Het tweede leven van IT-producten

bbnet_secondlifeit
IT-herverwerking bij bb-net

Gebruikte IT-apparatuur is vaak verre van rotzooi. Bij bb-net in Schweinfurt worden oude apparaten moeizaam gereviseerd en verkocht onder de merknaam tecXL.

Als bb-net-baas Michael Bleicher vanaf de commandopost naar zijn nieuwe fabriekshal in Schweinfurt kijkt, zie je zijn trots. Wat in 1995 begon met de oprichting van Bleicher Computer Systems in het eigen ouderlijk huis is nu een gevestigd middelgroot bedrijf met 14 miljoen euro omzet en 65 medewerkers.

bb-net concentreerde zich al vroeg op de herverwerking van gebruikte IT-producten. Ondertussen worden in Schweinfurt jaarlijks meer dan 100.000 apparaten ingezameld, verwerkt en weer in omloop gebracht. Het leeuwendeel van 60 procent komt voor rekening van notebooks, 30 procent zijn desktop-pc's. De rest is verdeeld over beeldschermen, servers en printers. De gebruikte toestellen zijn veelal opbrengsten van leasetransacties, maar ook systeemhuizen of -bedrijven helpen ervoor te zorgen dat bb-net niet zonder voorraad komt te zitten.

bb-net speelt in op de kaarten dat de productcycli langer zijn geworden en niet meer zo afhankelijk zijn van softwarecycli. "Tegenwoordig kan een apparaat veel langer worden gebruikt", zegt Bleicher. Vroeger werden oude apparaten gesloopt of naar het buitenland verscheept. Vandaag zijn ze klaar voor een tweede leven na de opwerking bij bb-net. Het proces is echter alleen de moeite waard als er voldoende hoeveelheden beschikbaar zijn. De remanufacturer vertrouwt vooral op de merken HP, Dell, Fujitsu en Lenovo. Bovendien omvatten veel projecten nu het terugnemen en dienovereenkomstig behandelen van gegevens met gegevensverwijdering, recycling of verwijdering. "De terugtrekking is vaak doorslaggevend voor het winnen van een project", legt de bb-net-baas uit.

Marketing via partnernetwerk

Het is echter niet voldoende om een ​​gebruikte notebook af te vegen met een vochtige doek en deze opnieuw te verkopen. Het voorbereidingsproces bij bb-net is zeer complex, waardoor de apparaten uiteindelijk nauwelijks van nieuwe goederen te onderscheiden zijn. Na een grondige schoonmaak van binnen en buiten worden alle resterende gegevens op een gecertificeerde manier verwijderd. Indien nodig kunnen de computers ook worden geüpgraded met krachtigere componenten zoals SSD's of extra geheugenmodules

PERSBERICHTEN


DateiActie
the-second-life-of-it-products, 3336013 utm_source = dlvr.it & utm_medium = facebook & utm_campaign = RSS-feedsDownloaden
Het-tweede-leven-van-IT-producten_Channelpartner.pdfDownloaden
Scroll naar boven