IT-Freshmaker rust computers uit met beveiliging

Casestudy Eset
Casestudy
De markt voor remanufactured hardware is booming. Zogenaamde refurbishers zoals bb-net media GmbH kopen afgedankte apparaten in, brengen ze up-to-date en verkopen ze door. Uitgebreide IT-beveiliging garandeert een soepele overgang naar de tweede levenscyclus. Met ESET natuurlijk.

Duitse bedrijven updaten hun IT-apparatuur om de drie tot vijf jaar. Maar wat te doen met de gebruikte computers, servers en talloze apparatuur, van grafische kaarten tot toetsenborden? De meeste toestellen zijn immers nog volledig intact en echt geld waard. Opslag in de kantoorkelder of recycling bij recyclingcentra wordt daarom nauwelijks overwogen. Michael Bleicher herkende dit zakelijke potentieel meer dan 20 jaar geleden. In die tijd richtte hij bb-net GmbH op, dat zich specialiseerde in de aankoop van gebruikte IT en de kwaliteitsgerichte verwerking en marketing ervan. Tegenwoordig is bb-net met zijn 65 medewerkers een van de grootste Duitse verwerkers. Jaarlijks passeren momenteel meer dan 100.000 apparaten het technologiecentrum op het hoofdkantoor van het bedrijf in Schweinfurt. Steeds meer bedrijven en systeemhuizen wenden zich tot bb-net om extra inkomsten te genereren door hun eigen hardware te verkopen of om tegen lage kosten nieuwe IT aan te schaffen die opgeknapt is. Naast de verkoop vestigt IT-verhuur uit de secundaire markt zich als een verdere steunpilaar.

UITGEBREIDE PRODUCT- EN IT-BEVEILIGINGSPLANNING
Het geheim van het succes van de "IT Freshmaker" is gebaseerd op een volledig doordachte productiecyclus. De in eigen beheer ontwikkelde softwareoplossing SAM speelt hierbij een sleutelrol. “SAM is een goed voorbeeld van hoe we uitdagingen aanpakken en oplossingen bedenken. Over een probleem wordt altijd goed nagedacht – dat geldt voor de productie en misschien nog wel meer voor de IT-beveiliging”, zegt Michael Bleicher. “We werken samen met grote bedrijven en marketeers. De op deze manier uitgewisselde gegevens mogen in geen geval toegankelijk of manipuleerbaar zijn voor onbevoegden - en zeker niet ons bedrijf verlaten". In de zeer competitieve markt voor opknapbeurten wordt het vertrouwen van de klant in gegevensbescherming en IT-beveiliging als de belangrijkste troefkaart beschouwd. Daarom ontwikkelde het in Schweinfurt gevestigde bedrijf met de oplossingen van ESET een beveiligingsarchitectuur die niet alleen veiligheid biedt, maar ook maximale prestaties en eenvoudig beheer.

BASISBESCHERMING MET ESET ENDPOINT SECURITY
bb-net gebruikt ESET Endpoint Security al jaren als basisverdediging. De software biedt een uitgebalanceerde mix van maximale herkenningssnelheid en minimaal resourceverbruik. Het malwarevrije resultaat bevestigde dat de algemeen directeur de juiste fabrikant had gekozen: “ESET's benadering van meerlaagse technologie maakte vanaf het begin indruk op mij. Machine learning, bescherming tegen ransomware, verdediging tegen bestandsloze aanvallen en geheugencontroles: we waren al beschermd lang voordat dit soort aanvallen zelfs maar acuut werden ”. Korte tijd later kwam ook de bescherming van de bestandsservers in handen van ESET. Vaak zijn het echter de onspectaculaire functies van beveiligingssoftware die op het eerste gezicht in de praktijk des te waardevoller zijn. Zo was bb-net op zoek naar een manier om het gebruik van USB-opslagapparaten veiliger te maken. Deze gelden als gevaarlijke dragers van malware wereldwijd. In Schweinfurt dienen de USB-drives als transportmiddel, bijvoorbeeld om de nieuwste apparaatstuurprogramma's van het bedrijfsnetwerk naar het aparte productienetwerk over te brengen. ESET Endpoint Security heeft het probleem opgelost: alle externe apparaten worden automatisch gescand op schadelijke code wanneer ze worden verbonden. De beheerders hebben in de software ook aangegeven welke groep mensen externe media mag aansluiten. Zelfs de USB-sticks zelf worden afzonderlijk aangemeld, zodat externe datadragers helemaal geen toegang kunnen krijgen. 

UITGEBREIDE VEILIGHEID DANKZIJ ESET DYNAMIC THREAT DEFENSE
In 2020 besloot bb-net het beveiligingsniveau weer uit te breiden. Het resterende risico dat altijd bestaat als gevolg van gevaarlijke inkomende e-mailbijlagen, moet worden geminimaliseerd. “We werken samen met veel grote zakelijke klanten, marketeers en hardwarefabrikanten. De meeste informatie, van contractdocumenten tot updates van het besturingssysteem, wordt digitaal uitgewisseld. Aangezien dergelijke gegevens buitengewoon lucratief zijn voor cybercriminelen, neemt het risico op phishing-e-mails en ransomware toe ”, vat Michael Bleicher zijn zorgen samen. Bij elke gegevensoverdracht is er potentieel gevaar, omdat malware kan worden verborgen achter een schijnbaar onschadelijk exe-bestand. De eis van bb-net: Inkomende bestanden moeten in een sandbox worden uitgevoerd voordat ze de mailboxen of het netwerk bereiken. Daar kunt u veilig controleren wat u doet en waartoe u toegang hebt. Deze procedure vereist echter computerresources en een groot aantal sandbox-sjablonen, die niet op locatie kunnen worden geïmplementeerd. De oplossing: ESET Dynamic Threat Defense (EDTD). De samples worden automatisch of handmatig door bb-net naar het datacenter van ESET en de sandboxen gestuurd. Deze bestaan ​​uit verschillende sensoren. Dit omvat statische code-analyse met behulp van machine learning, het controleren van het werkgeheugen en gedragsgebaseerde analyses. In vergelijking met de endpoint-oplossingen gebruikt EDTD een veel breder scala aan technologieën om gevaarlijke monsters te detecteren. Het geretourneerde resultaat bepaalt vervolgens of bestanden schoon zijn of onschadelijk moeten worden gemaakt.

HET SYSTEEM IN EEN OOGOPSLAG MET EEN OVERZICHT
Het technische concept voor het beschermen van servers, clients en mobiele eindapparatuur vanuit één bron is van fundamenteel belang. Het beveiligingsconcept bb-net wordt pas volledig effectief met de centrale administratie en zijn slimme functies voor het dagelijks leven. Het IT-team van de heer Bleicher heeft de volledige controle en een optimaal overzicht van de beveiligingsstatus via het ESET Security Management Center: “We kunnen alle apparaten vanaf een centrale locatie beheren en bewaken. Dit bespaart tijd en verhoogt de veiligheid. Zo worden we automatisch op de hoogte gesteld van beveiligingsincidenten en worden klanten in het geval van versleuteling Trojaanse paarden geïsoleerd in het netwerk. "

DE BLIK NAAR DE VOORZIJDE
Met de huidige beveiligingsopstelling bevindt bb-net zich op het snijvlak van beveiligingstechnologie - zowel vanuit technologisch oogpunt als vanuit het oogpunt van een operator. Maar de planning voor verdere veiligheidsmaatregelen is al aan de gang. “De overstap van de huidige multi-factor authenticatie naar ESET Secure Authentication is de volgende op onze to-do-lijst. Hierdoor kunnen we de login op ons domein, cloud en VPN nog beter beveiligen ”, denkt de algemeen directeur aan de nabije toekomst. Omdat IT-beveiliging voor hem een ​​levend proces is en geen afgerond project.

PERSBERICHTEN


DateiActie
Case Study, ESET, IT-Freshmaker upgradet computers met beveiliging (LINK)Downloaden
Case Study, ESET, IT-Freshmaker upgradet computers veilig (pdf)Downloaden
Casestudy's, ESET (LINK)Downloaden