The Greens op innovatietour

bbnet_Hartmann_Bleicher_tecXL

Ludwig Hartmann en Holger Laschka als gasten in het technologiecentrum van de IT-processor in Schweinfurt.

Groen bezoek aan bb-net media GmbH in de hoofdvallei van Schweinfurt. In juli vorig jaar bracht Holger Laschka, burgemeesterskandidaat uit Schweinfurt, een bezoek aan het Technologiecentrum in Schweinfurt. Overtuigd van het duurzame en hulpbronnenbesparende bedrijfsconcept van het bedrijf, nodigde hij Ludwig Hartmann, voorzitter van de Bavarian Green Group, uit om een ​​indruk te krijgen van het bedrijf. Als onderdeel van de besloten conferentie van de Groenen in Würzburg maakte Hartmann van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met innovatieve en duurzame bedrijven in de regio Neder-Franken.

Gebruikte IT nieuw leven inblazen door technische en optische verwerking - dat is waar het bij bb-net media GmbH om draait. “Hoe werkt het precies, de revitalisering van apparaten?”, Vroeg de groepsleider met grote belangstelling. Directeur Michael Bleicher leidde stap voor stap door de afzonderlijke processen die een apparaat doorloopt om vervolgens onder de merknaam tecXL aan de tweede levenscyclus te beginnen - technologie als nieuw in een oranje doos.

“We vervaardigen elke maand duizenden tecXL-apparaten. Je kunt duidelijk zien dat steeds meer mensen heroverwegen. Het hoeft niet altijd splinternieuw te zijn. Gereviseerde apparaten met het tecXL-zegel doen op geen enkele manier onder voor nieuwe apparaten ”, vervolgde Bleicher en pakte een belangrijk punt aan.

Een dergelijke heroverweging zou ook moeten plaatsvinden in het geval van openbare aanbestedingen van autoriteiten. Gebruikte IT kan ideaal worden gebruikt in openbare ruimtes zoals stadsbesturen en scholen.

Er was ook een gedetailleerde bespreking van benaderingen voor gegevensherkenning en vernietiging van oude apparaten. Bleicher bekritiseerde de vaak zeer lakse omgang met bedrijven en dienstverleners met betrekking tot datavernietiging. Op dit gebied is bb-net een pionier in heel Duitsland dankzij zijn eigen uiterst hoogontwikkelde software.

"Het wegwerken van oude apparaten moet net zo gemakkelijk zijn als het kopen van nieuwe", eist de groene politica Bettina Hoffmann. Hartmann maakte ook van de gelegenheid gebruik om van gedachten te wisselen over het huidige wetsvoorstel van zijn partij "Elektronisch afval - recyclingcycli sluiten". Michael Bleicher juichte dit ook toe en kon enkele algemene zwakke punten in de wetgeving signaleren. Om dit onderwerp in Duitsland verder vooruit te helpen, kwamen Hartmann en Bleicher overeen contact te houden.

Via bb-net media en tecXL

bb-net is al meer dan 20 jaar partner voor de inkoop van gebruikte IT en de kwaliteitsgerichte verwerking en marketing ervan. Refurbished toestellen die voldoen aan strenge kwaliteitseisen worden weer op de markt gebracht onder het merk "tecXL - technology like new". De eindklant ontvangt een volledig getest, refurbished product voor een prijs die tot 70 procent lager ligt dan de vorige nieuwprijs. Het apparaat is voorgeïnstalleerd met Windows 10 en is dus klaar voor gebruik. De tecXL-apparaten kunnen onmiddellijk worden gebruikt zonder verdere installatie of voorbereiding. Op elk tecXL-systeem zit 24 maanden garantie. www.ankauf.bb-net.de en www.tecxl.de

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
bb-net_Hartmann op een innovatietour op bb-net.pdfDownloaden
bb-net_Hartmann op een innovatietour op bb-net.docxDownloaden
bbnet_Hartmann_Bleicher_tecXL.JPEGDownloaden
bbnet_Bleicher_Hartmann_Notebooks.JPEGDownloaden
bbnet_Bleicher_Hartmann_Laschka2.JPEGDownloaden

PERSBERICHTEN


DateiActie
Downloaden
SW1_13012020_Publication_BesuchHartmann.pdfDownloaden
Scroll naar boven