Recht op digitale apparaten voor thuisonderwijs

Thuisonderwijs Digitalisering HartzIV
Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen. Betekent dit dat kinderen ook aansprakelijk moeten zijn voor hun ouders? Het onderwerp digitalisering en homeschooling is in heel Duitsland op ieders lippen. Volgens de huidige beoordelingen is versoepeling, vooral in de schoolsector, nog lang niet in zicht. Voor ouders, leerkrachten en leerlingen betekent dit: huislessen in plaats van een schoolbank en speeltuin.

Maar wat moet er gebeuren als kinderen door de financiële situatie van hun eigen gezin niet kunnen terugvallen op technische apparaten zoals pc's of notebooks? Voor velen tegenwoordig nauwelijks voorstelbaar en toch realiteit: volgens een onderzoek van het Instituut voor Duitse Economie heeft slechts een kleine 28 procent van alle twaalfjarige studenten een eigen pc. Bij kinderen uit sociaal achtergestelde gezinnen is dat slechts 15 procent. Onderwijskracht mag geen kwestie zijn van de gezinsportefeuille. Ieder kind heeft recht op onderwijs. Het arbeidsbureau is hier inmiddels ook van op de hoogte gebracht door verschillende gerechtelijke uitspraken en een uitspraak waarin kinderen van wie de ouders Hartz IV krijgen, worden opgeroepen tot € 300, - voor de technische uitrusting van hun homeschooling-werkplek.

tecXL-apparaten zijn de ideale schoolgenoot, ongeacht leeftijd en budget. Ze zijn krachtig, state-of-the-art en bieden studenten alle vrijheid om productief en creatief te werken dankzij voorgeïnstalleerde softwaresystemen zoals Windows 10 of Microsoft Office 365. Instapmodellen kunnen volledig gefinancierd worden met de subsidie ​​van het arbeidsbureau en stellen kinderen en jongeren uit sociaal achtergestelde gezinnen in staat onderwijs te volgen op hetzelfde niveau en technisch niveau als anderen.

Het uitrusten van werkstations voor thuisonderwijs met IT-hardware die door tecXL is voorbereid, heeft ook een belangrijk leereffect voor de volgende generatie: Hergebruik in plaats van wegwerpmaatschappij! Door het gebruik van verwerkte IT leren kinderen en jongeren al op jonge leeftijd dat nieuw niet altijd beter is en welke voordelen, niet alleen financieel, het hergebruik van apparaten en producten met zich meebrengt. Dit bevordert het concept van duurzaamheid en heeft op lange termijn een positief effect op ons milieu.

 

Meer over het vonnis en de toekenning:

Scroll naar boven