Distributie voor de circulaire economie

DISTRIBUTIE VOOR DE CIRCULAIRE ECONOMIE

MRM voor de toekomst
Vanuit een nieuwe locatie, met nieuwe medewerkers en een nieuwe missie, trekt MRM Distribution anticyclisch naar nieuwe kusten in Corona-tijden. Omdat we consequent focussen op duurzaamheid - van het bedrijfsmodel tot de partnerbeloningen.

Groen of greenwashing - het is vaak niet gemakkelijk te onderscheiden of bedrijven echt groen denken of hun businessmodel vervolgens groen schilderen. Toch zijn beide een goed teken, omdat ze bewijzen dat het principe van duurzaamheid belangrijk is in het bedrijfsleven, hetzij als wens, hetzij als realiteit.

Het feit dat MRM Distribution vanaf het eerste idee tot de oprichting van een resellernetwerk van momenteel meer dan 4.000 partners volledig op groen heeft vertrouwd, laat op zichzelf geen twijfel bestaan: MRM is de eerste distributie voor legale, markt- en fabrikantconforme handel met Softwarelicenties die niet langer nodig zijn en die al officieel op bedrijfs- of overheidscomputers draaien, zijn volledig verwijderd en aantoonbaar legaal verkregen door de eerste koper voor de EER. MRM treedt alleen op als inkoper voor oude licenties voor de eindklant; Deze worden uitsluitend doorverkocht via geregistreerde handelspartners, die voor nieuwe IT gebruik maken van de vertrouwde aan- en verkoopstructuren.

Missie 2.0: Distributie voor de circulaire economie
Maar de gebruikte softwaredistributie was niet zozeer een slim zakelijk idee als wel een uiting van een diepgevoelde overtuiging: onze planeet kan het zich niet langer veroorloven dingen weg te gooien die van groot nut kunnen zijn voor anderen, of het nu gaat om computers, software of auto's.

Met de aanstelling van Ernesto Schmutter als Managing Director bij MRM Distribution kreeg ook deze missie een naam: Distribution for the Circular Economy. Dit gaat niet over Samaritanisme - integendeel, MRM gelooft erin en bewijst dat compliance, duurzaamheid en winstgevendheid geen concurrerende waarden hoeven te zijn, maar elkaar kunnen stimuleren als materiaal- en gebruikscycli worden doordacht, vertraagd, verkleind en gesloten.

Met zijn partnernetwerk levert MRM al een waardevolle bijdrage aan het regeneratieve gebruik van software, maar breidt deze aanpak nu geleidelijk uit naar zoveel mogelijk onderdelen van de IT-infrastructuur. De focus ligt op strategische partnerschappen met verantwoorde bedrijven die niet voor elke verkochte krat bier één vierkante meter regenwoud sparen, maar hun bedrijfsmodel zoals MRM hebben gecreëerd rond het onderwerp duurzaamheid.

De aanstaande uitbreiding van het MRM-portfolio met “refurbished hardware” van de twee industriereuzen Reteq en tecXL is de volgende stap op weg naar strategische compliance en duurzaamheidsallianties. Begin 2020 werd het moederbedrijf bb-net tecXL zelfs door Focus Zukunft gecertificeerd als het eerste Duitse klimaatneutrale bedrijf op het gebied van IT-opwerking.

Vooruitzichten: duurzaamheid voor de hele EER
Als distributie voor de circulaire economie wil MRM ervoor zorgen dat recycling door professionele remanufacturing en refurbishing zo lang mogelijk wordt uitgesteld. Elke overgeslagen softwareversie en hardwaregeneratie verkleint de ecologische voetafdruk en verhoogt tegelijkertijd de rentabiliteit van een investering. Hoe efficiënter we het verleden in de toekomst transformeren, hoe leefbaarder we het heden generaties lang maken en de geloofwaardigheid en acceptatie van digitalisering vergroten, en niet alleen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

In het geval van MRM is duurzame groei ook synoniem met groei in duurzaamheid, omdat MRM zijn aanstaande uitbreiding naar andere landen in de Europese economische ruimte aan dit doel wijdt.

Als je wilt springen, moet je stabiel zijn
De daarvoor benodigde operationele basis werd midden in de Corona-crisis al voldoende vergroot door van Frankfurt naar de poorten van München te verhuizen en de eerste 14 van in totaal 43 nieuwe specialisten in te huren op het gebied van sales, marketing, inkoop, backoffice en HR.

Volgt het feit dat MRM niet alleen gebruikte Microsoft-volumelicenties verkoopt, maar nu ook zijn intrek neemt in het kantorencomplex MicroCity in Unterschloßheim, dat al vele jaren door Microsoft wordt gebruikt als Duits hoofdkantoor, ook het thema duurzaamheid? In ieder geval een leuke gedachte die perfect bij MRM past.

En wat heeft dat met eBikes te maken?
Met IT-remarketing voor de eBike van Rebike: in samenwerking met ebike abo en Rebike lanceert MRM zijn nieuwe zomercampagne voor IT-gespecialiseerde retailpartners. Geregistreerde MRM-partners gevestigd in Duitsland die tussen 1 juni en 31 augustus 2020 vooraf gedefinieerde verkoopdrempels bereiken, zullen automatisch deelnemen. Naast aantrekkelijke marges op de aankoopvoorwaarden van de volledige IT-remarketingportfolio, kunnen resellers zich verheugen op geweldige beloningen - van eBike-abonnementen tot twee nieuwe premium eBikes van Rebike.

Deelnemen
Word partner, verkoop ons uw oude software of bezoek de MRM Distribution in het nieuwe pand in MicroCity, Konrad-Zuse-Str. 1, 85716 Unterschleißheim. Afspraken op 089 2488-369 of per e-mail op [e-mail beveiligd]

PERSBERICHTEN


DateiActie
ITB_Distribution for the Circular Economy (LINK)Downloaden