INSI-initiatief: toegevoegde waarde door gebruikte bedrijfs-IT

INSI_ Initiatief voor duurzame, veilige IT-evolutie
Schweinfurt, 29 september 2020. Duurzaam beheer met ontmantelde IT en de implementatie ervan in het duurzaamheidsconcept van elk bedrijf moet de norm worden. Net als het verantwoord omgaan met gegevens. De INSI-initiatief pleit voor duurzame, veilige IT-evolutie in Duitse bedrijven.

CSR, Behoud van hulpbronnen, gegevensbescherming en AVG mogen in de wereld van vandaag niet langer vreemde woorden of lippendienst zijn. Maar nemen bedrijven de omgang met oude IT en hun data op in hun duurzaamheidsstrategie? Een studie van de blancco Technology Group zegt: Nee.. Bedrijven besteden onvoldoende aandacht aan hun oude IT en de omgang met elektronisch afval. Een op de vier Duits bedrijf verspilt meer dan 100.000 euro per jaar aan het opslaan of vernietigen van hardware die niet meer nodig is maar wel functioneert.

INSI - toegevoegde waarde voor alle bedrijfsgroottes

"Meer" creëren door buiten bedrijf gestelde bedrijfs-IT te verkopen. Het initiatief gelooft in een duurzame, groene en moderne IT-toekomst in Duitsland en heeft tot doel de publieke perceptie en kijk op gebruikte hardware in bedrijven te veranderen. Door deel te nemen aan het initiatief hebben bedrijven een positieve invloed op hun emissiebalans, houden ze problemen met databescherming in de kiem, vermijden ze een grote hoeveelheid elektronisch afval, versterken ze hun duurzaamheidsdoelstellingen en verbeteren ze hun externe communicatie over MVO. Geïnteresseerde partijen kunnen hun gebruikte IT tegen eerlijke marktprijzen laten recyclen en krijgen alle diensten op het gebied van verpakking, transport, gegevensverwijdering en vernietiging van gegevensmedia gratis. Net als het advies over Implementatie in uw CSR. In plaats van verwijderings- en opslagkosten worden winsten gegenereerd die zelfs gedeeltelijk de herfinanciering van nieuwe apparaten mogelijk maken.

Gratis diensten rond het "oude goud"

Het initiatief garandeert dat alle diensten van het herstelproces veilig en vooral gratis zullen worden uitgevoerd. Alle hardware wordt verpakt en vervoerd door heel Duitsland. Elke extra verwijdering of vernietiging van gegevensdragers, evenals mogelijke verwijdering van defect materiaal, zijn inbegrepen. Na onderzoek vindt de onmiddellijke betaling plaats op basis van een marktwaardering. De vele gratis diensten worden mogelijk gemaakt door sterke partners van het initiatief. Het concept krijgt steun van politiek, bedrijfsleven en non-profitorganisaties. Computers, laptops, monitoren, servers, printers en accessoires, maar ook smartphones en tablets maken deel uit van het portfolio. Datadragers zoals harde schijven, cd's, tapes (tapes) worden ook gerecycled of vernietigd met behulp van een gecertificeerde mediavernietiger. De afgeschreven hardware wordt verwerkt in het technologiecentrum van partner bb-net in Duitsland.

Veiligheid heeft de hoogste prioriteit

In veel gevallen belandt verouderde bedrijfs-IT samen met alle gegevens in magazijnen. Onjuiste opslag van oude gegevensdragers leidt tot hoge veiligheidsproblemen en onvrijwillige schendingen van de gegevensbescherming. Dankzij de samenwerking tussen professionele remarketingbedrijven en de marktleiders op het gebied van dataverwijderingssoftware, garandeert INSI een volledig gelogde, manipulatiebestendige en BSI-conforme vernietiging van alle data. De Blancco Technology Group is de industriestandaard voor gegevensverwijdering en diagnose van mobiele apparaten. "Het milieuvriendelijker beheren van IT-middelen na hun gebruikstijd en hun terugkeer naar de circulaire economie is een beproefde methode voor alle bedrijven. Door de data die ze niet meer nodig hebben veilig te wissen, kunnen bedrijven niet alleen hun energieverbruik verminderen, maar ook aan de eisen voldoen.“, Managing Director van Blancco Central Europe GmbH, Tanja Kühnl.

Deelnemers ondersteund Onderwijs actief

Niet-gebruikt betekent niet onbruikbaar, dus het opslaan van gebruikte IT is een verspilling van middelen en potentieel. IT-middelen doorgeven aan de mensen die ze nodig hebben - ongeacht het continent. Apparaten die te oud zijn om opnieuw op de markt te worden gebracht, maar functioneel zijn, of grote visuele defecten hebben, worden apart voorbereid en gedoneerd voor Labdoo. "Used IT geeft kansarme studenten in binnen- en buitenland toegang tot IT en digitaal leren. Duurzaamheid en educatie horen voor mij bij elkaar. Projecten zoals dit initiatief helpen actief om de doelen van het non-profit hulpproject Labdoo te ondersteunen en de digitale kloof te verkleinen.“, Zegt Ralf Hamm, oprichter van Labdoo.org Duitsland. Door deel te nemen aan INSI verwijderen bedrijven niet alleen oude apparaten, zorgen ze ervoor dat er verantwoord met hun gegevens wordt omgegaan, maar promoten ze ook de dringend noodzakelijke heroverweging van onze omgeving en de bevordering van mondiaal onderwijs. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de speciaal ontworpen website: https://insi-initiative.de. Momenteel is het aantal deelnemers gestegen 200-bedrijf beperkt.

Over INSI

Het INSI-initiatief werd gelanceerd in september 2020. Het staat voor duurzame, veilige IT-evolutie in Duitsland. Partners geloven erin - voor een gewetensvolle IT-toekomst in Duitse bedrijven. Dit is mogelijk, zelfs met meerwaarde. Winstgevend in cijfers, hogere veiligheid in gegevensbescherming en tegelijkertijd verbetering van het MVO-effect en extern imago. Veel partners uit de politiek, het bedrijfsleven en non-profit ondersteunen het project. Exploitatiepartner is bb-net media GmbH uit Schweinfurt met 25 jaar expertise in remarketing. U kunt meer informatie over het bedrijf vinden op https://bb-net.de. De Blancco Technology Group werkt nauw samen met bb-net om het initiatief te ondersteunen. Labdoo, het non-profit IT-hulpproject voor onderwijs, integreert als verdere ondersteuner. INSI is te vinden op internet onder: https://insi-initiative.de bereiken.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
Persbericht_INSI-Initiative_Toegevoegde waarde via gebruikte bedrijfs-IT (PDF)Downloaden
Persbericht_INSI-Initiative Toegevoegde waarde door gebruikt bedrijf IT (WORD)Downloaden
Persfoto_insi_initiative_mehrwerthaben.jpg (JPG)Downloaden

PERSBERICHTEN


DateiActie
Baum eV_INSI Initiative Toegevoegde waarde door gebruikte bedrijven IT (LINK)Downloaden
PBS_29.09.2020_Duurzaamheid Nieuw initiatief voor het gebruik van gebruikte bedrijfs-IT (LINK)Downloaden
PBS_29.09.2020_Duurzaamheid Nieuw initiatief voor het gebruik van gebruikte bedrijfs-IT (pdf)Downloaden
Competence Network-Mittelstand_29.09.2020_insi initiatief toegevoegde waarde door gebruikte bedrijven (pdf)Downloaden
Competence Network-Mittelstand_29.09.2020_insi initiatief toegevoegde waarde door gebruikte bedrijven (LINK)Downloaden
IT-Management-today_30.09.2020_INSI-Initiative Toegevoegde waarde door gebruikte bedrijfs-IT (pdf)Downloaden
IT-Management-today_30.09.2020_INSI-Initiative Toegevoegde waarde door gebruikt bedrijf IT (LINK)Downloaden
ICT_30.09.2020_Besparingspotentieel ontmoet duurzaamheid (pdf)Downloaden
ICT_30.09.2020_Besparingspotentieel ontmoet duurzaamheid (pdf)Downloaden
ICT_30.09.2020_Besparingspotentieel ontmoet duurzaamheid (LINK)Downloaden
SW1_30.09.2020_INSI-Initiatief Toegevoegde waarde door gebruikte bedrijfs-IT (PDF)Downloaden
SW1_30.09.2020_INSI-Initiatief Toegevoegde waarde door gebruikt bedrijf IT (LINK)Downloaden
Scroll naar boven