Blancco krijgt een hernieuwde BSI-goedkeuring

Blancco technologie groepslogo
Met de verlenging van de goedkeuring van het federale bureau voor informatiebeveiliging, ontvangen bedrijven meer dan 15 certificeringen en goedkeuringen voor hun producten voor het wissen van gegevens.

de Blancco Technologie Groep (LON: BLTG), de industriestandaard op het gebied van gegevensverwijdering en diagnostiek van mobiele apparaten, is verheugd aan te kondigen dat het Federal Office for Information Security (BSI) onlangs goedkeuring heeft verleend voor Blancco Drive Eraser.

Het Federale Bureau voor Informatiebeveiliging is een hogere Duitse federale autoriteit en is verantwoordelijk voor IT- en communicatiebeveiliging voor de Duitse federale overheid. Goedkeuring door de BSI is verplicht voor het gebruik van IT-beveiligingsproducten in veel Duitse autoriteiten. Bovendien is de BSI-goedkeuring een absoluut kwaliteitskenmerk voor veel bedrijven en overheidsinstanties in Duitsland.

De eerste certificering werd in 2013 verleend voor versie 5.1.1 van Blancco Drive Eraser. De nieuwe goedkeuring is van toepassing op Blancco Drive Eraser v6.5.x en is geldig van 30 november 2018 tot 31 december 2021. Tijdens de geldigheidsduur kan de goedkeuring ook worden uitgebreid naar hogere versies. Geïnteresseerden kunnen de actuele toelatingsinformatie vinden hier (onder Blancco-software voor het wissen van gegevens). Tanja Kühnl, algemeen directeur van Blancco Duitsland, zegt over de verlenging van de BSI-goedkeuring: "We zijn blij dat we de verlenging van deze belangrijke goedkeuring voor onze oplossing voor het verwijderen van gegevens hebben kunnen verkrijgen. Met zijn grote aantal nationale en internationale goedkeuringen en certificeringen onderstreept Blancco zijn claim om de leidende producten voor het wissen van gegevens te ontwikkelen.”

Bezoek de Blancco-website voor meer informatie over de huidige certificeringen van de oplossingen voor het wissen van gegevens.

Scroll naar boven