bb-net Green IT Box: IT-gebruik als een service

Elektronisch afval dat kan worden gerecycled
ICT-kanaal | Lars Bube
Met de »Green-IT Box« kan de Hersteller bb-net biedt kleinere bedrijven een verhuuroplossing voor het volledige recyclingproces van afgedankte IT-hardware, van opslag en verwijdering tot recycling via wederverkoop of verwijdering.

Bij de meeste bedrijven en overheidsinstanties neemt de aandacht voor IT-apparatuur in de loop van de levenscyclus af. Hoewel inkoop nog een duidelijk gereguleerd en weloverwogen proces is, blijft er uiteindelijk meestal niet veel van over. Het bewaren en recyclen van hun oude apparaten is een impopulaire ergernis voor de meeste verantwoordelijken. Het vergt immers enige inspanning om de assets te sorteren op criteria als functie, restwaarde of gegevensbeschermingsvereisten, om ze vervolgens veilig te verwijderen, op te slaan en te recyclen. Vooral veel kleinere bedrijven kunnen of willen deze kosten niet betalen. Maar dat kan snel gevaarlijk worden. Steeds weer verschijnen oude harde schijven van bedrijfscomputers in elektronisch afval dat bestemd is voor huishoudens en zijn ze openbaar toegankelijk bij recyclingcentra en onthullen ze gevoelige databases. Dit probleem is alleen maar erger geworden met de Covid-pandemie. Er worden nieuwe mobiele apparaten gekocht, de oude blijven voorlopig op de bureaus of verhuizen naar het magazijn. Om de getroffenen van dit moeizame proces te verlossen, gaat het Hersteller bb-net is nu een ongebruikelijke manier: weggooien als abonnement.

Bedrijven kunnen met onmiddellijke ingang de "Schweinfurters" of hun partners voor 19.99 euro per maand krijgen.Groene IT-box"huur. Het middelpunt is een 120 x 80 x 79 cm (L x B x H) grote, afsluitbare speciale doos waarin afgekeurde en defecte IT-apparatuur zoals laptops, monitoren, servers, opslagsystemen, printers, smartphones, tablets en accessoires en opslagmedia is eenvoudig en wordt onverpakt opgeslagen. De box kan eenvoudig met een heftruck of vorkheftruck worden vervoerd, is schokbestendig en heeft beveiligingsfuncties zoals eigen sloten en geïntegreerde GPS-tracking om gegevens- en apparaatdiefstal te voorkomen. Indien nodig kan het Hersteller verwijder de doos en recycle de apparatuur die erin zit. Als sommige apparaten of onderdelen ervan opnieuw kunnen worden verwerkt voor verdere marketing, ontvangen de klanten automatisch een krediet op basis van marktprijzen. Naast levering en afhaling omvat de huurprijs al alle andere diensten zoals het wissen van gegevens met individuele proef en ADV-contract, de vernietiging van gegevensdragers volgens DIN 66399-2, de verwijdering van individuele apparaten en rapportage op basis van serienummers.

Op deze manier kunnen bedrijven eenvoudig en gemakkelijk een proces opzetten voor wettelijk conforme en tegelijkertijd milieuvriendelijke verwijdering en recycling van hun oude apparaten. Tegelijkertijd heeft dit het voordeel dat er meer apparaten kunnen worden verkregen voor opwerking en wederverkoop, waardoor onnodig elektronisch afval wordt vermeden.

De vakhandel en systeemhuispartners van bb-net en tecXL kunnen de box ook gebruiken om de apparaten die ze erin hebben verzameld op te halen, of ze rechtstreeks aan hun klanten als service aanbieden.

PERSBERICHTEN


DateiActie
ICT_27.02.2021_IT gebruik als een service (LINK)Downloaden
Scroll naar boven