Gebruikte accessoires zijn niet waardeloos

gebruikte accessoires zijn niet waardeloos
Goed bewaarde IT-randapparatuur hoort niet thuis in de vuilnisbak

04 juni 2018 | ChannelPartner

Goed bewaarde IT-randapparatuur hoort niet thuis in de vuilnisbak. Distributeurs en remarketingbedrijven zijn gespecialiseerd in gebruikte hardware. Dat spaart het budget en het milieu.

Voor sommige klanten kunnen afgeschreven en gepensioneerde IT-producten, demo's en tests of retouren interessante alternatieven zijn voor dure nieuwe aankopen. Maar de gebruikte goederen moeten worden gekocht, verzameld, opnieuw verwerkt en weer in omloop gebracht.

De aanbiedingen voor IT-randapparatuur zijn beheersbaar. Bij zaken als toetsenborden of muizen is de lage aanschafprijs nauwelijks een revisie waard. “Refurbishing en remarketing maken deel uit van onze complete allround service voor IT-hardware. Onze focus ligt echter op pc's en notebooks ”, legt Simone Blome-Schwitzki, woordvoerster van het management van Also, uit. In het geval van randapparatuur moet u per geval beslissen wat economisch of ecologisch verantwoord is.

Ingram Micro is terughoudend om vragen te stellen over recycling of remarketing van IT-randapparatuur. "We bieden een compleet assortiment van producten, van het remarketing van gebruikte IT- en telecommunicatieapparatuur tot het recyclen van elektronisch afval en gecertificeerde datavernietiging", legt Eric Rositzki, Executive Lifecycle Services & Managing Director bij Ingram Micro Services uit.

Goede uitrusting voor een fractie van de oorspronkelijke prijs

De remarketing-specialisten worden steeds specifieker: "TFT-monitoren behoren tot onze kernproductgroepen, die we volledig in eigen huis verwerken en via ons TecXL-merk weer op de markt brengen", zegt Marco Kuhn, geautoriseerd ondertekenaar en salesmanager bij BB-net. Net als bij computers en notebooks, is de voorwaarde de kwaliteit van de apparaten, die over het algemeen afkomstig zijn van de bedrijfstakken van fabrikanten zoals HP, Fujitsu, NEC of Eizo. "We bieden onze gespecialiseerde retailpartners de mogelijkheid om hun oude IT-apparatuur zoals pc's, notebooks, monitoren of zelfs MFP's en printers te kopen", zegt Sven Bent, Managing Director van CDS IT-Systems, over het aanbod van zijn bedrijf. Vooral het terugdraaien van printers is een “kerncompetentie”. Na verwerking vindt de re-marketing plaats via het eigen B2B-platform “CDS Weblounge” van het bedrijf of via het veilingplatform “B4B-Mall”.

Zowel wederverkopers als klanten profiteren van de professionele renovatie. Ingram-directeur Rositzki beheert de winstgevendheid, gegevensbeveiliging, duurzaamheid en milieubescherming en concentreert zich ook op de kernactiviteiten in het veld. "Vooral bij projecten en aanbestedingen leidt het in aanmerking nemen van restwaarden voor oude goederen tot kostenvoordelen bij nieuwe productie", voegt ook directeur Blome-Schwitzki toe.

Marco Kuhn van BB-Net ziet een groot margepotentieel en ook de mogelijkheid om prijsbewuste klanten hoogwaardige goederen aan te bieden. "Voor de eindklant betekent dit dat hij professionele apparatuur krijgt tegen een fractie van de oorspronkelijke prijs zonder concessies te doen aan de kwaliteit en de zekerheid van een garantie", benadrukt hij.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
gebruikte-accessoires-is-niet-waardeloos, 3333904Downloaden
kanaalpartner-gebruikte-accessoires.pdfDownloaden
Scroll naar boven