09.11.2020 november XNUMX I Een interview door Julie Wego en Dorothea MeyerINSI is een initiatief voor duurzame, veilige IT-evolutie van BB-net - De IT-levenscirkel. Het laat bedrijven zien hoe een duurzame en verantwoorde omgang met gebruikte hardware mogelijk is zonder dat opgeslagen, nog functionele apparaten ongebruikt blijven of zelfs maar worden weggegooid.
Meer informatie over het INSI-initiatief, de voordelen voor bedrijven die hun hardware doorgeven aan INSI en het belang van het correct inzetten van verouderde IT leest u in een interview met Michael Bleicher, directeur van bb-net-media.
LifeVERDE: Michael, waar gaat INSI voor mij over?
Een op de vier Duits bedrijf investeert meer dan 100.000 euro per jaar in de opslag van hardware die niet meer nodig is. De opgeslagen apparaten zijn vaak nog volledig functioneel en nog niet volwassen genoeg om in de “fulltime slaapstand” te gaan. Het initiatief voor duurzaam veilige IT-evolutie heeft tot doel bedrijven bewust te maken van de noodzakelijke verantwoorde omgang met hardware om gebruikte IT een meerwaarde te bieden en te profiteren van vele voordelen in het proces. Alle diensten zijn volledig gratis voor bedrijven en zelfs tot eind 2021. We willen de besluitvormers overtuigen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over kosten. Een echte win-winsituatie voor alle betrokkenen.
INSI zet zich in voor een duurzame, veilige IT-evolutie in Duitse bedrijven. Hoe verloopt het initiatief precies?
Slechts een fractie van alle bedrijven maakt zich zorgen over het volledige einde van de levensduur van hun hardware. INSI wil gebruikte IT de aandacht geven die het verdient. Met ondersteuning van verschillende partners is het voor professionals voor gebruikte hardware mogelijk om alle INSI-supporters kosteloos de nodige diensten aan te bieden die nodig zijn voor succesvolle IT-remarketing.
Een overzicht van de gratis diensten:
- Advies en verzameling
- Verwijdering en vernietiging van gegevens
- beschikbaarheid
- Levering van CO²-certificaat
- Eerlijke betaling van de restwaardeopbrengst
Waarom is het zo belangrijk dat bedrijven hun verouderde IT goed exploiteren?
De voortschrijdende digitalisering vereist steeds meer technologie. Als gevolg hiervan wordt er meer elektronisch afval gegenereerd. Volgens de VN is 's werelds e-waste-berg meer dan 50
Miljard ton, groter dan ooit. Iets minder dan 17% hiervan wordt gerecycled. In de IT-hardware zijn grote hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen en milieugevaarlijke stoffen ingebouwd, waardoor verwijdering uiterst moeilijk is. Naast de vele middelen zit er ook veel potentie in de toestellen. Bedrijven vervangen hardware gemiddeld elke 3-5 jaar. Hoogwaardige zakelijke hardware kan echter veel langer worden gebruikt en wordt nog lang niet gesloopt. Na deze korte gebruiksperiode zijn ze net rijp genoeg om na professionele verwerking een tweede levenscyclus te doorlopen - quasi IT met professionele ervaring.
In bedrijven hoopt zich veel elektronisch afval op. Heeft u tips om dit te voorkomen?
Gebruik het einde van de levensduur. Van alle apparaten. Tegenwoordig zijn er conditioners voor bijna alle soorten elektrische apparatuur die te maken hebben met de tweede levenscyclus. In feite worden notebooks, wasmachines of industriële stofzuigers vaak voor het gemak eenvoudigweg vervangen door nieuwe apparaten, ondanks hun functionaliteit. Bedrijven moeten hier vooruit denken. Wat niet meer aan uw eigen eisen voldoet, kan wellicht voldoende en nuttig zijn voor anderen?
Hoe kunnen bedrijven op lange termijn profiteren van de juiste recycling van elektronisch afval?
Het overhandigen van oude apparaten aan afvalverwerkingsbedrijven garandeert niet dat apparaten op een milieuvriendelijke en professionele manier worden afgevoerd. Bedrijven waarvan de eisen aan de gebruikte hardware niet meer voldoen, hebben veel voordelen als ze worden stilgelegd. De overdracht van gebruikte IT aan professionele refurbishers (IT-verwerkers), die de toestellen geschikt maken voor de tweede levenscyclus (= IT-remarketing), is momenteel de meest duurzame oplossing in het omgaan met hardware. Hierdoor ontlasten bedrijven niet alleen actief het milieu en verkleinen ze de berg elektronisch afval, maar kunnen ze ook aanzienlijke extra inkomsten genereren en zo kapitaal verwerven voor andere investeringen. Bedrijven kunnen ook gebruik maken van de implementatie van een uitgebreid IT-remarketingproces, dat ook en vooral rekening houdt met het einde van de levensduur van de apparaten, binnen hun CSR-rapportage. Om duurzaam succes te garanderen, heb ik onlangs een nieuwe whitepaper gepubliceerd. Als u economisch en duurzaam wilt handelen en ook gegevensbeschermings- en verwijderingsproblemen wilt vermijden, dan is de whitepaper precies het juiste. Het is gratis verkrijgbaar op het adres https://www.itremarketing.info beschikbaar om te downloaden.
Levert de onjuiste verwijdering of opslag van oude IT-technologie risico's op die Duitse bedrijven hadden kunnen vermijden?
In elk geval. Bedrijven zijn niet alleen verplicht tot gegevensbescherming en verantwoorde omgang met gegevens met de invoering van de AVG. Harde schijven en datadragers van de opgeslagen apparaten bevatten vaak nog informatie, waarvan een deel met bedrijfsgeheimen te maken heeft. Ondanks het formatteren van de harde schijven en het verwijderen van de gegevensdragers zijn deze gegevens vandaag de dag nog steeds eenvoudig terug te vinden. Veel bedrijven doen niet eens de moeite om apparaten schoon te vegen voordat ze worden opgeborgen. En dat brengt enorme risico's met zich mee. Als apparaten die gegevens bevatten verloren gaan, worden bedrijven, met name het management, geconfronteerd met miljoenenboetes of zelfs gevangenisstraf. Zelfs kleine overtredingen worden bestraft met een boete van maximaal € 10.000, -. Uit angst voor de juridische gevolgen van een datalek, kiezen veel bedrijven voor de fysieke vernietiging van de datadrager - beter dan genezen. Of het nu gaat om opslag of vernietiging en verwijdering, beide benaderingen leiden tot onverantwoord gedrag met middelen en de omgang met bedrijfsgegevens en maken bedrijven kwetsbaar.
Hoe draagt INSI bij aan meer duurzaamheid door oude IT-elektronica te recyclen en wat gebeurt er precies met de oude apparaten?
De aandacht die INSI biedt aan gebruikte IT is primair bedoeld om heroverweging te stimuleren. Het is tijd om de digitalisering duurzaam en efficiënt te stimuleren. Alle apparaten die aan INSI worden overgedragen, worden volledig gecontroleerd en verwerkt door bb-net, een IT-remarketing specialist. Apparaten die niet meer aan de secundaire markt geleverd kunnen worden, worden na verwerking geschonken aan hulporganisatie Labdoo om de internationale uitbouw van digitaal onderwijs te bevorderen. Nu hoeven voldoende bedrijven alleen nog maar mee te doen en daarmee sociaal en milieubewust commitment te tonen. De beste manier om dit te doen is met de gratis maar belangrijke registratie onze website.
PERSBERICHTEN
Datei | Actie |
---|---|
LifeVERDE_Meer duurzaamheid dankzij gebruikte hardware van INSI (LINK) | Downloaden |