Gebruikte accessoires zijn niet waardeloos

gebruikte accessoires zijn niet waardeloos
Goed bewaarde IT-randapparatuur hoort niet thuis in de vuilnisbak

04 juni 2018 | ChannelPartner

Goed bewaarde IT-randapparatuur hoort niet thuis in de vuilnisbak. Distributeurs en remarketingbedrijven zijn gespecialiseerd in gebruikte hardware. Dat spaart het budget en het milieu.

Voor sommige klanten kunnen afgeschreven en gepensioneerde IT-producten, demo's en tests of retouren interessante alternatieven zijn voor dure nieuwe aankopen. Maar de gebruikte goederen moeten worden gekocht, verzameld, opnieuw verwerkt en weer in omloop gebracht.

Voor IT-randapparatuur zijn de aanbiedingen echter beheersbaar. In het geval van artikelen zoals toetsenborden of muizen is de lage aanschafprijs nauwelijks de moeite waard om opnieuw te verwerken. “Refurbishing en remarketing maken deel uit van onze totaalservice voor IT-hardware. Onze focus ligt echter op pc's en notebooks", legt Simone Blome-Schwitzki, woordvoerster van het management van Also, uit. In het geval van randapparatuur moet u van geval tot geval beslissen wat economisch zinvol is of wat vanuit milieuoogpunt zinvol is.

Ingram Micro is voorzichtig met het recyclen of opnieuw op de markt brengen van IT-randapparatuur. "We bieden een compleet scala aan diensten, van het opnieuw op de markt brengen van gebruikte IT- en telecommunicatieapparatuur tot het recyclen van e-waste en gecertificeerde gegevensvernietiging", legt Eric Rositzki, Executive Lifecycle Services & Managing Director bij Ingram Micro Services, uit.

Goede uitrusting voor een fractie van de oorspronkelijke prijs

De remarketingspecialisten zijn specifieker: "TFT-monitoren zijn een van onze kernproductgroepen, die we volledig in eigen beheer verwerken en via ons merk TecXL weer op de markt brengen", zegt Marco Kuhn, tekenbevoegd en verkoopmanager bij BB-net. Maar net als bij computers en notebooks is de voorwaarde de kwaliteit van de apparaten, die meestal afkomstig zijn uit de business lines van fabrikanten zoals HP, Fujitsu, NEC of Eizo. "We bieden onze gespecialiseerde handelspartners de mogelijkheid om hun oude IT-apparaten zoals pc's, notebooks, monitoren of zelfs MFP's en printers te kopen", beschrijft Sven Bent, Managing Director van CDS IT-Systems, het aanbod van zijn bedrijf. Met name het terugdraaien van printers is een “kerncompetentie”. Remarketing na verwerking vindt dan plaats via het eigen B2B-platform "CDS Weblounge" of via het veilingplatform "B4B Mall".

Zowel wederverkopers als klanten profiteren van professionele renovatie. Ingram Director Rositzki leidt op het gebied van veldefficiëntie, gegevensbeveiliging, duurzaamheid en milieubescherming, evenals concentratie op de kernactiviteiten. "Vooral bij projecten en aanbestedingen leidt het rekening houden met restwaarden van oude goederen tot rekenvoordelen bij nieuwe zaken", vult Blome-Schwitzki, algemeen directeur van Also aan.

Marco Kuhn van BB-Net ziet een groot potentieel voor marges en ook de mogelijkheid om prijsbewuste klanten hoogwaardige goederen aan te bieden. "Voor de eindklant betekent dit dat hij professionele apparatuur krijgt voor een fractie van de oorspronkelijke nieuwprijs zonder in te leveren op kwaliteit en de zekerheid van een garantie", benadrukt hij.

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
gebruikte-accessoires-is-niet-waardeloos, 3333904Downloaden
kanaalpartner-gebruikte-accessoires.pdfDownloaden