Green-IT Box: hardware veilig en winstgevend afvoeren

bbnet_greenITBox
Green IT Box: data veilig, duurzaam en winstgevend. Het is nu nog gemakkelijker voor bedrijven om afstand te doen van afgedankte IT-hardware.

De pandemie stelt het hele land op de proef en zet de economische planningszekerheid op het spel. De resulterende golf van digitalisering dwingt bedrijven om processen met geluidssnelheid te digitaliseren en een groot aantal banen aan huiskantoren te creëren. Om beide mogelijk te maken, zijn hoge kapitaaluitgaven voor IT-systemen en IT-hardware onvermijdelijk.

Door leveringsknelpunten op het gebied van nieuwe goederen en om kostenredenen hebben bedrijven het afgelopen jaar meer hun toevlucht genomen tot refurbished devices. In onze samenleving wordt "verwerkt" vaak geassocieerd met "gebruikt" - maar gebruikte en gerenoveerde IT hebben maar één ding gemeen: ze waren al in gebruik - meer niet.

Het verschil zit hem in de verwerking. Refurbished IT-apparaten worden voor aanvang van hun tweede levenscyclus grondig gecontroleerd, data verwijderd, opgeschoond en geüpgraded. Alleen apparaten die het proces doorstaan, worden als gereviseerd beschouwd.

Na aanschaf van nieuwe of gereviseerde apparaten, rijst automatisch de vraag: "Wat gebeurt er met de buiten gebruik gestelde IT?" Een op de vier bedrijven in Duitsland investeert meer dan € 100.000,00 per jaar in de verwijdering en vernietiging van hun technologiegoederen. Een kost die drastisch kan worden verlaagd.

Het overhandigen van oude apparaten aan afvalverwerkingsbedrijven is voor bedrijven eenvoudig te implementeren, maar geen milieuvriendelijk proces. Volgens het World Economic Forum (WEF) en de VN-coalitie tegen elektronisch afval wordt jaarlijks ongeveer 50 miljoen ton e-waste geproduceerd. Dit komt overeen met het totale gewicht van alle tot nu toe gebouwde commerciële vliegtuigen. Door onzorgvuldig met oude apparaten om te gaan, stimuleren bedrijven groei.

Dit gedrag moet worden veranderd. Na een gebruiksduur van drie tot vijf jaar is met name de business IT nog lang niet geschrapt. Het is volwassen genoeg om het gebruik ervan uit te breiden.

Veel bedrijven staan ​​fundamenteel open voor het veranderen van de manier waarop ze op de lange termijn omgaan met bedrijfs-IT, maar vrezen voor extra kosten. Om de milieuvriendelijke afhandeling voor bedrijven vlot te laten verlopen, biedt IT-bereider bb-net de zogenaamde Green-IT Box aan.

De Green-IT Box is een mobiel inzamelpunt voor afgedankte bedrijfs-IT. Tegen een maandelijkse huursom slaat het bedrijf laptops, pc's en dergelijke ruimtebesparend op tot het, indien nodig, zorgt dat ze worden geretourneerd. De doos en de inhoud zijn beveiligd door het veiligheidsslot en geïntegreerde GPS-tracking.

De overgedragen hardware wordt gewist en defecte gegevensdragers worden vernietigd in het technologiecentrum van bb-net. Alle apparaten worden vervolgens beoordeeld op basis van eerlijke marktprijzen en op basis van één artikel. Het bedrijf ontvangt voor het proces individuele records en rapporten op basis van serienummer. U betaalt binnen enkele werkdagen.

Alle diensten, van levering en verzameling, verwijdering en vernietiging van gegevens tot verwijdering, zijn inbegrepen in de huurprijs. Door gebruik te maken van de Green-IT Box huren bedrijven een duurzame manier om met hun gebruikte IT direct op het bedrijfsterrein om te gaan. U bespaart geld op dure opslag, grote hoeveelheden verpakkingsmateriaal en neemt uw maatschappelijke verantwoordelijkheid op.

PERSBERICHTEN


DateiActie
PresseBlog_02.03.2021_Green-IT BOX: gegevens veilig, duurzaam en winstgevend (LINK)Downloaden
NachrichtenHeute_ 26.02.2021/XNUMX / XNUMX_Green-IT BOX: Data veilig, duurzaam en winstgevend (LINK)Downloaden
Volksfreund_02.03.2021-Green-IT BOX: gegevens veilig, duurzaam en winstgevend / Bedrijven kunnen nu nog gemakkelijker afscheid nemen van afgedankte IT-hardwareDownloaden
Cebra_17.03.2021_ Renovatie: "Green IT Box" vergemakkelijkt het weggooien van hardware (LINK)Downloaden
Scroll naar boven