwonnen en geleidelijk opgeheven door middel van gemeenschappelijke, dagelijkse werkpraktijken. Door de technische kennis en kunde en de hoge leerbereidheid konden de migranten na een intensieve opleiding volledig zelfstandig werken.

“Tijdens de stage bij bb-net maken onze studenten kennis met het hele spectrum aan professionele vaardigheden. De verworven basiskennis versterkt de persoonlijkheid en wekt de openheid voor nieuwe leerimpulsen bij jonge vluchtelingen. Ik kan mijn student Omar M. als een goed voorbeeld noemen. In verband met praktische activiteiten heeft Omar zijn werkgerelateerde taalvaardigheid uitgebreid en volgt hij momenteel een opleiding tot elektronicatechnicus ”, aldus Hammer.

Khaled Benmoumene en Jwan Majid van Kolping Mainfranken ondersteunen momenteel het bb-net team bij de technische voorbereiding. De twee jonge mannen komen uit Syrië en zijn sinds eind 2015 in Duitsland. Beiden zijn gedurende 6 maanden vaste stagiaires bij bb-net.

Michael Bleicher, algemeen directeur van bb-net licht toe: “Naast het werk zelf spelen natuurlijk ook andere aspecten een belangrijke rol, waar bij een serieuze integratie over na moet denken. Op sommige gebieden moeten religieuze en culturele verschillen worden begrepen en ondersteund. In ons bedrijf hebben we de mogelijkheid gecreëerd dat je bijvoorbeeld je gebeden kunt verrichten op basis van je religieuze overtuiging. "

De immigranten zijn volledig geïntegreerd in het bb-net-team en kunnen socializen tijdens pauzes en bij evenementen buiten de werkuren.

“Een van de sterke punten van ons bedrijf is de openheid voor nieuwe dingen, zowel qua ideeën, medewerkers als mentaliteit. Daarom is iedereen welkom bij bb-net, ongeacht afkomst of verleden. In de meeste gevallen nemen we evenveel positieve ervaringen met ons op als de allochtoon ”, zegt Bleicher.

Op basis van de opgedane ervaring kan het traditionele bedrijf uit Schweinfurt elke ondernemer alleen maar adviseren om verantwoordelijkheid te nemen en de uitdagingen voor Duitsland actief aan te gaan. De moeite waard.

Meer informatie voor geïnteresseerden is te vinden op de website van het netwerk op: www.unternehmen-integraren-fluechtlinge.de

Scroll naar boven