Gebruikte IT en duurzaamheid

Vermijd afval met gebruikte

Kansen en risico's van verwerking

Wat te doen met de oude hardware in het bedrijf? Al uw gegevens op de groeiende berg elektronisch afval van 51 miljoen ton gooien of voor altijd in de opslagruimte parkeren? IT-verwerkers hebben betere, duurzame en wettelijk veilige oplossingen.

Elk bedrijf staat onder druk om zich verder te ontwikkelen. De focus op digitalisering is groter dan ooit. Beslissers zien hier vooral de grote investeringen. IT-refurbishers zorgen voor gedeeltelijke ontlasting en stellen bedrijven in staat duurzaam te handelen en hoge restwaarden te realiseren door gebruikte IT te verkopen. Omdat er bij oude apparaten meer is dan u denkt!

IT-verwerkers zijn echte allrounders

Door buiten gebruik gestelde IT te verkopen, kunnen extra inkomsten worden behaald of kunnen nieuwe acquisities gedeeltelijk worden geherfinancierd. Bovendien kan elk bedrijf er iets goeds mee doen voor het milieu. Systeemhuizen en verhuurders hebben de meerwaarde en herfinanciering al ingezien door oude toestellen over te dragen aan gespecialiseerde bedrijven. Tegelijkertijd lost de partner problemen op en ontlast hij de eigen IT. Advies, onverpakte afhaling op locaties, logistiek, inventarisatie, testen en evaluatie van de EDP zijn standaard bij de professionals. Het verschil zit hem in de details. Controleer of er contracten zijn, een vergunning als afvalverwerkingsbedrijf en, idealiter, of uw partner een Microsoft Authorized Refurbisher is.

 

Gegevensbescherming heeft de hoogste prioriteit - ook op het gebied van aansprakelijkheid!

Elke dag wordt wereldwijd 2,5 miljard gigabyte aan data gegenereerd. Iedereen die zich een datalek veroorlooft, oogst aanzienlijke reputatieschade en hoge boetes. Overtredingen van de verplichtingen onder art. 33, 34 AVG kunnen door de toezichthoudende autoriteit worden bestraft met een boete van maximaal tien miljoen euro of twee procent van de jaaromzet die wereldwijd wordt behaald. Veilige detectie, verwijdering of vernietiging van gegevensopslagmedia is een centraal element van IT-herstel.  U moet deze tips in gedachten houden:
  • Vraag naar de exacte oplossingen en de IT-beveiligingsconceptenwelke automatismen er zijn en hoe ze Verwijdering documentatie vindt plaats.
  • Een daarvan is essentieel Contract voor gegevensverwerking (ADV) bij het verwijderen van gegevens. Het schept duidelijkheid tussen de partijen en borgt de corporate governance.

 

Gebruik van de circulaire economie IT in het bedrijf

De fabricage van nieuwe producten vereist een hoog gebruik van natuurlijke hulpbronnen en er komt veel CO2 vrij. Er is veel minder energie nodig voor verwerking voor de tweede levenscyclus en voor hergebruik.

Tegenwoordig kunnen gespecialiseerde IT-verwerkers kwaliteits- en garantieperioden bieden zoals nieuwe goederen en kunnen ze tot 70% onder de oude verkoopprijs worden gekocht. Meer voor minder met een positieve impact op het milieu. Auto, eigendom of machine - het huren of leasen van nieuwe apparaten is niets nieuws. IT-vereisten op korte termijn kunnen kosteneffectief worden geïmplementeerd met voorbereide IT. De voordelen zijn duidelijk. Onmiddellijke beschikbaarheid, snelle integratie en aanzienlijk goedkoper en flexibeler dan concurrerende nieuwe producten.

PERSBERICHTEN


DateiActie
Together digital_05.08.2020_Used IT en duurzaamheid (LINK)Downloaden
Samen digitaal_05.08.2020_Gebruikte IT en duurzaamheid (pdf)Downloaden
Scroll naar boven