Green-IT Box geeft gebruikte hardware een tweede kans

Lifeverde_March_GreenITBox
INTERVIEW I Oude IT-hardware hoopt zich vaak op in bedrijven, waarvan de trieste toekomst voornamelijk elektronische rotzooi is. De Green-IT Box biedt bedrijven de mogelijkheid om gebruikte elektronica milieuvriendelijker in te zetten.

11.03.2021 maart XNUMX I Een interview door Dorothea Meyer I Afbeeldingen: Unsplash, bb-net media

Oude laptops, pc-schermen, toetsenborden of mobiele telefoons - IT-hardware die ongebruikt rot in de kelder van bedrijven en vroeg of laat in de elektronische autokerkhof belandt. Er zit nog veel potentieel in gebruikte hardware. Bb-net media heeft dit ook ingezien en ontwikkelde daarom de Green-IT Box, die bedrijven de mogelijkheid biedt om zich op een duurzame en milieubewuste manier te scheiden van vermeend IT-afval.

Meer over de Green-IT Box, welke bedrijven gebruik kunnen maken van het principe van het weggooien van gebruikte IT-hardware en welke apparatuur in de box terecht kan komen, lees je in het interview met Inkoopmanager van bb-net media IT Marketing Niklas Maier.

LifeVERDE: Niklas, wie is bb-net en wat onderscheidt bb-net?

Niklas: bb-net media GmbH werd ongeveer 25 jaar geleden opgericht en is een Duitse IT-refurbisher. Er is de afgelopen jaren veel veranderd, maar één ding is niet: de missie van ons bedrijf. We hebben het tot onze taak gemaakt om reeds vervaardigde IT-apparaten mogelijk te maken door middel van hoogwaardige processen en kwaliteitsnormen om een ​​langere gebruiksperiode mogelijk te maken. Gedreven door principes als: Elke dag een beetje beter en het werkt niet, het bestaat niet - we passen ons snel en flexibel aan de behoeften van de markt en onze klanten aan. Met onze expertise, onze innovatieve geest en het nodige lef gaan wij veranderingen niet uit de weg. Dit is wat ons al meer dan een kwart eeuw succesvol heeft gemaakt.

We willen de Green-IT Box nader bekijken. Hoe werkt het precies "eenvoudig" uitgelegd en welke voordelen brengt het andere bedrijven met zich mee?

Steeds meer bedrijven willen duurzamer en milieuvriendelijker handelen, maar vrezen economisch onaanvaardbare extra kosten. In het tijdperk van digitalisering en thuiskantoor is IT-hardware belangrijker dan ooit. Volgens het motto old out wordt nieuwe in-hardware gemiddeld om de 3-4 jaar vervangen en overgedragen aan afvalverwerkingsbedrijven. In de meeste gevallen komen deze afgedankte apparaten rechtstreeks op de hoop elektronisch afval terecht. Bij het omgaan met gebruikte IT is er echter een enorm potentieel voor bedrijven om op een milieuvriendelijke en economische manier te handelen.

de Groene IT-box ondersteunt bedrijven bij het eenvoudig, verantwoord en milieubewust wegwerken van gebruikte hardware.

Volgens het principe: doos bestellen, vullen met afgedankte apparaten, doos laten ophalen - een duurzaam proces huurt u direct op uw eigen bedrijfsterrein, zonder personeel of hoge kosten. En dit alles in slechts 48 uur.

Op uw website staat "DE SLIMME OPLOSSING VOOR KLEINE EN MIDDELGROTE ONDERNEMINGEN" - hoe zit het met de grote bedrijven?

Onze Green-IT Box is ook interessant voor grote bedrijven. Deze bedrijven hebben echter meestal veel grotere hoeveelheden afgedankte apparaten. We raden deze klanten dan ook aan om meerdere boxen parallel te huren of individuele oplossingen te ontwerpen.

Wat is het exacte proces met de Green-IT Box? Moet je eerst wat apparaten verzamelen om de maandelijkse huur de moeite waard te maken?

Een van de voordelen van de box is dat er geen minimum aantal apparaten is. De bedrijven bepalen zelf wanneer en met hoeveel apparaten ze de doos willen retourneren; deze mag natuurlijk niet halfvol worden ingeleverd. Hoe hoger de kwaliteit van de apparaten, hoe gemakkelijker de doos zichzelf terugbetaalt of zichzelf terugbetaalt in termen van kosten.

Welke apparaten zijn toegestaan ​​in de doos? Zijn er uitzonderingen op welke materialen en hardware er niet in terecht mogen komen?

Alles wat als IT kan worden omschreven, kan in de doos. Denk hierbij aan laptops, monitoren, servers, storages, dockings, printers, smartphones, tablets, datadragers en ook defecte IT. Beschadigde batterijen die bijvoorbeeld lekken, vallen onder gevaarlijk afval en mogen door ons niet worden weggegooid en mogen dus niet in de Green-IT Box.

Gegevensbescherming is erg gevoelig en moet met zorg worden behandeld. Hoe veilig is de Green-IT Box hier? Hoe garandeer je een veilige verwijdering van gegevens?

Gegevensbescherming is en blijft een topprioriteit. Iedereen die nalatig handelt bij het omgaan met gegevens en de bescherming ervan, moet rekening houden met ernstige gevolgen. Om de bescherming van alle apparaten en de gegevens erop tijdens transport te garanderen, is de Green-IT Box uitgerust met veiligheidssloten. Sealen is op aanvraag ook mogelijk.

Gegevens worden gewist in ons technologiecentrum volgens de hoogste verwijderingsnormen en door ons getrainde personeel. Door certificering als datavernietigingsbedrijf voldoen we aan alle noodzakelijke veiligheidsrichtlijnen. Onze zelfontwikkelde SAM-software, onze gespecialiseerde medewerkers en onze dataverwijderingssoftware vormen de ideale bouwstenen voor een compleet en consciëntieus dataverwijderings- en vernietigingsproces. Na het selecteren van de gewenste verwijderingsmethode, ontvangen bedrijven een op serienummer gebaseerde rapportage, die hen transparante informatie geeft over het volledige verwerkingsproces voor hun apparaten.

Wat gebeurt er met de datadragers? Hoe wordt de technologie gebruikt / gerecycled?

Alle apparaten worden door onze eigen software gecontroleerd op bestaande datadragers, zoals een cd in de drive die nog data kan bevatten. In de volgende stap gaat het over op pure gegevensverwijdering. Met de software van onze partner blancco worden apparaten volledig bevrijd van de data zodat ze of de datadragers hergebruikt kunnen worden. Na succesvolle verwijdering ontvangt het bedrijf een audit- en fraudebestendig protocol voor het verwijderen van digitale gegevens.

Als een gegevensdrager defect is en daarom niet kan worden gewist, wordt onze mediavernietiger, gecertificeerd volgens DIN 66399-2, ISO 21964-2, gebruikt. Harde schijven, mediakaarten, mobiele telefoons en smartphones etc. worden snel versnipperd in afzonderlijke onderdelen van slechts een millimeter klein en alle bestaande gegevens worden volledig en onherstelbaar vernietigd.

Kunt u ook inkomsten ontvangen door uw eigen gebruikte hardware af te voeren via de Green-IT Box?

Vast en zeker! De lage huurprijs van de Green-IT Box omvat al alle diensten van het IT-aankoopproces, waardoor de kans op extra winst voor bedrijven zeer groot is. Daarnaast beoordelen we de aan ons overhandigde toestellen realistisch en volgens eerlijke marktprijzen. Hoe hoger de kwaliteit van de buiten gebruik gestelde apparaten, hoe hoger het uitbetalingsbedrag.

Hoe wordt volledig klimaatneutraal werken gegarandeerd?

We controleren en valideren onze mogelijkheden CO2-emissies om onze producten en onze acties te minimaliseren en continu te optimaliseren. Dit bereiken we door een veelomvattend duurzaamheidsconcept, een groot aantal milieuprojecten en de onvermijdelijke CO2-voetafdruk gecompenseerd met klimaatcertificaten.

Met behulp van gerichte maatregelen

  • Inkoop van groene stroom,
  • Gebruik van GoGreen DHL verzending,
  • Gebruik van biologische verpakkingstapes,
  • Omschakeling op milieuvriendelijke promotieartikelen
  • Gebruik van ledverlichting
  • Elektriciteit uit waterkracht
  • Vermindering van afgedrukte pagina's door de digitale handtekening
  • Stopzetting van gedrukt materiaal als reclame- en marketingartikelen
  • Gebruik digitale media in plaats van zakenreizen
  • Gebruik van elektrische voertuigen in het wagenpark van de zaak

vermeiden we de CO2-impact en verminderen milieuvervuiling blijft toenemen. Alleen in de laatste stap compenseren we onvermijdelijke emissies door middel van betrouwbare klimaatbeschermingscertificaten.

Je bestaat al 25 jaar - wat is er in de loop der jaren veranderd en waar bereid je je op voor in de toekomst?

Al 25 jaar bb-net veel veranderd. Een grote mijlpaal in 2018 was de voltooiing van het eerste bedrijfsgebouw in de Main Valley van Schweinfurt, het bb-net Technology Center. Met het nieuwe hoofdkantoor zijn alle processen, vooral op het gebied van productie, geoptimaliseerd en up-to-date gebracht met de nieuwste technologie. Dit maakte het ook mogelijk om als eerste Duitse klimaatneutrale IT-refurbisher gecertificeerd te worden. Up-to-date en de tijd een stap voor zijn, dat is precies waar het bij bb-net om draait. De golf van digitalisering die met het begin van de pandemie op gang kwam, trof bb-net nauwelijks. Digitaal, papierloos en technisch werk in de commerciële en industriële sector behoort al jaren tot onze dagelijkse bezigheden.

In de toekomst hopen we ons aan te passen aan een grotere duurzaamheidsfocus in de samenleving. Duurzaamheid in de zin van verantwoord omgaan met data en middelen zoals IT-hardware. Als het volledige potentieel van de refurbisher-industrie wordt erkend, zijn we er via onze processen op voorbereid. Voor de toekomst zullen we ons concentreren op het bedenken van steeds meer diensten zoals de Green-IT Box om politici, openbare instellingen en allerlei soorten bedrijven in staat te stellen duurzaam te opereren en IT-hardware op een milieuvriendelijkere manier te gebruiken.

 

Bedankt voor het interview, Niklas!

Heb je een vraag in je hoofd die je aan bb-net media zou willen stellen?

Schrijf ze dan in de comments - we wisselen graag met u van gedachten!

PERSBERICHTEN


DateiActie
Lifeverde_Green-IT Box van bb-net geeft gebruikte hardware een tweede kans (pdf)Downloaden
Lifeverde_Green-IT Box van bb-net geeft gebruikte hardware een tweede kans (LINK)Downloaden
Scroll naar boven