Digitalisering - duurzaam door volledig vernieuwde IT

Bbnet Giessuebel Bleicher Weisgerber gecomprimeerd

Schweinfurt, 20 juli 2020. Dr. Anja Weisgerber (lid van de Bondsdag) gebruikt de parlementaire zomervakantie om inzicht te krijgen in de dagelijkse gang van zaken van Duitslands eerste klimaatneutrale IT-verwerker, bb-net media GmbH.

Dr. Anja Weisgerber, klimaatbeschermingsfunctionaris van de CDU / CSU-fractie en lid van de Bondsdag, bezocht samen met Martina Gießübel, plaatsvervangend voorzitter van de CSU-fractie in de districtsraad, de IT Refurbisher en kreeg inzicht. Managing Director, Michael Bleicher, leidde de gasten door het in 2018 gebouwde Technology Center en toonde het verschil tussen gebruikte en verwerkte IT. Hij legde het politieke duo uit hoe hardware uit de tweede levenscyclus de digitalisering kan ondersteunen en verlichten en het milieu kan beschermen. “Als milieu- en klimaatpoliticus was ik erg onder de indruk van het duurzame beheer van bb-net. Door gebruikte IT, zoals laptops, te verwerken, levert het bedrijf een belangrijke bijdrage aan het zorgvuldig omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen ”, benadrukt Anja Weisgerber.

Compatibiliteit van IT, milieubescherming en onderwijs

Het bedrijf, dat in 2020 de status klimaatneutraal kreeg, levert al jaren een bijdrage aan het milieu. Emissies compenseren, printmaterialen verminderen of overschakelen op duurzame reclamemedia - het bedrijf in Schweinfurt verbetert voortdurend. Door de corebusiness van de IT-processor, gebruikte IT een tweede leven te geven, levert het een belangrijke bijdrage. Bleicher bracht Weisgerber en Gießübel tijdens een presentatie dichter bij milieukwesties en liet zien hoe hulpbronnenbesparend en koolstofarm IT-renovatie is. De introductie van het Labdoo-partnerschap maakte ook duidelijk hoe "technologie als nieuw" van tecXL, de kwaliteitsbelofte van bb-net, milieubescherming en onderwijs kunnen worden verzoend. Door het partnerschap ondersteunt de IT-specialist kinderen en jongeren over de hele wereld met IT-donaties en maakt zo toegang tot onderwijs met IT mogelijk.

Digitalisering met verwerkte IT

De druk op de overheid om te digitaliseren neemt toe. Dit duurzaam en efficiënt maken is ook een zorg voor Weisgerber. Bleicher omschreef de situatie in de IT-refurbishing-industrie: “In de hoofden van mensen wordt digitalisering geassocieerd met nieuwe hardware, niets eraan is duurzaam. Hoogwaardige IT voldoet aan dezelfde kwaliteit en normen als nieuwe goederen en scoort met de groene factor ”. Hij betreurde het dat het nog niet op politiek niveau was. Gießübel en Weisgerber waren overtuigd van de processen en de kwaliteit van een herverwerkt tecXL-apparaat en waren erg gefascineerd door deze producten en de industrie.

Meer hierover op: Anja Weisgerber bezoekt bb-net

PERSBERICHT DOWNLOADEN


DateiActie
Persbericht, digitalisering - duurzaam door volledig herontworpen IT (WORD)Downloaden
Persbericht, digitalisering - duurzaam dankzij volledig vernieuwde IT (pdf)Downloaden
Persfoto, digitalisering - duurzaam dankzij volledig vernieuwde IT (JPEG)Downloaden

PERSBERICHTEN


DateiActie
SW1_24.07.2020_Inzichten in de dagelijkse gang van zaken van de eerste klimaatneutrale IT-processor van Duitsland (pdf)Downloaden
SW1_24.07.2020_Inzicht in de dagelijkse gang van zaken van de eerste klimaatneutrale IT-processor in Duitsland (LINK)Downloaden