ALLEEN DEALERS in gesprek met Michael Bleicher

michaelbleicher_tecXL_karton
Interview met Michael Bleicher, algemeen directeur, bb-net media GmbH

ALLEEN DEALERS: Meneer Bleicher, er is net een jaar verstreken sinds bb-net een tweede managementniveau heeft ingesteld. Edgar Merz en Marcel Zitzmann waren verantwoordelijk voor de productie en logistiek, en Niklas Maier had de leiding over het inkoopteam als teamleider. Nu is het managementniveau verder uitgebreid. Wat zijn de verantwoordelijkheden in 2020?
Michaël Bleicher: Het bedrijf is onderverdeeld in drie kernprocessen: inkoop, fabricage en verkoop. Tot nu toe heb ik de inkoop- en productieafdelingen geleid als algemeen directeur. Bevoegde ondertekenaar Marco Kuhn, bekend van het IT-kanaal, voert al jaren de verkoop. Edgar Merz, Marcel Zitzmann en Niklas Maier traden op als teamleiders en ondersteunden de kernprocessen. Sinds januari 2020 zijn de ruimtes overgedragen aan nieuw management. Maier heeft nu de leiding over het kerninkoopproces. Hij controleert het lot van het vierkoppige team, dat verantwoordelijk is voor zowel operationele als strategische inkoop. Zitzmann neemt de gebieden productie, logistiek en klantenservice volledig over en omvat een ander kernproces van het bedrijf.

DO: Wat was de reden voor deze wijziging?
MB: De uitbreiding van het managementniveau was een noodzakelijke maatregel van het management, wat kan worden toegeschreven aan de gestage groei van het bedrijf. Wanneer een bedrijf groeit en kernprocessen worden uitgebreid, neemt ook de verantwoordelijkheid voor deze gebieden toe. Met de twee nieuwe afdelingshoofden staat het bedrijf, met mij als algemeen directeur en salesmanager Marco Kuhn, op vier sterke pijlers, waarmee een solide basis is gelegd voor verdere groei.

DO: Werpt deze opdeling in inkoop, productie en verkoop al vruchten af?
MB: Het scheiden van de drie gebieden in afzonderlijke kernprocessen heeft zich al bewezen voordat het managementniveau is uitgebreid. Nu werpt het overdragen van de managementverantwoordelijkheid in verschillende handen zeker de eerste vruchten af. Het garantie-aanbod zou kunnen worden verdubbeld door gezamenlijke, nauwere interface-werkzaamheden van de kernprocessen. Vanaf 2020 krijgen alle tecXL-producten voortaan 12 maanden volledige garantie in plaats van 24 maanden. Een ander succes is de uitbreiding van het productportfolio. Sinds februari 2020 is dit uitgebreid met het gebied van verwerkte servers.

DO: De ecologische benaderingen in de samenleving kunnen alleen gunstig zijn voor het bedrijfsconcept van bb-net. Welke hardware biedt u gebruikt aan en in welke staat is deze?
MB: De sterkste productgroepen bij bb-net zijn herverwerkte notebooks, gevolgd door pc's en TFT-schermen. Door gebruikte hardware van verhuurders en systeemhuizen over te nemen, vallen hieronder ook werkplekken en sinds februari 2020 gebruikte servers. Alle tecXL-apparaten worden zorgvuldig gecontroleerd en elke kleine fout wordt gedocumenteerd. Na herverwerking krijgen alleen eerste en tweede keuze systemen het tecXL-zegel. Volledige technische functionaliteit is vereist. De kwaliteitscriteria die we onszelf hebben gesteld zijn zo streng dat zelfs de tweede keuze nog als Premium Refurbished kwalificeert. De verschillen zijn hier vaak alleen visuele gebreken.

DO: Waarom moeten klanten bij u kopen? Hoe zit het met de garantieservices voor gebruikte apparatuur?
MB: tecXL herverwerkte hardware is een echt alternatief - zonder de voordelen van nieuwe goederen te hoeven missen. Hoogwaardige hardware, professionele voorbereiding, nauwkeurige statusdefinitie, volledige installatie van Windows 10 en ESET Security, evenals stuurprogramma's. Dit is waar tecXL voor staat: technologie als nieuw. Bij ons stopt de service niet bij de aankoop. De klant krijgt 24 maanden volledige garantie op de technische functies van alle tecXL-producten. Naast de bestaande 24 maanden maakt bb-net het mogelijk de garantie te verlengen tot in totaal 36 maanden. De beslissing voor een refurbished toestel is ook een beslissing voor ons milieu. Door hergebruik hoeft er geen nieuwe computer te worden geproduceerd, worden grote hoeveelheden natuurlijke hulpbronnen bespaard en komen er minder vervuilende stoffen vrij.

PERSBERICHTEN


DateiActie
Alleen dealers, 15.05.2020 mei XNUMX (pdf)Downloaden